האביב הישראלי מביא איתו הרבה יופי – וגם הרבה התעטשויות. יש מי שמאמין שהפתרון לעונת האלרגיות נמצא בצנצנת שעל המדף: דבש. ההמלצה שעוברת מפה לאוזן כבר שנים אומרת שאכילה יומית של דבש מקומי, כזה שמיוצר באזור שבו אנחנו גרים – יכולה לחזק את הגוף ולסייע להתמודד עם אלרגיות עונתיות. אבל מה באמת קורה שם?
כמו חיסון? תלוי את מי שואלים
התיאוריה אומרת שאם נאכל דבש מקומי, הגוף ייחשף למנות זעירות של הפולן שגורם לאלרגיה – וכך יפתח סבילות, בדומה לאימונותרפיה. נשמע מבטיח, אבל כשבודקים את המחקרים – הסיפור מסתבך.
מחקרים מסוימים מצאו שאכילה קבועה של דבש בכמות גדולה עשויה להוביל לשיפור חלקי בתסמינים – אך מדובר במינונים שאינם מתאימים לכל אחד (כ-70 גרם ביום). ובכל מקרה, מדובר היה בשילוב של דבש עם טיפול תרופתי ולא תחליף לו.
דבש לא מזיק – אבל לא מרפא
למרות ההבטחות, רוב המומחים מסכימים שעד כה אין הוכחה חד-משמעית לכך שאכילת דבש באמת משפיעה על אלרגיות עונתיות. חלק מהבעיה טמון בכך שהפולן שבדבש אינו זהה לאלרגנים שגורמים לתגובה האלרגית הנפוצה – כלומר, הגוף בכלל לא נחשף לאותם גורמים מטרידים דרך הדבש.
כמובן שאין מניעה לאכול דבש – הוא טבעי, מרגיע בגרון, ואפילו מכיל נוגדי חמצון. אבל חשוב לזכור: מדובר בתוסף, לא בתרופה. אם אתם סובלים מאלרגיות, כדאי להמשיך בטיפול הרפואי המומלץ. רוצים להוסיף כף דבש לתה? לכו על זה. אולי לא תפסיקו להתעטש – אבל לפחות תיהנו מהדרך.
אז מה כן עוזר?
אם אתם מחפשים דרכים נוספות להקל על תסמיני האלרגיה, יש כמה מזונות שיכולים לתמוך בגוף באופן טבעי:
מזונות עשירים באומגה 3, כמו אגוזי מלך, זרעי צ'יה ודגי ים, עשויים להפחית דלקת בגוף.
בצל ושום מכילים קוורצטין – נוגד חמצון טבעי שיכול לפעול כאנטיהיסטמין חלש ולעזור בהפחתת גירויים.
יוגורט פרוביוטי ומזונות מותססים מחזקים את מערכת החיסון דרך תמיכה במעיים.
פירות הדר עשירים בוויטמין C, שמסייע לחיזוק הגוף ולהתמודדות עם אלרגנים.
תה ירוק בעל השפעה אנטי-דלקתית קלה, וגם מרגיע ונעים לגרון.
תפריט נכון יכול בהחלט לשפר את ההרגשה של עונת המעבר., צילום: freepik
שום מאכל לא מחליף טיפול רפואי – אבל תפריט נכון יכול בהחלט לשפר את ההרגשה. לפעמים, זה כל מה שצריך כדי לעבור את העונה בשלום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו