הריבה, הקטשופ והטחינה: 10 מוצרים שאתם לא מאחסנים נכון

אז איפה באמת כדאי לשמור כל מוצר? קבלו את המדריך שיעזור לכם לדעת מי אוהב קור ומי דווקא מעדיף להישאר בחוץ

איפה מאחסנים כל אחד?. צילום: Chat GPT

ברוב הבתים יש לפחות מוצר אחד שמאוחסן במקום הלא נכון – דבש במקרר, רוטב סויה ליד התנור, או ריבה שפתחנו לפני חודשיים ועדיין מחכה על המדף.  אז מה באמת צריך להיות בקור, מה נשמר בטמפרטורת החדר – ואיפה כדאי למקם כל אחד מהממרחים והרטבים שבשימוש יומיומי? קבלו את המדריך שיעשה לכם סדר. 

בקבוקי קטשופ על המדפים, צילום: רויטרס

קטשופ

הקטשופ נחשב לאחד הרטבים היותר עמידים במטבח, בזכות שילוב של חומץ, סוכר וחומרים משמרים. אם אתם משתמשים בו כמעט כל יום – אפשר להשאיר אותו במדף מוצל, כי אנחנו פותחים וסוגרים אותו באופן תדיר וכך הוא לא מספיק להתקלקל. אבל אם הבקבוק עומד שבועות מבלי שתגעו בו, עדיף לשמור אותו במקרר – כך תשמרו על הצבע, הטעם והרעננות לאורך זמן.

ריבה

למרות כמות הסוכר הגבוהה, ריבה היא לא מוצר עמיד במיוחד אחרי פתיחה. כל כפית לא נקייה או חשיפה שלה החוצה, יכולים לגרום לתסיסה או להתפתחות עובש. לכן, ברגע שהצנצנת נפתחה – שומרים אותה במקרר בלבד. אם תשתמשו רק בכף יבשה ותאחסנו נכון, היא תחזיק הרבה יותר זמן – בלי הפתעות על הלחם.

מיונז תעשייתי

מיונז מתועש בנוי להישרדות ארוכרה יותר ממה שחושבים – אבל רק אם לא חם מידי בחוץ. חשיפה לאור שמש, לתנור סמוך או למדף עמוס עשויה לגרום להפרדת השמן, טעמים חמצמצים ולריח לא נעים. אם פתחתם מיונז תעשייתי – כדאי לשמור אותו במקרר. 

רוטב סויה, צילום: Getty Images

רוטב סויה

רוטב סויה הוא תוצר של תסיסה טבעית שמכיל הרבה מלח – מה שהופך אותו לעמיד למדי. אם אתם משתמשים בו כל יומיים־שלושה, הוא יכול להישאר על המדף. אבל אם אתם מבשלים איתו פעם בתקופה, שווה להעביר אותו למקרר – שם הוא ישמור על טעמיו העמוקים והצבע הכהה שלו לאורך זמן.

חרדל

חוץ מזה שהחרדל יותר בריא ממה שאתם חושבים, החומץ והמלח הופכים אותו לממרח עמיד להפליא  אפילו בלי מקרר. יחד עם זאת, הקור משמר טוב יותר את החריפות והמרקם. רוצים שהחרדל שלכם יישאר טרי? תשמרו אותו במקרר. 

טחינה

טחינה גולמית היא אחת מגיבורות המדף – היא לא רגישה במיוחד, כל עוד היא סגורה היטב ונשמרת במקום מוצל. טחינה מוכנה, לעומת זאת (עם מים, מיץ לימון ותבלינים), צריכה להיכנס למקרר מיד. אחרת, היא תתחמצן ותאבד מהטעם. הכלל פשוט: אם היא כבר מתובלת – שומרים בקור.

חמאת בוטנים, צילום: Getty Images

חמאת בוטנים

האם חמאת בוטנים הולכת למקרר? תלוי. חמאת בוטנים טבעית, בה השמן נפרד מהתערובת, מתחמצנת מהר ודורשת קירור. לעומת זאת, הגרסאות המתועשות עם מייצבים שורדות חודשים במדף. כך או כך – אם עברו חודשיים, גם החמאה הכי "אמריקאית" תרגיש נוח יותר על מדף מקרר מאשר במדף מטבח.

סירופ מייפל

בניגוד לדבש, סירופ מייפל כן מכיל מים, ולכן הוא נוטה לתסוס לאחר פתיחה – בעיקר אם שומרים אותו בחוץ. ההמלצה הברורה היא מקרר, שם הוא נשאר יציב ומתוק לאורך זמן. ואם אתם משתמשים בו לאט – אפשר גם להקפיא: הוא לא יהפוך לקרח, אלא רק יתמצק ויהיה סמיך יותר. 

צנצנת דבש, צילום: Getty Images

דבש

דבש הוא חומר אנטיבקטריאלי טבעי – אין בו מים ולכן כמעט בלתי אפשרי שיתקלקל. עם זאת, ברגע שמקררים אותו – הוא מתגבש ונהיה גרגרי. לכן, תמיד עדיף לשמור אותו בארון, סגור היטב, הרחק מהשמש. זה כל הקסם.

חמוצים

הכלל החשוב ביותר כשזה נוגע לחמוצים הוא פשוט: הם חייבים להישאר מכוסים בנוזל. בין אם קניתם צנצנת מהמקרר או מהמדף – ברגע שפתחתם, יש להעביר אותה למקרר. גם אם מדובר בצנצנת ענקית, כל עוד החמוצים מכוסים לגמרי במי מלח או חומץ ולא נחשפים לאוויר, הם יחזיקו מעמד לאורך זמן. אם לא? סביר להניח שתיפרדו מהם עם שכבת עובש מלמעלה.

זכרו, לכל ממרח יש את התנאים שהוא אוהב – ויש גם מקום לשיקול דעת. אם אתם משתמשים בהם לעיתים קרובות, יש מוצרים שאפשר להשאיר בחוץ. אם אתם שוכחים מהם בין ארוחה לארוחה – עדיף לבחור בקור. זה לא רק עניין של שימור – אלא של טעם, ניחוח וטריות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר