אחרי שנכנסה למדריך מישלן - השף הישראלי עוזב את המסעדה בפריז

הוא הפך אותה לכשרה, זכה להכניס אותה למדריכים נחשבים, אבל היום אוהד אמזלג מודיע על עזיבה של מסעדת "גפן" ועל התפקיד הנחשק הבא שלו

כל סוף הוא התחלה חדשה. צילום: אינסטגרם אוהד אמזלג

השף הישראלי אוהד אמזלג, אשר נכנס לאחרונה למדריך מישלן עם מסעדתו "גפן", עוזב אותה לטובת תפקיד כשף הראשי של קבוצת מלונות היוקרה הצרפתית La CLE group, הכוללת מלונות בקאן, ניס, אונטיב ופריז. קבוצת La CLE צפויה להציג את התפריט הראשון בעיצובו של אמזלג כבר בקיץ הקרוב.

בפוסט פרידה שהעלה בחשבון האינסטגרם שלו הודה אמזלג לצוות "גפן", לשותפיו ולסועדים הרבים: "אחרי שנתיים מרגשות, אני נפרד מ”גפן” – המקום שבו שמתי את הלב, הנשמה, וכל מה שאני יודע ואוהב באוכל. “גפן” הייתה הרבה יותר ממסעדה. היא הייתה חלום שהתגשם.
מהרגע הראשון היה ברור שזו מסעדה שבאה לעשות משהו אחר – שפה קולינרית שנשענת על עולמות מרתקים ושונים".

אמזלג, מצטרף לקבוצת La CLE, צילום: יח"צ

אמזלג גם התייחס בפוסט, להחלטה להפוך את "גפן" למסעדה כשרה, לאחר השבעה באוקטובר: "ואז הגיע ה־7 באוקטובר. מתוך תחושת שליחות עמוקה, החלטתי להפוך את גפן לכשרה.
זו הייתה בחירה שנגעה בלב של אנשים בכל העולם – במיוחד כאן בצרפת ובישראל".

הוא ממשיך וכותב: "זכיתי עם גפן להמון רגעי גאווה: נכנסנו לספרי מישלן, למדריך גו־מיו, ולעיתון לה פיגארו, שבחר בגפן כאחת מ־20 המסעדות הטובות בצרפת. היו פרסים, אזכורים, רשימות המתנה שלא נגמרו. אבל יותר מהכול – היו שם האנשים. הצוות הנדיר שצעד איתי לאורך כל הדרך, והקהל שלא הפסיק להפתיע באהבה, בהתרגשות, ובתגובות שנכנסו ישר ללב. “גפן” תמיד תהיה חלק ממני. ועכשיו – הגיע הזמן לפרק חדש. המסעדה החדשה במלון בשומו היא חלק ממשהו גדול שאני נכנס אליו בימים אלו – ואשתף עליו ממש בקרוב. מה שבטוח – זה הולך להיות פרק משמעותי ומרגש. הזדמנות להפוך את החלום הגדול הבא למציאות. והוא יהיה אמיתי, חי ומלא תשוקה כמו כל דבר שאני עושה בחיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר