בירות "הגיבור". צילום: דרור ורשבסקי

לגמנו ובחרנו: הבירות הישראליות שכיף לחגוג איתן עצמאות

לכבוד חג העצמאות הקרב ובא החלטנו להמליץ על ארבע מבשלות בירה ישראליות קטנות עם סיפור ציוני אמיתי, שעושות יופי של בירה שתתאים לכל חך • אז השנה, לצד כל הקשיים, נרים בגאווה ובשמחה כוס מלאה בירת קראפט מקומית

זו השנה השנייה שאנחנו חוגגים עצמאות תחת אש. זו השנה השנייה שאחינו החטופים לא פה איתנו לחגוג יחד. כן, לרבים מאיתנו יש ביקורת, חלקה מוצדקת וחלקה אולי לא, על תפקוד הממשלה ועל מוסדות המדינה, וכן, יש הרבה עוד מה לתקן - אבל אסור ששום דבר מזה ימנע מאיתנו לחגוג את יום העצמאות. כי המהות של היום הזה אינה סתם מסיבות ריקודים וקרחנות או נפנופים על המנגל. זה גם לא יום של חגיגת הלל להרכב קואליציוני כזה או אחר. זהו יום שבו אנו שמחים ומודים על כל הטוב שזכינו לו ב־77 השנים האחרונות, וכן - גם בשנה וחצי האחרונות.

השנה החלטנו להמליץ על ארבע מבשלות בירה ישראליות קטנות עם סיפור ציוני אמיתי, שעושות יופי של בירה.

יותר חשוב מהבשר: 6 מתכוני סלטים שמנצחים כל מנגל

אוק אנד אש,

אוק אנד אש

אשר צימבל (33) עלה לישראל ב־2010 כחייל בודד מבוסטון, מסצ'וסטס. אחרי השירות הוא חזר לארה"ב ללמוד בישול בירה, ובסיום הלימודים שב לישראל ועבד בכמה מבשלות, עד שהחליט להקים מבשלה משלו ב־2017 - "אוק אנד אש", שהפכה די מהר לשם דבר בקרב חובבי בירה מקומיים.

לצידו שותפים במבשלה לייבי צפלר (עולה גם הוא), מנהל המפעל, ורעות שרמר (26), שהצטרפה לפני כשנה וחצי ובתכלס עושה שם הכל. המבשלה ממוקמת בבית שמש ומייצרת שלוש בירות קבועות, המון בירות "משוגעות" במהדורות מוגבלות (סמודי'ס עם המון פרי, סאוור חמוצות במיוחד, פורטר־מרשמלו ועוד), סיידרים וקוקטיילים מבוקבקים. לאחרונה הם פתחו בר בירות ייחודי במודיעין בשם "אלונה", שחוץ מהתוצרת העצמית מוזג גם מגוון בירות קראפט מכל העולם.

ממה שטעמנו אהבנו במיוחד את ה־NEIPA המעוננת, הכשותית והמרעננת, שמלאה פירותיות טרופית. ממש ליום העצמאות השנה הם מוציאים בירת IPA חדשה וקלילה יותר בשם 5.56 (5% כוהל, 0.56 IBU) - בהירה, צלולה ופירותית, שהרווחים ממנה יסבסדו סדנאות בירה לחיילים ולמשרתי מילואים אצלם בבר. שווה. (15-13 שקלים לבקבוק).

הבירה של White Rabit, צילום: יח"צ

White Rabbit

בלב תל אביב, במרכז הסואן של רחוב המסגר, מתחבאת מבשלת בירה חדשה ומופלאה בשם "White Rabbit", שהקים לפני כשנה וחצי זאב רבינוביץ, במקום שבו שכנה מבשלת "דאנסינג קאמל" המיתולוגית. הוא גדל בעולם התעשייתי והביטחוני, ואחרי שעשה שם חיל (ואקזיט) התפנה להשתלם בייצור בירה באנגליה. מתוך תשוקה אמיתית למשקה ולעולם התעשייה - הוא הקים את המבשלה שלו, שבשלב זה מתמחה בבירות IPA, תוך שימת לב לפרטים הקטנים שעושים את ההבדל. כיאה לתעשיין אמיתי, אולם הייצור ותהליך הייצור תוכננו באופן אופטימלי, המתכונים מיוחדים וחומרי הגלם מעולים, ויש הקפדה על חדשנות בעולם כל כך מסורתי.

וויט רביט ירוק,

איך זה בא לידי ביטוי? למשל - בחביות הבירה, שכאן הן חד־פעמיות לשמירה מפני בקטריות וזיהומים; באחסון התוצרת בקירור לאורך כל שרשרת האספקה ("חנות שלא יכולה לשמור את הבירה שלנו בקירור - אני לא מוכר לה. זה קריטי לאיכות הבירה"); ואפילו בקפסולה המולבשת על צוואר הבקבוק, ממש כמו בעולם היין. ואיך הבירה? האמת, עפנו עליה. ההגזה שלה עדינה שבעדינות, המרקם קרמי ומלא במיוחד והטעמים עשירים. הכחולה, Day Dream - Soft Hazy IPA, היא עדינה, מעודנת ומתאימה למתחילים, אבל השוס הגדול הוא בירוקה, Ten feet tall - West Coast IPA, שמפוצצת כשות מרירה ונהדרת, לצד טעמי מנגו, פסיפלורה ועוד דברים טרופיים טובים. רמה מעל כולם (19-18 שקלים לבקבוק).

מבשלת הגיבור, צילום: עידן גור

הגיבור

את כל הסדר והמתודולוגיות שאפיינו אותו כמהנדס מכונות שהתמחה בהבראת חברות, ערן גרינוולד העביר למבשלת "הגיבור" (על שם הפולקסווגן טרנספורטר הוותיק שלו, 1979), שהקים בכרמיאל. "היום כבר יש מספיק אנשים שנדבקו בחיידק הבירה, וכשאתה מספר להם על המבשלה - העיניים שלהם נפתחות וחיוך נמרח להם על הפנים", מספר גרינוולד. "היום אנשים מוכנים לטעום, לגוון, ללמוד דברים חדשים. זה העולם של הקראפט - החופש לייצר באצ'ים קטנים בכל מיני סגנונות, להשתולל ולעשות גם דברים משוגעים, ובלבד שאתה מדויק. "המלחמה בשנה וחצי האחרונות השפיעה עלינו קשה. ניסינו לשמור על שפיות ועל שגרה כמו כולם, ועבדנו, למרות שבשלב מסוים כרמיאל נכנסה לקו האש. המשכנו לתת שירות, לתרום ולעשות שמח למפונים, וגם לתמוך במשפחות נופלים באמצעות הוצאת בירות לזכרם. הוצאנו גם את הבירה 'הגיבורות', בהצדעה לגיבורות בחזית ובעורף, ושמרנו את הביר גארדן שלנו פתוח כדי שיהיה מקום מפלט לתושבי האזור. בין בכי לדמעה, המשכנו לייצר בירה ולדבוק בתשוקה שלנו".

אנחנו התחברנו לבלונדי הקלילה, בסגנון בלגי עם טוויסט ישראלי הדרי, וגם לבירת החיטה הבווארית החמצמצה והרעננה, בעלת טעמי השמרים המודגשים (15-13 שקלים לבקבוק).

מהדורת יום העצמאות של בירה מלכה, צילום: באדיבות הכרם

מלכה

בשנים האחרונות דואגים החברים בבירה מלכה להשיק מהדורה מיוחדת לרגל יום העצמאות, בשיתוף פעולה עם אמן ישראלי. השנה, המהדורה מוקדשת ל"שרוליק" – הדמות האיקונית שיצר הקריקטוריסט דוש (קריאל גרדוש), דמות שמבקשת לייצג את הצבר הישראלי, האופטימי והנחוש, ושהפכה לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם מדינת ישראל. מהדורת יום העצמאות האמורה תושק לראשונה גם בפחיות (במארזי רביעיות), לצד מארזי הבקבוקים הקבועים.

"חיפשנו השנה ליצור אווירה אופטימית, מאחדת וכזו שיהיה כיף לראות על הבקבוקים והפחיות שלנו", אומר גלעד דרור, מנכ"ל בירה מלכה, "הרעיון של שרוליק הצבר הישראלי החביב היה מושלם וכמה שמחנו משיתוף הפעולה המלא של מיקי ודניאלה ילדיו המקסימים של דוש הקריקטוריסט פורץ הדרך. אנחנו גאים ונרגשים להציג את יצירותיו על המוצרים שלנו".|

פחיות בירה מלכה ליום העצמאות,

מבין הבירות אנחנו אהבנו הכי את ה-IPA הינדי, בעלת ארומת אשכוליות מופלאה ומרירות מעודנת בטעם. נסו גם את החיטה המרעננת (14-16 שקלים לבקבוק, מארז ארבע פחיות 60 שקלים, או חמישה בקבוקים 79 שקלים).

אז השנה, לצד כל הקשיים ועם כל העבודה שעוד יש לנו לתת, נרים בגאווה ובשמחה כוס מלאה בירת קראפט מקומית, ונשמח לחיי החיילים והחיילות שלנו, לחיי המתנדבים והמתנדבות, הפצועים והפצועות, החטופים והחטופות - ולתפארת מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...