צ'יינה טאון מרקט. צילום: אסף קרלה

צ'יינה טאון זה כאן: חמש המלצות חובה לחובבי אוכל אסייתי

לכבוד פסטיבל הצ'יינה טאון שיתקיים השבוע בשרונה מרקט בתל אביב, בחרנו עבורכם חמש המלצות שאתם חייבים לנסות במהלך הפסטיבל - וגם אחריו

בשבוע הקרוב, החל מיום שלישי ה-10 בדצמבר ועד שישי ה-13 בדצמבר, מתחם שרונה מרקט בתל אביב ייצבע באדום ויהפוך לגרסה צבעונית ותוססת של דרום אסיה, במסגרת פסטיבל צ׳יינה טאון תל אביב. הפסטיבל אשר אצר העיתונאי ואיש האוכל, גיל גוטקין, ירכז את כל הבשלנים האסייתיים הכי מסקרנים בישראל, במהלכו יגישו שלל מנות רחוב טעימות ממטבחי היבשת.

פסטיבל צ'יינה טאון תל אביב, צילום: אסף קרלה

ברשימת המשתתפים תוכלו למצוא את כל השמות החמים והנכונים בתחום, מהגדולים והמוכרים כמו ישראל אהרוני, יובל בן נריה, מנטנטן, מתי נקש וגברת קוטיאו שלו משוק הכרמל, מסעדת ״אל מאנו״ מנווה שאנן, רנן בלומנרייך, עדן בן דוד, רינת ינסמן, לילך רווה, ועד שמות אולי פחות מוכרים אבל בהחלט טעימים לא פחות.

כדי שלא תתבלבלו מהאפשרויות הרבות והטעימות, עזרנו לכם להגיע מוכנים וריכזנו לכם כאן כמה המלצות של דוכנים שממש שווה להכיר ולטעום. גם במסגרת הפסטיבל - וגם מחוצה לו.

הדוכן של איזאקיה, צילום: אסף קרלה

 

איזקאיה

לפני כמעט שנתיים, אחרי שנים רבות בתחום המסעדנות בטוקיו ובארץ ומספר לא מבוטל של פופ אפים מוצלחים, החליטו השפית ומאסטרית הבישול היפני, קיו אוקדה, וביתהּ, נאיה ה.סלע, לפתוח את מסעדת החלומות שלהן בפרדס חנה, בה הן מגישות אוכל יפני עונתי, בדגש על סושי, ״טאפסים״ ומוקפצים יפניים, ביניהם ניגירי מצוינים, קאראאגה (נאגטס עוף), טטאקי, דניס אגה ועוד, תוך הקפדה על כללי הבישול היפני המסורתי, חומרי גלם משובחים, והטעמים האותנטיים של המטבח הזה.

בדוכן שלהן בצ'יינה טאון מרקט, ישימו זרקור דווקא על הצד המתוק של המטבח היפני, ויגישו קינוחים יפנים ייחודיים: קינוחי צנצנת עם מוס שומשום שחור, שוקולד מאצ׳ה ויוזו; שיפודי דנגו (כופתאות אורז דביקות) בגרסה הקלאסית ברוטב מיטראשי (קרמל סויה), עם אנקו (ממרח שעועית אזוקי), וגם גרסה מונגשת יותר במילוי שוקולד, למי שימצא את הגרסה האורגינלית מאתגרת מדי. לחובבי מטבח יפני אמיתיים יחכו גם אנמיצו – קוביות ג׳לי על בסיס אגר אגר בטעמים משתנים, ומוצ׳י כהלכתו (ולא, הוא לא ימולא בגלידה).

את הקינוחים שלהן תוכלו לטעום לאורך כל ימי הפסטיבל, וכמובן ניתן לטעום את כל תפריט האוכל המצוין שלהן באיזקאיה בפרדס חנה.

איזקאיה
המושב 42, פרדס חנה-כרכור
ראשון-רביעי 13:00-22:00, חמישי 13:00-23:00, שבת 19:00-23:00

קימאו

מסעדה תאילנדית שנמצאת בתוך מסעדה מזרח אירופאית, זה כנראה משהו שאפשר למצוא רק בישראל, וזה בדיוק מה שתמצאו בקרית ים. בתוך מסעדת ״מול הים״ הוותיקה, ששייכת למשפחת פטרובסקי, או, ליתר דיוק, לאב המשפחה, יצחק. בנו, ליאור פטרובסקי, הלך בעקבות האב, למד בישול, ועבד בשלל מסעדות בארץ. לפני מספר שנים, כשנסע לירח דבש בתאילנד עם אשתו, התאהב במטבח התאילנדי, והחליט להתמחות בו ולחקור אותו. לאחר תקופה בה עבד ולמד בתאילנד, חזר לארץ, והחל לבשל אוכל תאילנדי, אותו מכר מהבית במשלוחים. העסק הצליח מעל המצופה, והוא מצא את עצמו מוצף עבודה ולא עומד בעומס מהמטבח הביתי, לכן פנה לאביו, וביקש ממנו לתת לו פינה במטבח המסעדה.

האב הסכים, וכך נוצרו במסעדה שני תפריטים, המוגשים לשולחנות זה לצד זה, ואין זה מחזה נדיר לראות שולחן ובו צלחת חינקלי לצד קערת קאו סוי מהבילה. הקונספט הלא שיגרתי תפס כל כך טוב, שבימים אלה ממש המסעדה נסגרה למטרת שיפוץ והרחבה, בכדי שתוכל להמשיך ולהגיש את שני התפריטים, התאילנדי והמזרח אירופאי, זה לצד זה ביתר נוחות. עוד כחודשיים המסעדה תיפתח שנית, וכשזה יקרה, אנו ממליצים לכם בחום לסור לקריות ולחוות את הפלא הזה בעצמכם.

עד אז, ליאור מגיע עם המטבח שלו לפסטיבל בשרונה, ויגיש שם מרק טום קא (עם עוף או טופו), קארי ירוק עם חצילים תאילנדים, עוף ובזיליקום תאילנדי, וקארי פאננג בטייק קצת שונה מהרגיל, עם חיזוק של למון גראס ובשר בקר בבישול ארוך. את המנות של ליאור תוכלו לטעום לאורך כל ימי הפסטיבל, וכאשר המסעדה שלהם תפתח מחדש את דלתותיה, גם בקריית ים.

קימאו
שדרות פנחס ספיר 25, קריית ים
תאריך הפתיחה הרשמי ושעות הפעילות החדשות יעודכנו בעמוד האינסטגרם

 

הדוכן של איקארי, צילום: אסף קרלה


איקארי

למנמי אונו, ילידת אוסקה, יפן, שכבר מעל 16 שנים גרה בארץ, יש אהבה גדולה לישראל, גדולה כמעט כמו האהבה שלה לאוכל ולמטבח הילדות שלה. לאחר שעברה לארץ החליטה מנמי לנסות ולהנגיש את המטבח הזה גם לישראלים, והחלה לבשל, בתחילה מהבית, ובהמשך גם בפופ אפ קבוע, כל יום שני ב״קפה שפירא״. בשנה האחרונה היא מבשלת גם בבית קפה קטנטן ומתוק בסמטאות שוק הכרמל בשם ״איקארי״ (עוגן ביפנית), שמגיש לאורך כל שעות היום קפה לצד נשנושים יפניים כמו אוניגירי (השונה מאוד מאלה שתמצאו במדפי החנויות האסייתיות המתמחות), כריכי סאנדו, עוגת מאצ׳ה ובימים מסוימים בשבוע תוכלו למצוא כאן גם תבשילי קארי יפני מנחם וראמנים.

האוכל המוגש במקום הוא פשוט, ביתי, ולא מתיימר. ״אני מכינה אוכל מנחם ובריא״ אומרת לנו מנמי ״אוכל כמו שאמא שלי הייתה מכינה לי״. לרבות מהמנות יש גרסאות טבעוניות, והמטרה של מנמי ובן זוגה ארקדי היא להישאר מקום פשוט וחף מיומרות, שכולם יוכלו להרשות לעצמם, ובעיקר להדביק את הסועדים שלהם באהבה למטבח ולתרבות האירוח היפנית.

בפסטיבל תגיש מנמי את האוניגירי המיוחדים שלה בשלל סוגים, כולל ורסיה טבעונית, ותוכלו להגיע ולטעום אותם בימים שלישי רביעי וחמישי.

איקארי
מל"ן 39 שוק הכרמל, תל אביב

הדוכן של קימצ'יז, צילום: אסף קרלה


קימצי׳ז

את המסעדה הקוריאנית שלה פתחה סוני קים לפני כשנתיים. מאז שעלתה לארץ לפני כשבע שנים, היא מצאה את עצמה מכינה אוכל קוריאני מסורתי לחברים – החל מקוריאנים שהגיעו לעבוד בארץ ונתקעו כאן בגלל הקורונה, וכלה בישראלים סקרנים. לאחר שתפעלה במהלך הקורונה פופ אפ טייק אווי שזכה להצלחה רבה, היא הבינה שיש מחסור של מקומות שמגישים אוכל קוריאני בארץ. במטבח המסעדה הקטן שלה היא מכינה טוקבוקי קלאסי, ביבימבאפ, בולגוגי, קריספי דמפלינגז, עוף מטוגן קוריאני, וכמובן קימצ׳י בעבודת יד.

בפסטיבל היא תגיש טוקבוקי בשלוש גרסאות, הקלאסית ברוטב גוצ׳וג׳אנג חריף, גרסה ברוטב דבש ושום, ואחת עם רוטב סויה מיוחד שהיא מכינה במסעדה, ראמן קוריאני עם ציר על בסיס זנב שור בבישול ארוך, וכמובן, איך לא, את הקימצ׳י שלה.

קימצי׳ז
לילינבלום 21, תל אביב-יפו

מכופפת מקלות, צילום: באדיבות המצולמת

״מכופפת מקלות״

אחרי שנים בהן גרה בטאיוואן, התאהבה במטבח המקומי, והבינה מטיולים באזור, שהמטבח הטאיוואני מכנס בתוכו מטבחים אסייתיים משלל סוגים, ולא רק אוכל טאיוואני מסורתי, החליטה דקלה חיון לצלול ראש אל תוך עולם המטבחים האסייתיים, למדה וחקרה אותם. כאשר חזרה לארץ, בעיקר מתוך געגוע לאוכל שם, שחסר לה כל כך בישראל בצורתו האותנטית, המדויקת והחפה מהתאמות והתחנפויות לחיך הישראלי, פתחה בלוג שמרכז שלל מתכונים, שכולם ללא יוצא מן הכלל נאמנים למקור עד כמה שרק אפשר. לאחר שבנתה לעצמה שם וקהל עוקבים נאמן בבלוג וברשתות החברתיות, ולאור פניות ובקשות רבות לטעום ממעשיי ידיה, החלה דקלה בשנה האחרונה גם לארח ארוחות סגורות, שמתרכזות כל פעם במטבח מהארסנל, וגם להעביר סדנאות בישול, אצלה בבית בכפר סבא.

בפסטיבל דקלה תגיש חטיפים ונשנושים, שאפשר לאכול במקום או לרכוש הביתה: ״אר דואו בינג״ – קרקרים סיניים מתובלים בחמשת התבלינים וצ׳ילי ובתוספת טופו מותסס אדום; ״יאק גוואה״ – עוגיות דבש קוריאניות מסורתיות, שמוכנות בתהליך ארוך של השרייה וייבוש, שלוקח כשבוע לפחות; וגם סוכריות יפניות בשם ״קוהאקוטו״ – סוכריות קריסטל על בסיס אגר אגר וסוכר, עם תמציות טעם טבעיות במגוון טעמים וצבעים משגע; ושמן צ׳ילי סצ׳ואן מתובל משגע, בעבודת יד כמובן.

את דקלה והמטעמים שלה תמצאו בפסטיבל בימי חמישי ושישי בלבד.

״מכופפת מקלות״
להזמנת ארוחה או סדנה, ניתן ליצור קשר דרך האתר או האינסטגרם

*


הפסטיבל יתקיים בשרונה מרקט, בין ה-10 עד ה-13 בדצמבר, 
קלמן מגן 3, תל אביב-יפו
שלישי-חמישי 10:00-22:00, שישי 9:00-15:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...