מסעדת פרונטו, היא אחד ממוסדות האוכל הוותיקים שנותרו בתל-אביב. הקים אותה רפי אדר בשנת 1988, בפינת הרחובות נחמני ואחד העם, כמסעדה איטלקית. בשנת 2010, עברה פרונטו אל משכנה החדש, ברחוב הרצל והשף הצעיר דאז, דיויד פרנקל לקח את המושכות. בהמשך, עזב אדר את המסעדה, ופרנקל שינה את כיוון המסעדה למסעדת שף מקומית, קצת פחות איטלקית.
מאז פרוץ המלחמה, עזב פרנקל את הארץ ואת פרונטו, ואת המסעדה הוביל בשנה האחרונה שף צעיר אחר - עידו סמואל כהן. עם זאת, זה לא סוד שהמסעדה לא הצליחה ממש להתרומם בשנים האחרונות.
כעת, החליטו במסעדה על שינוי כיוון - פרונטו תסגור דלתות במתכונתה הנוכחית, ואת המושכות ייקח השף מושקו גמליאלי (מונא, בר 51, בוב) וקבוצת בר51, בניצוחו. גמליאלי והקבוצה, שרק לא מזמן יצאו מהשותפות שלהם במסעדת ראדלר, שקרצה גם היא לכיוון ארץ המגף, מקבלים כאן הזדמנות להביא שוב את המטבח האיטלקי לקדמת הבמה.
עם זאת, עדיין לא ברור בשלב זה, האם גמליאלי יבקש לשמור על השם "פרונטו" ולאיזה כיוון ייקח את המקום. הבעלים של פרונטו יישאר ויקטור כהן וחתנו - אלי כהן, כפי שהיה בשנים האחרונות, מאז שעזב אדר, והרעיון הוא המשכיות, מסרו מטעמו של גמליאלי.
עוד מסרו מקבוצת בר51: "אנחנו שמחים להצטרף לעשייה בפרונטו - מוסד עם ערך רב בנוף הקולינרי המקומי. המהלך נעשה מתוך הערכה גדולה למה שנבנה שם לאורך השנים, ולקראת פרויקט משותף שאנחנו נרגשים ממנו מאוד".
מי שההודעה הגיעה אליו בהפתעה הבוקר, הוא השף הנוכחי של פרונטו - עידו סמואל כהן, שקרא את החדשות באתרים השונים, הבוקר: "הסגירה הגיעה אלי בהפתעה מוחלטת ללא התראה מראש, לא ידעתי מאיפה זה הגיע".
סמואל כן היה מודע לשמועות, אך לא קיבל עד כה את ההודעה באופן רשמי: "אוסיף כי כבר מספר גורמים בתעשייה שמעו וכבר פנו אלי בהצעות מאוד מעניינות. לא מוותר, יודע מה המטרה שלי ושוקל את צעדי להמשך.
מאחל בהצלחה לקבוצה של "בר 51", מאחל הצלחה לאלי ומודה לו על ההזדמנות שניתנה לי. עוד אשוב".
