פוד פטיש. צילום: גיא כהן

7 תשובות מעולות ומפתיעות לשאלה - מה אוכלים בחולון?

ראמן מחתרתי, קרואסונים מושחתים, בית קפה גיאורגי והמאנץ' האולטימטיבי, פייר חולון? הפתעת

כשחושבים על עיר ליום בילוי טעים, חולון כנראה לא תהיה בין האופציות הראשונות שיקפצו לראש. היא ידועה יותר כעיר הילדים ובשנים האחרונות כעיר הזאת שקשוח להיכנס אליה עם רכב בגלל עבודות הרכבת הקלה שבשיאן. אבל אם מטאטאים את כל זה מעל פני השטח ומסתכלים לעומק, מגלים שבחולון מסתתרות לא מעט פנינים טעימות ומעניינות, חלקן ותיקות וחלקן חדשות יחסית, אבל מאחורי כולן מסתתר תפריט טעים וסיפור מעניין במיוחד, כזה שלגמרי שווה ביקור בעיר. בחרנו כאן כמה כאלה שאהבנו במיוחד, ותפרנו לכם סיור קולינרי שלם מהקפה (או הצ׳אצ׳ה) והחינקלי של הבוקר ועד הקוקטייל של הערב כולל כמה עצירות נוסטלגיות בין לבין. ואפילו, מצאנו לכם ראמן שלא נופל מהראמניות ביפן. כן כן, בחולון.

במסגרת התחקיר לכתבה פניתי אל חבר טוב, אכלן מדופלם וחולוני ותיק, גיל גוטקין, וביקשתי ממנו לספר לי על אילו מוסדות אוכל חולונים פשוט אסור לי לפספס. התשובה הראשונה והנחרצת שלו הייתה: קפה נינו.

קפה נינו,

קפה נינו (פיטרו לשעבר)

ברחוב אריה שנקר מספר 47, ישב לו עד לפני שנתיים בית קפה מיתולוגי בשם ״פיטרו״ שפעל במקום מאז 1956. היסטוריה חולונית ארוכת שנים נכתבה ונשזרה במקום הזה שאירח פרלמנטים רבים של גדולי וותיקי העיר, שהיו באים לדסקס פוליטיקה, אקטואליה, ספורט, רכילות וסתם להתווכח על הא ועל דא מעל כוסות קפה ומאפים עתירי קצפת.

לפני שנתיים התחלפו הבעלים, ולמקום נכנסה נינו הגיאורגית הפלפלית, שעדיין משמרת את המסורת ומגישה במקום תפריט בית קפה נוסטלגי משובח, אבל בנוסף מציעה כאן אוכל גיאורגי פשוט נהדר, כולל כל הקלאסיקות המוכרות: חינקלי (50 שקלים ל-10 יח׳) - אחד הטובים שיצא לנו לדגום בארץ, צ׳יבורק (18 שקלים ליח׳), פירושקי (15 שקלים) וכל סוגי החצ׳פורי (30-50 שקלים), וגם כמה מנות קצת פחות מוכרות אך נפלאות לא פחות כמו פונצ׳יק (15 שקלים) – סופגנייה מטוגנת במילוי קרם חלב מבושל, שהיא מסוג הביסים שחולמים עליו אח״כ בלילה, קייבסקי ואידיאל (35 שקלים) ועוד שלל קינוחים גיאורגיים מסורתיים, ונטחטארי (15 שקלים) שזה גזוז טרגון גיאורגי מיוחד ומעניין מאוד. וכמובן, כמה צ׳אצ׳ה (משקה גאורגי אלכוהולי מסורתי) שרק תוכלו ללגום.

קפה נינו, צילום: באדיבות וולט

המלצה שלנו: לבוא רעבים מאוד ולנסות קצת מהכל, כי לבחור בין כל הפחמימות המהבילות והנהדרות הללו זאת משימה בלתי אפשרית.

קפה נינו
אריה שנקר 47, חולון
ראשון-חמישי 8:00-23:00, שישי 8:00-17:00, שבת 10:00-22:00

פק היי, צילום: גיל גוטקין

פק היי

כמעט כל מי שנולד איפה-שהוא בין שנות ה-80 לשנות ה-90 מכיר היטב את מגפת הסיניות האדומות ששטפה אז את הארץ. נדמה שלא הייתה עיר אחת שלא התקשטה לה בלפחות פגודה אדומה ובוהקת אחת, בה ניתן היה למצוא אוכל ״סיני״, או לפחות מה שבזמנו טעינו לחשוב שהוא סיני, כשבעצם מדובר בפרשנות מערבית למטבח שבמקור שונה מאוד מזה שהכרנו בילדות: וון טונים מטוגנים חריפים, אגרולים פריכים לצד רוטב חמוץ מתוק אדמדם וניאוני, עוף בלימון, בקר באננס שלל מוקפצים וכמובן בננה,אננס וליצ׳י בטמפורה. אלה היו המנות הכי מבוקשות ופופולריות בזמנו.

במרוצת השנים ועם התפתחות הסצנה הקולינרית בארץ הפגודות האדומות הללו הלכו והתמעטו עד שכמעט נעלמו מן הנוף, אבל עדיין יש כמה ותיקות שלא הלכו לשום מקום, שהזמן בהן כמו קפא, ושמאז ועד היום ממשיכות להגיש את אותו תפריט צבעוני ועז טעמים. אחת מהן היא ״פק היי״ שנפתחה על ידי משפחת הויאן הוויטנאמית (רוב המסעדות הסיניות בזמנו נפתחו בכלל ע״י פליטים ויאטנמיים), במקור בכלל בבת ים, ולפני מספר שנים העתיקה את משכנה לחולון. אבל פרט למיקום, גם כאן נדמה כי דבר לא השתנה: האוכל, העיצוב והאווירה, הכל מדיף ניחוחות נוסטלגיה טעימה.

כמו פעם, בקטע טוב, צילום: גיל גוטקין

התפריט במקום הוא אחד מהרחבים וגם המוצלחים בז׳אנר, עם 6 סוגי מרקים, כולל מרק הוון טון והתירס הקלאסיים (24-30 שקלים למנה), ומעל ל-60 סוגי מנות עיקריות ומוקפצים, כולל כל הקלאסיקות המנצחות, כשהמנה היקרה ביותר בתפריט (מנת הצלעות) מגיעה ל-125 שקלים והאחרות מתומחרות נמוך בהרבה. וכן, גם היום זה עדיין טעים בדיוק כמו אז.

אז בין אם אתם רעבים לחוויית נוסטלגיה של פעם (כולל הצרבת של אחרי, שאגב, מחמירה עם הגיל, אל תשאלו אותנו איך אנחנו יודעים), או סתם מחפשים מקום חגיגי וצבעוני לארוחה משפחתית בה באמת שכל אחד יוכל למצוא משהו שיתאים לו, אין ספק שזאת מסעדה שלחלוטין מצדיקה ביקור. מומלץ להזמין מקום מראש.

פק היי
אליהו קראוזה 45, חולון
שני-שישי 12:00-16:00 18:00-20:00, שבת 12:00-19:00

גריל טוסט, צילום: מיקה לופו וייס

גריל טוסט

ואם בנוסטלגיה עסקינן, אז בואו נדבר רגע על טוסט נקניק. או כפי שכולם הכירו את הפורמט בראשית דרכו אי שם בסוף שנות התשעים, ״סודוך״. מאז קמו הרבה מאוד רשתות ודוכני טוסט נקניק מקבילים, כשלכולם מטרה אחת - לנפק את טוסט הבשר המפנק ביותר.

במהלך שיטוטנו בעיר נתקלנו בעוד מקום כזה בדיוק: ״גריל טוסט״ שמו, ובהחלט ניכר שהוא לוקח את אומנות הכריך ומנות המאנצ'יז בכללותן מאוד ברצינות. בתפריט המקום תמצאו שלל כריכים החל מטוסט נקניק (33 שקלים), טוסט נקניקיה (25 שקלים), חביתה על הגריל (25 שקלים), כריך שניצל קריספי (37 שקלים), גרילבורגר (42 שקלים) ועוד. כולם גדולים, עשירים בתוספות ומענגים במיוחד.

אנחנו עשינו את הדבר המתבקש לאור התפריט עתיר האפשרויות וביקשנו מאברהם חנימוב, הבעלים, שירכיב לנו את טוסט הנקניק המושלם. קיבלנו כריך גדול פריך ומהביל ובתוכו קורנדביף, חזה אווז ופסטרמה מפולפלת עם רטבים וירקות בכמות נדיבה, שיצרו יחד ביס מענג במיוחד. לצד הכריך הזמנו גם פלטת מטוגנים שאומנם הורגש שהגיעו ממפעל בשקית ולא נעשו במקום בעבודת יד, אבל למעמד הנוכחי, זה הספיק בהחלט וסגר את הארוחה יפה.

אז נכון, לא מדובר פה באוכל גבוה או בהמצאת המאה, אבל אין ספק שהכריך הזה הוא מהטובים שטעמנו לאחרונה בז׳אנר, והוא בהחלט סוגר פינת רעב של צהריים, כשמתחשק משהו חם וזריז. ואם אתם בסביבה ותופס אתכם רעב, זה יופי של פתרון טעים ומשתלם.

״גריל טוסט״
אברבנל 1, חולון
ראשון-חמישי 11:00-23:00, מוצ״ש שעה אחרי צאת שבת ועד 01:00
כשר


הפלודה

זה אולי ייראה לכם קצת מוזר שאנחנו ממליצים על דוכן קטן של משקה נישתי כל כך, אבל כל מי שמכיר את הקינוח הפרסי הקפוא והמתוק הזה יודע שיש פלודה סביר ויש פלודה מצוין. ובדוכן הקטן הזה שנושא את שם הקינוח באותיות גדולות  מגישים את הסוג הממש אבל ממש מצוין (8-15 שקלים). ולא רק אותו, אלא גם מלבי נהדר (10 שקלים), סוטלץ׳ מעולה (10 שקלים), פנקוטה (10 שקלים), בוואריה (10 שקלים), סחלב (16-20 שקלים), ועוד שלל קינוחים נוסטלגיים. הכל נעשה במקום, ומגיע בגירסה חלבית או פרווה, וכדי להשלים את החזרה לעבר, יש גם גזוז מתוק במבחר טעמים (8-15 שקלים).

מיקום הדוכן, על רחוב סוקולוב המרכזי, בין כל החנויות ובתי המזון, הופך אותו לעצירת ריענון מצוינת, בייחוד בימים החמים האלה של יולי-אוגוסט. אז נכון, זה מקום שמדבר כנראה רק לחובבי הז׳אנר, אבל אם אתם ביניהם, בהחלט היינו שומרים את השם למקרה שתגיעו לאזור.

הפלודה
סוקולוב 56, חולון
ראשון-חמישי 10:00-02:00, שישי 10:00-17:00, שבת 20:30-02:00
כשר

הקרואסונים של פוד פטיש, צילום: גיא כהן

פוד פאטיש

״פוד פאטיש״ היא קונדיטוריה קטנה וגאה שמציעה מגוון עשיר וצבעוני של מאפים, מתוקים ומלוחים. את הקונדיטוריה פתחו לינור ודורין, שתיהן עם עבר עשיר בעולם המסעדנות, שלאחר שהתאהבו אחת בשנייה, החלו לייצר יחד, מדירת חדר קטנה, מתוקים שיצרו רעש גדול. השתיים החליטו לפתוח מקום שגרם גם לכל תושבי חולון להתאהב בהן ובידיים הכישרוניות שלהן.

במקום תמצאו ארסנל מתוקים שכולל עוגיות אמסטרדם גדולות בשלל טעמים (16 שקלים ליחידה), קרואסונים מוגזמים במילויים סטנדרטיים יותר כמו פיסטוק, נוטלה לוטוס ואוריאו, וגם במילויים לא סטנדרטיים כלל כמו כריות, במבה אדומה, תות דאלי ועוד (15-39 שקלים לקרואסון), ומבחר מסחרר של עוגות וקינוחים (26-39 שקלים). לצד אלו יש גם תפריט מלוחים שניתן למצוא בו כריכים, פוקצ׳ות, טוסטים וכן קרואסונים מלוחים מוגזמים לא פחות מאחיהם המתוקים כמו הפולנטסון במילוי פולנטה פטריות ופרמז׳ן או התאפוסון עם תפוד מוקרם, בצל קריספי, פרמז׳ן ועוד הגזמות (52 שקלים לקרואסו מלוח).  ואם הרגשתם את לחץ הדם שלכם עולה רק מקריאת התיאורים עד כה, אל דאגה, יש גם מבחר סלטים כדי לאזן אותו חזרה.

יש גם מלוח, צילום: גיא כהן

מעבר לכך שהכל באמת מצוין ועשוי טרי במקום יום-יום, בחודשים האחרונים ספגו לינור ודורית מספר מקרי השחתה בעסק, רק בגלל היותן זוג נשים, מה שבעינינו רק נותן עוד סיבה ותירוץ טובים לבוא לרכוש מהן ולתמוך בחופש הבחירה והזלילה בארץ.

אם הגעתם עד הלום, לא לוותר על טבלאות שוקולד הדובאי שהן מייצרות במקום, שבדיוק כמו כל שאר הדברים שהן עושות, הן מוגזמות צבעוניות וממכרות.

פוד פאטיש
הרוקמים 23, חולון
ראשון-שלישי 8:00-16:00, רביעי-חמישי 8:00-22:00, שישי 8:00-13:00
כשר


בר מרוק

את בר מרוק כנראה שאין חולוני שלא מכיר. מסעדת פועלים קטנה ביום ובר אוכל בערב, שכל העיר הייתה מגיעה אליה בשביל כרוב המעשנה, הקבב המרוקאי, הפרנות ושאר המנות המיוחדות שהוגשו בה. אחרי חמש שנים של פעילות ברחוב סוקולוב, שהפך עם הזמן לאתר בנייה בשל עבודות הרכבת, החליטו להעביר את פעילותם למקום חדש (ושווה אף יותר) במתחם פרמיום סנטר ברחוב המשביר, ועם המעבר גם הגיעו השכלולים וההתפרעויות.

השף ניסים זיו הבין שיש מרחב לנצל וקהל חדש להאכיל, והחליט להוסיף לשינוי הלוקיישן גם שינוי גישה. בצהריים הבר המרכזי במסעדה הופך שולחן בופה ענק, עם פלטות שעליהן סירי תבשילים מהבילים מהם ניתן למלא צלחת עמוסה ב-65 שקלים בלבד, בר סלטים חופשי, ועמדת גזוז וסודה ב-5 שקלים לכוס.

בערב, בנו פה תפריט מנות משובח בסגנון הייחודי של המקום, שהולך יד ביד, או שמא נאמר ביס ושלוק, עם תפריט קוקטיילים ואלכוהול עשיר לא פחות. מנות כמו מחמאר טוניסאי (54 שקלים), באפה במילויים משתנים (67-90 שקלים), בטטה שום (46 שקלים), בוריק ביצה (24 שקלים), בייגלה ומטבלים (35 שקלים), חומוס הבית ופרנה (32 שקלים) ועוד. כשמטרת העל היא לייצר חווית בילוי טעימה ומוקפדת מבלי לקרוע ללקוחות את הכיס. ותשמעו, זה בהחלט עובד להם. יחד עם שדרוג הנראות שהמקום עבר, והשירות המצוין והאישי שמעניק הצוות, בהחלט מתקבלת פה חווית בילוי ייחודית למקום, מעין מיני מחנה יהודה גרסת חולון.

בר מרוק
המשביר 1, חולון
ראשון-שני 11:30-16:00, שלישי-חמישי 11:30-16:00 19:30-23:30, שישי 11:30-15:00
כשר

הראמן של "סלון 52", צילום: מיקה לופו וייס

סלון 52

כמו שהבטחנו לכם בהתחלה, הגענו לגילוי הכי מפתיע שלנו בעיר. בדירה קטנה ומעוצבת למשעי בחולון, מארח השף שגיא אלדג'ם, בוגר מטבחי שגב משה והבעלים והשף של ״צ׳ינה דול״ הרמת גנית ארוחות ראמן אומקסה אינטימיות. עד 8 סועדים בסבב, 2 סבבים סה״כ, בישיבה מסורתית על מחצלות טטאמי סביב שולחן נמוך או בשולחנות קטנים ואינטימיים בגובה מערבי ״סטנדרטי״, בהן הוא מגיש ראמנים בעבודת ידו (כ-80 שקלים), שמתחלפים בהתאם למזג האוויר, חומרי הגלם הזמינים, והחשקים של השף.

יופי של ראמן,

בביקור שלנו שם טעמנו ראמן ברווז צלול ומדהים עם אפונת שלג פציחה ורעננה, צ׳אשו ברווז מעולה, ביצה עשויה לשלמות, ואטריות עדינות באופן מפתיע – צלחת שממש הזכירה לנו ברמת הביצוע שלה את הצלחות המענגות שדגמנו בטוקיו. לצד הראמן מזג לנו שגיא יין וסאקה משובחים, ולקינוח התענגנו על פנקוטה מאצ׳ה נפלאה (35 שקלים).

מהשיחה עם שגיא למדנו שקונספט הראמן מתוכנן לרוץ כרגע בערבי חמישי, ושבהמשך יתווסף לקונספט שנושא את השם ״סלון 52״ גם תפריט טעימות ייחודי עליו הוא עובד בימים אלה. ואם ככה זה מתחיל, אנחנו לא יכולים לחכות ולראות מה עוד יש לשף הצעיר והמוכשר הזה בשרוול. מה שבטוח הוא שאנחנו עוד נשוב, גם לתפריט הטעימות וגם לסבב נוסף מהראמן המצוין שהוא מייצר, ואנחנו בהחלט ממליצים לכם בחום לעשות את אותו הדבר.

״סלון 52״
חולון (כתובת מדויקת תימסר לאחר הזמנת מקום)
050-4336335
חמישי 19:00-20:30 ו20:30-22:00
בכדי להישאר מעודכנים על התאריכים הבאים והראמנים המתחלפים מומלץ לעקוב באינסטגרם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...