6 דגלים אדומים: כך תזהו מסעדה שהיא מלכודת תיירים

אין הרבה דברים מבאסים כמו ליפול על מסעדה גרועה ויקרה במהלך חופשה קצרה בחו"ל , אבל יש דרך להמנע מכך - שימו לב לסימני האזהרה הבאים

מלכודת תיירים - כך תזהו. צילום: Getty Images

עבור מי שטס לחו"ל במיוחד בשביל לאכול, כל ארוחה בחופשה היא יקרת ערך, ארוחה מצטיינת יכולה להפוך לגולת הכותרת של הטיול, וכשזמן החופשה קצר - פשוט אין מקום לאוכל בינוני. גרוע מכך הוא כשזה גם יקר, לא אותנטי, או - בעולם של מטבחים מגוונים כל כך - פשוט משעמם. במילים אחרות: מסעדת מלכודת תיירים.

מהי מסעדת מלכודת תיירים?
לא תמיד קל לזהות את זה מראש (זה מה שהופך את זה למלכודת), ולכן ב-HUFFPOST פנו למומחים בתחום התיירות הקולינרית ולטבחים עם ניסיון עולמי שיסבירו ממה צריך להיזהר.

לדבריה של טארין שר (המכונה "The Sparkle Boss"), יחצ"נית מ-TK PR, מלכודת תיירים היא מקום עם הרבה הייפ ופרסום - אך ללא טעם אמיתי מאחוריו. וכן, זה בהחלט יכול לכלול גם מוסדות מפורסמים. "יש מסעדות שפועלות רק בזכות השם שלהן - כאלה שאומרים שחייבים לבקר בהן אם מגיעים לעיר מסוימת - גם אם האוכל בינוני," היא אומרת.

לפי קונדיטורית-העל קלאודיה מרטינס והמתמודד מ"Top Chef" הקטור סנטיאגו, הכוונה מאחורי המקום היא שמגדירה אם זו מלכודת תיירים, "אם מסעדה מגישה פיצה כפי שהיא חושבת שאמריקנים ירצו אותה, במקום לשים את הטאץ' שלה - זה סימן רע," מסביר סנטיאגו, "החלק הכי טוב בטיול הוא לטעום אוכל מקומי אותנטי".

מרטינס מוסיפה: מסעדות שאינן מקומיות ולא מציגות את הכישרון הקולינרי האמיתי של העיר - אלא שמות דגש על רווח - לא שוות את הזמן שלכם.

מסעדה. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

שישה דגלים אדומים לזהות מלכודת תיירים

1. "בואו לכאן!" מוגזם

כל ששת המומחים הסכימו: אם מישהו עומד בכניסה ומנסה למשוך אתכם פנימה - התרחקו. מקומות עם עיצוב ערטילאי, עשרות דולרים תלויים על הקירות, שלטים בולטים, מוזיקה רועשת, והכי גרוע - תפריט עם המון שפות ותמונות. פיירו פרמולי, שף איטלקי, מזהיר גם ממפות שולחן משובצות.

2. מיקום קרוב מדי לאטרקציה

המיקום אולי נוח, אבל לרוב זה בא עם שכירות גבוהה שדורשת להאכיל המון אנשים - מה שמוביל לפשרות באיכות האוכל. מרטינס מזהירה ממסעדות ענק של יותר מ-200 מקומות ישיבה, לרוב בבעלות תאגידית.

בדקו תפריטים וחפשו סימנים מחשידים, צילום: GettyImages

3. תפריט עצום בגודלו

יותר מדי מנות, מגוון סגנונות או מטבחים - סימן לכך שהמקום לא מתמחה בכלום, לא עונתי ולא מקומי. תפריטים כאלה גם נוטים להיות מלאים באוכל קפוא, מטוגן, וסטנדרטי (כמו שניצלונים, פסטות גנריות או בורגרים). כמו כן, היזהרו ממשאיות של אוכל קפוא שמחנות ליד המקום.

4. קינוחים ומשקאות צפויים מדי

קינוחים עוגת גבינה, סופלה שוקולד, פאי לימון - לרוב לא נעשו במקום. קינוחים עם קישוטים מוגזמים (קצפת בצורת כוכבים, נענע, אבקת סוכר) - סימן למשהו מתועש.

תפריט יין שנראה כאילו יצא מסופר? ברמנים שמגישים רק קוקטיילים "מהירים" כמו קוסמופוליטן או אפלטיני? כדאי להמשיך הלאה.

5. שואו מוגזם ויח"צ באינסטגרם

מסעדות עם יותר מדי נצנצים, הופעות שולחניות מיותרות, מוזיקה חזקה או עיצוב מיוחד לתמונות - אלו לרוב מנסות למשוך תיירים, לא להציע אוכל איכותי.

"המדריך מביא קבוצה למסעדה נוצצת, הם מצטלמים, מקבלים אוכל גרוע - והוא גוזר קופון," מתאר שף קיזילבאיר. שימו לב למילים כמו "הכי טוב בעיר" או "חובה" - הן לרוב חסרות ביסוס.

לכו אחרי המקומיים, צילום: Getty Images

6. מי אוכל שם?

אם כל הסועדים תיירים, שמדברים אנגלית במדינה זרה, לבושים בטי-שירט במסעדה שאמורה להיות יוקרתית - כנראה זו לא מסעדה של מקומיים.

חפשו ביקורות שנכתבות בשפה המקומית, התמקדו במקומות שבהם אוכלים האנשים שגרים בעיר - זה הסימן הטוב ביותר לאותנטיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר