הסדנה שתלמד את הילדים שלכם להכין שוקולד דובאי - בחינם!

וגם - חיילים על מדים יכולים לאכול פלאפל בחינם ב"האק" ביום הפלאפל • יובל בן נריה פותח את קפה טאיזו שלו בדן קיסריה • מיטב השפים מתכנסים לחגיגות טעימות בנמל תל אביב • ויש גם בר יינות חדש מבית רביבה וסיליה • אספנו לכם את כל מה שטעים השבוע

סדנה להכנת שוקולד דובאי. צילום: יח"צ

סדנת שוקולד דובאי לילדים, רעננה
דובאי פינת רעננה. קניון רננים יקיים ביום רביעי הקרוב, 11 ביוני, בין 16:30 ל־18:30, סדנת ילדים להכנת חטיף שוקולד דובאי, שתועבר על ידי מדריכה מנוסה. הכניסה חופשית וחינמית, וכל משתתף יקבל בסיום חטיף אישי מעשה ידיו. שווה!
קניון רננים, המלאכה 2, רעננה

הפופ־אפ של קפה טאיזו בקיסריה, צילום: דימיטרי פומזן

קפה טאיזו מתארח בדן קיסריה
אסיה פינת קיסריה. מלון דן קיסריה ריזורט משיק בימים אלה פופ־אפ קפה טאיזו של יובל בן נריה, שזמין לאורחי המלון ולאורחי הספא. במסגרת שיתוף הפעולה, שיתקיים עד אוקטובר וממוקם במתחם הבריכה של המלון, תוכלו ליהנות מתפריט ארוחת צהריים קליל עם מנות כמו נאמס פרגית, אגרול טופו, סלט טום יאם, פרייד רייס, צ'יקן מסאללה (פרגית ברוטב קארי עגבניות), פילה לברק ברוטב קארי ומנות ווק ונודלס נוספות.
דן קיסריה ריזורט, רוטשילד 1, קיסריה

אספרגוס עם קציפת קיסר של מיכל אפשטיין בשיתוף מסעדת תריסר באירוע "פורט שף", צילום: קובי מהגר

אירוע "פורט שף" בנמל תל אביב
מרימים עוגן, מורידים ארוחה. בין 16 ל־26 ביוני יתקיים בנמל תל אביב אירוע "פורט שף", שבמסגרתו ישתפו מסעדות הנמל פעולה עם שפים ומשפיעני אוכל מובילים ויגישו מנות מיוחדות, שיוצעו במהלך תשעת ימי האירוע בלבד. מה אוכלים? הנה קומץ דוגמאות על קצה המזלג: תמרה אהרוני תחבור לכמה מדוכני שוק הנמל עם סנגריה קרה מפירות קיץ (דוכן מיצי בשוק); סלט תפוחי אדמה והרינג (דוכן שרי הרינג); ומק אנד צ'יז עם תירס מתוק (דוכן פסטה בנמל).

השף מאור בצלאל ישתף פעולה עם קפה נמרוד ויכין סלט כרובית ועגבניות שרי צבעוניות; קנלוני תרד וריקוטה; טירמיסו וגם קינוח דובאי. השף אבי לוי יתארח במסעדת רשל הכשרה ויציג תפריט ירושלמי־מרוקאי של מנות כמו סביצ'ה פרידה עם שערות קדאיף ושמן כוסברה, וספינג' בורגר עם בצל מקורמל. מעין שטרודל תגיש בקפה לנדוור לינגוויני בקרם תירס וקינוח רוזלך קרואסון שקדים עם גלידת וניל, והשף טום אביב יביא את שוק הכרמל לנמל ויפתח שולחן בסוכה הלבנה עם שניצל סלמון XL וקבב דייגים.
נמל תל אביב, 26-16 ביוני

הפלאפל של "האק", צילום: ירדן בייקר

חיילים אוכלים פלאפל בחינם ב"האק"
המנה תעמוד למסדר. צמד סניפי רשת האק של מאור זגורי מזמינים חיילים במדים רשמיים לקבל מנת פלאפל חינם ביום הפלאפל הלאומי, שיתקיים ביום חמישי הקרוב, 12 ביוני.
"אנחנו רואים בזה הרבה יותר מסתם הזדמנות לתת כבוד, זה רגע לחבק ולהעניק טעם של בית לחיילים שלנו, שנמצאים רחוק מהבית", אומר זגורי, מייסד הרשת. "יום הפלאפל הוא חגיגה אמיתית של האוכל הישראלי האותנטי שכולנו גדלנו עליו, ואין דרך משמעותית יותר לחגוג אותו מאשר לחלוק אותו עם אלה שמגינים עלינו בכל יום". תתפנקו.
האק, קיבוץ גלויות 32, תל אביב (פתוח עד 18:00)
שלמה המלך 37, קריית אונו (פתוח עד 22:00). כשר

דרגון בול ב־ZO, צילום: אסף קרלה

תפריטי אומקסה ב־ZO, תל אביב

מסעדת השף האסיאתית ZO שבתל אביב מציעה שני תפריטי אומקסה (תפריטי טעימות יפניים) זוגיים שעליהם חתום השף דון טרן, ואשר מוגשים בימים שני עד שבת (ללא שישי) בין 19:00 ל־20:30.
התפריטים מורכבים מארבע מנות לבחירה לאדם: סלט (פפאיה, גרין וואסאבי ועוד), ראשונה (מבחר ניגירי וסשימי), ביניים (גיוזה עוף, וון טון לוקוס ואחרות) ועיקרית (שיפוד פילה סלמון צלוי, יאקיטורי סאטה פרגית, יקיניקו אנטרקוט וסטייק טופו).
מחיר תפריט הבסיס הוא 349 שקלים לזוג, ואילו תפריט פרימיום הכולל מנות עם חומרי גלם משודרגים כמו כבד אווז וקוד שחור, מוצע ב־449 שקלים לזוג.
ZO, רוטשילד 11, תל אביב

פאלט, צילום: אנטולי מיכאלו

פאלט - ביסטרו פריזאי חדש ביפו
פאלט (Palette) הוא ביסטרו פריזאי חדש שממוקם ביפו ושואף לחבר בין אמנות, מוזיקה וקולינריה, וגם לשלב בין האווירה התוססת של עיר האורות לבין האותנטיות הישראלית. התפריט מכוון לעבר מנות צרפתיות יומיומיות (ולאו דווקא מטבח עילי) ומספק קלאסיקות כמו סטייק וצ'יפס; סלט שברה שו (חסות בווינגרט זעתר, לצד באגט בזיגוג דבש עם גבינת שברה מותכת); "פאלט טופינמבור" (ארטישוק ירושלמי בשלוש שיטות: צלוי בגחלים, קציפה וצ'יפס); וטרטר בקר קלאסי. בקינוחים: קרפ סוזט, מוס שוקולד, טארט טאטן ואפילו קרם ברולה מקרם ארטישוק. 
פאלט, שדרות ירושלים 22, יפו. לא כשר

פרונט ביי רביבה, צילום: מיכל אשל

בר היין החדש מבית רביבה וסיליה, תל אביב
ואילו פרונט (Front) הוא בר יינות תל־אביבי חדש מבית רביבה וסיליה, שנפתח בשיתוף מותג האלכוהול הצרפתי Moët Hennessy ומבוסס ברובו על יינות רוזה ממחוז פרובנס, לצד כמה אופציות של יין לבן. בתפריט האוכל: מרק פיסטו (מרק בזיליקום קר עם ירקות קיץ ופרמזן – 38 שקלים); שיפוד דג ים על רטטוי (78 שקלים); סלט ניסואז (48 שקלים); פיצטה עם תפוחי אדמה, רוזמרין ורוקט (48 שקלים) ועוד. 
פרונט, ניסים אלוני 10, מתחם G צמרת, תל אביב. לא כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר