הקולינריה הישראלית, לפעמים נראית קצת כמו משחק הכסאות, זה שהיינו משחקים בגן כשהיינו ילדים. הנה לדוגמא, רק לפני שבועיים דיווחנו כאן שמושיקו גמליאלי ייכנס למסעדת פרונטו במקומו של השף עידו סמואל כהן שהחליף את השף דיויד פרנקל, שעזב את ישראל.
והנה עוד שינוי מסקרן עומד בפתח. השף תומר טל, שעמד בראש מסעדת ג'ורג' וג'ון במשך כמעט שש שנים הודיע בספטמבר האחרון במפתיע על עזיבה.
את מקומו תפסו צמד השפים אלעד דגן וטל סוחמי שעד אז עמדו מאחורי מסעדת מנסורה (אמרנו משחק הכסאות?).
כעת, אחרי 10 חודשים, שטל בישל בעיקר בפופ אפים ובפרויקטים חד פעמיים, אתמול פורסם כי הוא זה שייקח לידיו את מסעדת הדגל במלון ג'ורג' בתל אביב. מסעדת המלון, עד לא מזמן הייתה מסעדת פרדס אותה הוביל השף ברק אהרוני. בפברואר האחרון, הודיעו מטעם המלון כי מסעדת פרדס נסגרת לחשיבה וארגון מחדש וכי השף אהרוני יעזוב.
מי שבישר על החיבור החדש והמסקרן הוא דווקא רוה"ח טיקו פרנקו, שעשה זאת אמש באמצעות פוסט בחשבון הפייסבוק שלו, בו כתב כי משרדו תיווך בעסקה שהושלמה סוף סוף אתמול: "במסגרת תפקידנו כיועצים עסקיים מובילים, הובלנו את המשא ומתן המורכב בין בעלי מלון דה ג’ורג’ מקבוצת אלקטרה ואקרו, לבין צוות מוכשר של אנשי מקצוע בתחום הקולינריה - השף תומר טל והמסעדנים הנודעים סטיבן לובל ויאיר בקייר", הוא כתב.
עוד כתב בפוסט פרנקו על טל: "סקרנותו המקצועית, כישרון יוצא דופן, עשייה חדשנית וענווה, קרוב לוודאי שיקפיצו את המסעדה לפסגות גם בזירה הבינלאומית".
אם לשפוט על סמך העבר של טל, וכשרונו הרב בתחום, כמו גם החלל היפה של מסעדת הפרדס לשעבר, שיעבור כעת לידיו, בהחלט יש למה לצפות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו