מהרגע שהתחיל טרנד עגלות הקפה להתפוצץ בארץ, ידעו אמרי עובדיה ושחר נדם שזה בדיוק מה שהם רוצים לעשות: לפתוח עגלת קפה. אבל כשאתה חייל משוחרר בן 22, עם ניסיון לא גדול מדי בכל מה שקשור לתחום המסעדנות, זה לא כל כך פשוט. ההתלבטות הראשונה: המיקום. "חשבנו הרבה על מקומות שבהם נוכל לפתוח עגלת קפה", מספר שחר, "אנחנו מגבעת שמואל, אבל היינו נוסעים שעה-שעתיים לחפש מיקומים לעגלה שלנו. בסופו של דבר שאלנו את עצמנו למה אנחנו נוסעים רחוק כשאפשר לפתוח פה, ואז התחלנו מסע שלם שבו ניסינו להבין איך זה עובד ועם מי אנחנו צריכים לדבר".
אז עם מי באמת צריכים לדבר?
"הגענו לראש העיר יוסי ברודני ודיברנו גם עם מחלקות העירייה. בהתחלה לא האמינו שהרעיון הזה יצליח, כי כל הנושא הזה חדש יחסית, וכשלא מכירים משהו מפחדים ממנו, אבל התעקשנו וניסינו ושכנענו שוב ושוב, ובסוף פתחו מכרז".
לא האמינו רק בעירייה או גם במשפחה?
"גם במשפחה, בהתחלה הסתייגו מכל הסיפור של פתיחת עסק – 'זה לא יציב, לך תלמד מקצוע במקום זה', אבל אחרי שפתחנו וראו כמה אנחנו רציניים בעניין, הגיעה גם התמיכה מהמשפחה".
לאחר שבגבעת שמואל הוחלט לפתוח שתי עגלות קפה, שחר ואמרי זכו במכרז של אחת מהן: "הייתה בירוקרטיה של חצי שנה, עד שבסוף הבאנו מנוף, הרמנו את העגלה באוויר והבאנו אותה לפה".
אויבים מגיל קטן
עגלת הקפה, "דודה קפה", שנפתחה לפני כחצי שנה, ממוקמת מאחורי רחוב ירושלים בגבעת שמואל, בחלק שקט יותר של העיר, בתוך פארק ירוק ונעים. הקינוחים מגיעים מביסקוטי, אבל את שאר התפריט מכינים שחר ואמרי בעצמם – סנדוויצ'ים, סלטים, פיצות, טוסטים ופוקאצ'ות. "התחלנו לעבוד בגיל מאוד צעיר, 14", משחזר אמרי, "צברנו ניסיון ולמדנו, וניצלנו את התקופה של לפני ואחרי צבא כדי לעבוד קצת ולצבור כמה שיותר ידע בתחום המסעדות. אני הייתי לוחם בחטיבת כפיר, אבל שחר היה טבח בצבא – וזה עוד קצת ניסיון לטובת העסק".
איך באמת אתם מכירים? חברים מגיל קטן?
אמרי: "אויבים מגיל קטן, למען האמת. עד התיכון שחר ואני שנאנו אחד את השני. לא הייתה באמת סיבה למה. ויום אחד מצאנו את עצמנו יושבים ומדברים שיחה שהתחילה במקרה, ודיברנו עד 5 לפנות בוקר, ומשם התגלגלנו להיות חברים טובים".
לא פחדתם להתחיל ביחד עסק חדש בתקופת המלחמה?
שחר: "כמו כל דבר בחיים הכל מפחיד היום. בסוף כל אחד צריך לקחת את הסיכונים שלו. זה היה החלום שלנו, ואנחנו דואגים להגשים את המטרות שלנו".
"המחירים של היום הזויים"
השאלה הכי חשובה, בסופו של דבר, כמו כמעט בכל נושא אפשרי, היא המחיר. לדברי השניים, היה חשוב להם להישאר בטווח שמתאים לכל כיס: "אמרו לנו 'תעלו את המחיר של הקפה או שלא תרוויחו'", מספר שחר, "ולא הסכמנו בשום פנים ואופן. הפוך קטן 12, גדול 14. המחירים של היום הזויים, ורצינו להישאר הוגנים".
והקינוחים? ביסקוטי לא זולים במיוחד.
"נכון, אבל את פרוסת העוגה שאנחנו מוכרים ב-28 שקלים, במקום אחר מוכרים ב-60 שקלים. חשוב לנו לשמר את הלקוחות בגלל יוקר המחייה, עד כמה אפשר לשלם הרבה על כל כך הרבה דברים? כשאני קונה קפה קטן ב-15 שקלים אני מתבאס".
מה המוצר הכי מבוקש אצלכם?
"פוקצ'ה פיצה שהמצאנו בטעות. יש לנו פוקאצ'ות ויש פיצות, ופעם אחת בטעות יצאה לנו פוקאצ'ה פיצה, והיא הפכה ללהיט ב-30 שקלים".
גם השם של העגלה הצבועה בוורוד, דודה קפה, הגיע במקרה. "הייתה לנו בדיחה בקבוצה של החברים", מספר אמרי, "קראנו אחד לשני 'דוד' במקום 'אח'. וכשהתלבטנו איך לקרוא לעגלה, אמרתי בצחוק 'דוד קפה', שחר התחיל לצחוק ואז בת הזוג שלו אמרה – 'רגע, למה לא בעצם?', והחלטנו לקרוא לעגלה דוד קפה. אבל אז צבענו אותה בוורוד ואמרנו – 'מה דוד, העגלה ורודה', וזה הפך ל'דודה קפה'".
בסופו של יום, מה האתגר הכי גדול שלכם עם עגלת הקפה?
"כל המציאות הזו שאנחנו חבר'ה צעירים ויש לנו חיים של בעלי עסק, נמצאים כאן בשעות לא שעות, דואגים לסחורות בשש בבוקר ובעלי מקצוע ב-12 בלילה, זה מה שהכי קשה. אבל בסוף אנחנו מאוד נהנים מהעשייה הזאת וזה מה ששומר עלינו. כיף לראות מחשבות מתגשמות. עד עכשיו עבדנו בשביל אנשים אחרים, ועכשיו אנחנו עובדים בשביל עצמנו. זו תחושה גדולה של סיפוק".
עגלת דודה קפה
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-21:00, ו' 9:00-13:30
פארק שמואל פינלס, רחוב הגפן בגבעת שמואל, כשרות מהדרין
או "דודה קפה" בווייז
055-8824272