"חבית רפש": ניב גלבוע וארז קומרובסקי ממשיכים לריב

בסוף השבוע האחרון פרסם השף קומרובסקי פוסט בוטה נגד גלבוע בעקבות ביקורת ישנה ששודרה בשידור חוזר • מה ענה לו גלבוע ומה היה בביקורת שכל כך הרתיח את השף? • כל הפרטים

ארז קומרובסקי נגד ניב גלבוע, או ההפך? . צילום: ניב גלבוע - משה שי, ארז קומרובסקי - איתיאל ציון

מבקר האוכל ניב גלבוע הוא דמות שנויה במחלוקת בסצנת הקולינריה המקומית. סגנונו הבוטה והמזלזל לעיתים, לא תמיד עובר חלק בגרון, בעיקר לא לשפים ולאנשי אוכל מהתחום, שנכוו לא פעם מביקורות של המבקר הנרגן. גלבוע, שהחל את ביקורות האוכל המצולמות שלו בתכנית "לילה כלכלי" בערוץ 10 והמשיך אותן בתכנית "הצינור", בערוץ 13, מגיש כיום את התכנית "מדד גלבוע" בערוץ i24 News. במקביל, ממשיך גלבוע לצלם ולפרסם ביקורות אוכל בערוצי היוטיוב והטיקטוק שלו.

בסוף השבוע האחרון, השף ארז קומרובסקי, נתקל בביקורת מצולמת שערך גלבוע בשוווארמה של קומרובסקי "שווארמה וייסברג". יש לציין שהביקורת צולמה ושודרה שנה וחצי קודם לכן בתכנית "הצינור". בשבוע שעבר, הביקורת שודרה בשידור חוזר, וקומרובסקי, שכנראה נעלב מאוד, החליט לא לשתוק וענה בפוסט חריף לגלבוע.

בפוסט שזכה לאלפי ליייקים ומאות תגובות ושיתופים (רבים מהם של קולגות ואנשי אוכל נוספים) כותב ארז "עוד ועוד אנשים הביאו לידיעתי שהאיש הנורא הזה", הוא כותב לצד תמונתו של גלבוע, "הופיע שוב בביקורת השווארמות המתישה שלו בצינור. במשך שנים ניב גלבוע מתהלך כחבית רפש ומשפריץ רוע ודברי שטנה קולינריים לכל עבר".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Erez Komarovsky (@erezkom)


קומרובסקי ממשיך במילים הקשות ומוסיף "איש קטן, חסר עמוד שדרה אנושי ורעבתן סנסציות זולות שמכור ללייקים. איש שהביא כ"כ הרבה נזק לתעשיית האוכל שלנו ופוגע שוב ושוב בטבחים ובמטה לחמם. הגיע הזמן שמישהו יגיד את האמת הפשוטה: שהאיש הזה חף מכל הבנה קולינרית ומכל אינטגריטי מקצועי", וחותם, "אני כמובן מאחל לו בריאות ואריכות ימים".

גלבוע, שכמו רבים, נחשף לפוסט, הבטיח במהלך סוף השבוע שיגיב בתכנית הקרובה שלו "מדד גלבוע" ביום ראשון, וכך אכן עשה אתמול, וכרגיל, לא נשאר חייב. "תשמעו, זה היה לפני שנה וחצי", מתחיל גלבוע את המונולוג שלו, "פרסמתי בערוץ אחר, בתכנית אחרת, ביקורת על השווארמה שלו, ואז פשוט חשפנו, המצלמה הנסתרת, התחקירן שלנו, שהוא מכר במחיר מופקע שווארמה ששקלה בקושי 60 גרם, שזה במשקל פחות מחצי מכל המתחרים שלו", אומר גלבוע, "לכן, אני אומר לכם את האמת, אני ממש הופתעתי מהפוסט שעלה לפני כמה ימים". גלבוע חוזר ומקריא את המילים הקשות שהטיח בו השף הכועס.

גלבוע אף בחר לשדר שוב את אותה ביקורת שעוררה את זעמו של קומרובסקי, במהלכה הוא בוחן את המנה ולא חוסך בביקורת עם משפטים כמו: "זה פשוט דוחה מה שקורה פה", "אני לא מבין את הדבר הזה", "מה זה 50 גרם של בשר? אתה אפילו לא מרגיש את זה".

"כן זה מה שהקפיץ אותי", הוא אומר בתום הסרטון ופונה אל השף דרך המסך, "אז ארז היקר, בוקר טוב לך, אני שמח שהתעוררת שנה וחצי אחרי, אני מציע לך לנהל את העניין אחרת, דבר ראשון – לא להתקמצן, תתן עוד יותר בשר בשווארמה, ואני נשבע לך, אני חוזר אליך לביקורת חוזרת" הוא אומר וממשיך, "אתה דרך אגב לא תהיה הראשון שקיבל ביקורת ותיקן את הדברים שלו, אני לא חבר שלך, אני גם לא חבר של שפים אחרים, התפקיד שלי זה לדאוג לסועדים שלא יעבדו עליהם, אני בשמחה אבוא לביקורת מתקנת, למרות כל המילים הקשות שכתבת עליי ואני מבטיח לך, וכולם פה עדים באולפן, אני אהיה, כמו תמיד אובייקטיבי ונטול פניות".

תחושת הבטן שלנו אומרת שקומרובסקי יעדיף לוותר על הביקורת החוזרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר