חגיגת מקומיות בגרציא
מסעדת גרציא שבקיבוץ העוגן חברה לכמה מהמגדלים והיצרנים שבאזור (כמו "המחלבה הקטנה" מקיבוץ גבעת חיים איחוד) לטובת תפריט קיץ חדש, טרי ומקומי במיוחד. במנות הבולטות: "יאסו גרציה" (מאפה תרד וגבינות עם ירקות טריים, צזיקי וסקורדליה – 77 שקלים); חלת מקושקשת (בתוספת עירית וקרם פרש – 58 שקלים); סביח פתוח (על פיתה, 68 שקלים); פסטה סרדינים (עם סלסת עגבניות, שום וצ'ילי – 86 שקלים); כריכוני אונטריב (2 פרעצלים, ציר בקר, בצל כבוש, חמוצים וצ'יפס – 89 שקלים); וסופלקי ים (קוביות דניס וחציל, סלסת עגבניות, צזיקי וסומק על פיתה יוונית – 69 שקלים).
גרציא, קיבוץ העוגן
מנה בעשירייה
ביום חמישי הקרוב, 24 ביולי, בין 19:00 ל-22:00, יתקיים בבית המכולות שבנמל יפו אירוע אוכל הרחוב "מכולה בחשיפה", שבו תקבלו הזדמנות להתפנק על מנות - כל המנות - במחיר אחיד של עשרה שקלים בלבד. זו לא טעות, והנה טעימה ממה שיחכה לכם שם: באן מאודה או צמד גיוזות מבית Ibikoo; לחמניית גבינת עיזים עם זעתר או רול מסחן עם חזה עוף של מאמא ראבחה; בירות בחסות חביתוש וטעימות קפה חד זני של קפה בלו. עוד בלו"ז: די.ג'יי, סדנאות יצירה וטורניר שש-בש (בהרשמה מראש). הכניסה חופשית.
בית המכולות, נמל יפו
פסטיבל הקינוחים בכרמי גת
פסטיבל הקינוחים של ישראל יורד דרומה וינחת בימי רביעי וחמישי הקרובים, 23 ו-24 ביולי, בין 16:00 ל-23:00, במרכז הקניות BIG כרמי גת. כמה מטובי הקונדיטורים והאופים בארץ יספקו לכם תירוץ מוצדק לשבור דיאטה, ובראשם דוכן של קפה פיצי של השף חיים כהן בשיתוף מטה משפחות החטופים, שיציע קרואסון אדום עם קרם פטיסייר וריבה או עוגת תפוז עם ריבת תות. כל ההכנסות יועברו למטה החטופים.
עודבמשתתפים: פנינה פאי מאשדוד עם פאי פיסטוק והאני באטר טוסט; לוראנס בייקרי עם עוגת שמרים דובאי וסינבונים; סטרופי עם וופלים הולנדיים בגרסאות מושחתות; מנאל אסמעיל עם כנאפה חברוני אסלי; הברולריה עם קולקציית קרם ברולה מושקעת (אל תשכחו את מזרק הנוטלה) ורבים ומתוקים נוספים.
BIG כרמי גת
ימים של דגים
מסורת "ימים של דגים" ממשיכה גם השנה במסעדת 02 הכשרה שבירושלים, עם תפריט מיוחד שיוגש בה עד ה-31 ביולי. השף אברהם פרייזן יצר מנות על טהרת הדגה הימית הטרייה, חומרי גלם עונתיים ונגיעות ים תיכוניות. אתם יותר ממוזמנים ליהנות, בלי להטיל חכה, מברוסקטה טרטר טונה (סקורדליה וסלסת עגבניות - 82 שקלים); קרודו טונה אלבקור (דובדבים, כוסברה ושאלוט – 72 שקלים); שיפוד לוקוס (מטבוחה פלפלים ולוביה טרייה – 132 שקלים); פילה בר ים (סוביז שומר ופום אנה – 124 שקלים); ולקרדה פלמידה אדומה (אבטיח, עגבניות, במיה ו-וינגרט שזיף בוסר – 68 שקלים).
מסעדת 02, מלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, ירושלים. כשר
יניב גור אריה מתארח ב-7:1
"מעבדת" הקוקטיילים התל אביבית 7:1 תארח בשבועיים הקרובים את השף יניב גור אריה לארבע ארוחות ערב שוברות שרב. זה יקרה בימי שני ושלישי, 21, 22, 28 ו-29 ביולי, בפורמט של ארוחת טעימות בת 12 מנות וזוג קינוחים - בליווי קוקטליים קיציים מותאמים (יש גם יין למי שמעדיף).
במנות: מרק ג'ג'יק קר עם צלפים, ריג'לה וכפיר ליים; פורל כבוש בחוסרום (ענבי בוסר) עם פרחי שומר בר; תירס משוח בחמאת פופקורן עם סורבה מנגו-כורכום; דג נא עם עגבניות ירוקות וגספצ'ו סברס-צ'יפוטלה; ומח עצם בקרמבל שומר. בקינוחים: גבינה בולגרית בסירופ אבטיח, ופנקוטה חרובים עם קראמבל סומק וסירופ עלי תאנה. 450 שקלים לאדם.
7:1, אחד העם 1, תל אביב.
קבלו סיפור אהבה בין קוקטייל לאיטריה
סניף פתח תקווה של רשת ג'ירף חבר לבר קולולו הסמוך ויערוך בשני ימי שלישי הקרובים, 22 ו-29 ביולי, בין 19:00 ל-23:00, ערבי קוקטיילים מיוחדים שבהם יתארחו הברמנים של קולולו ויגישו תפריט אלכוהולי קיצי בהשראה אסייתית שהולך מעולה לצד מנות המסעדה. בנוסף, ביום שבת, 9 באוגוסט, יגיע שיתוף הפעולה לשיאו עם חגיגת סיום שתכלול די.ג'יי, עוד קוקטיילים, עוד אוכל ועוד הפתעות.
ג'ירף, השחם 30, פתח תקווה.
מתוק בלונל
הקונדיטור עומר זק מצטרף לצוות הלונל ומביא איתו תפריט קינוחים חדש בהשראת מטבחי מישלן שבדרום איטליה. תמצאו ביניהן בסבוסה עם קולי דובדבן ורוזמרין מותססים וגלידת יוגורט (52 שקלים); ברולה תבלינים חמים וזעפרן (46 שקלים); וקרם ורדים עם טוויל קדאיף (46 שקלים). לתשומת ליבכם.
לונל, אברבנאל 72, תל אביב.
נינה ביאנכה מתחדשת
המנות החדשות הבאות ממתינות לכם בתפריט הקיץ המעודכן של מסעדת נינה ביאנכה הכשרה שליד צומת ביל"ו: ברוסקטה אורז ודג לבן (סלסה סלרי, איולי שום וקרם שרי – 89 שקלים); סלט קיץ (חסה, סלרי, תפוחים, אגוזי מלך, בצל סגול, בזיליקום, ויניגרט דבש והדרים – 82 שקלים); טרטר דג לבן (סירות קישוא בייבי, שמן שום, בצל סגול, לאבנה מעושנת וכוסברה – 88 שקלים); קבב דגים (משוויה פלפלים, מנגולד ושמן ירוק – 119 שקלים); ורביולי תירס (שמנת, תירס, צ'ילי, פרג ופרמז'ן – 87 שקלים).
נינה ביאנכה, סמטת ברקן 1, קריית עקרון. כשר

