הדיינר של קוקה קולה נשמע כמו החלום האמריקני

האווירה - מגניבה, ההופעות - שוות, הקולה - בדיוק בטמפרטורה הנכונה, אז מה כדאי להזמין?

קריספי צ'יקן קורנפלקס בדיינר קוקה קולה. צילום: אמיר יעקובי

שלושה שפים מובילים (אבי ביטון, גיא גמזו ומושיק רוט) וצמד קונדיטורים מהשורה הראשונה (קרן ואיציק קדוש), חוברים לקוקה קולה לטובת פסטיבל קולינרי מושקע. היום (רביעי, 26 במרץ) ומחר (חמישי) הופך האנגר 11 בנמל תל אביב לדיינר אמריקני על מלא שבו מוצעות למבקרים מנות פאסט פוד מיוחדות – בעיקר כריכים והמבורגרים – שפותחו על ידי השפים בהשראת אותם בתי אוכל אייקוניים מארה"ב. הכניסה למתחם היא בחינם (כולל צפייה בהופעות חיות של רד בנד ומרצדס בנד), אם כי היא מותנית בהרשמה מראש. המנות עצמן בתשלום.

ביקרנו בדיינר של קוקה קולה אתמול, ביום ההשקה, כשעתיים לפני הפתיחה הרשמית שלו. הרושם הראשוני מלהיב: עשרות שולחנות לבנים וכיסאות אדומים, ברוח מותג המשקאות, מילאו את ההאנגר, לצד כורסאות אדומות שעיטרו חלקים נוספים בחלל. במרכז האולם הוקמה עמדת די.ג'יי בתוך מכונית וינטג' – טאץ' חמוד מאוד – ואילו שלטי הנאון שריצדו מעל הפנו אותנו לדוכנים של השפים, ולסיבה האמיתית שהגענו לאזור הנמל הפקוק בצהרי יום חול: לתקוע פאסד פוד בהשראת ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות עם טוויסט של שפים ישראלים.

מנת המבורגר בדיינר קוקה קולה, צילום: אמיר יעקובי

התחלנו אצל ביטון עם המבורגר עם טבעות בצל (בתוך הלחמנייה). שימו לב לרוטב הספייסי / תערובת הפלפלים, מדובר בביס חריף עד דמעות, אבל לגימה מפחית הקולה הצוננת הרגיעה את פרץ החריפות הבלתי צפוי. לצד ההמבורגר קיבלנו תוספת: מעט פוטטוס, אפשר לוותר עליה.

המנה השנייה של ביטון, נקניקייה בסגנון סלופי ג'ו, התגלתה כטובה יותר. הלחמנייה אמנם קרה, אבל הנקניקייה היתה גדולה, עסיסית וטעימה, כשמה ששדרג אותה באמת היה מערום הסלופי ג'ו באמצע: תבשיל בשר בקר קצוץ ומתובל שעוטר בזילוף חרדל. אם ביס מקצה המנה היה סביר, כשהגענו למרכזה ודגמנו את הסלופי, סוף סוף חייכנו. שווה. מצד שני, תוספת התפוצ'יפס שליוותה את הנקניקייה הייתה קטנה מדי - היינו שמחים לעוד קצת מזה.

נקניקיה בסגנון סלופי ג'ו. סוף סוף חייכנו, צילום: דורון פרידמן

עוף אתכם
המשכנו לדוכן של גיא גמזו ופתחנו במנת האסאדו המפורק: פרוסה עבה  של חלה, כשמעליה (וקצת בתוכה) מערום של אסאדו, רטבים וקורנישון לקישוט. אין ספק שזו המנה הכי מקורית ומסקרנת בדיינר של קוקה קולה. השותפים שלנו לשולחן אהבו אותה מאוד והיללו אותה כמעולה.

המנה השנייה של גמזו, כריך קריספי צ'יקן בציפוי קורנפלקס, אכן הוכיחה את עצמה כקריספית, קראנצ'ית, מלאה בירקות ודי טעימה. הפוטטוס היו חמימים ופריכים יחסית.

אצל מושיק רוט ניסינו את כריך הלוקוס בסגנון באפלו ווינגז והיו גם כנפי עוף ברוטב ברביקיו בסגנון ניו אורלינס, לא ניסינו.

הגלידה של קדוש, צילום: דורון פרידמן

עמדת הקינוחים של הקדושים הציעה וריאציה של סאנדיי: גלידה אמריקנית עם זילוף של סירופ שוקולד וקרמל, ומיני-דונאט טרי וטעים וליד. המנה הזו היא מהטובות שדגמנו כאן, אך היינו ממליצים לכם לנסות אותה ללא הקצפת. דוכן הקינוחים הציע גם מנת פרווה, שאותה לא הספקנו לדגום.

כמה זה עולה?
תימחור המנות בדיינר זהה בכל הדוכנים: 44 שקלים למנה עיקרית (או קינוח), 6 שקלים לפחית משקה, ו-7 שקלים לתוספת של מעט מאוד פוטטוס או תפוצ'יפס. לפיכך, ארוחה עולה 50 שקלים לפחות. לא זול, אבל ראינו בחיים ארוחות פאסט פוד יקרות יותר.

ויש גם הופעה חינמית! אבל חשוב לקחת בחשבון שהכניסה לדיינר היא מגיל 16. מבדיקה שערכנו הבוקר, עדיין נותרו כרטיסים לכמה סבבים בני שעתיים בשעות הצהריים, אם אתם ספונטנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר