יין רוזה. צילום: Getty Images

בואו נעשה אותה מתוקה באמת: יינות מתוקים לשולחן החג

לפי המסורת, אם ראש השנה יהיה מתוק - כך יהיו כל חודשי השנה • לכן החלטנו להמליץ לחג על מגוון יינות איכותיים בעלי רמות שונות של מתיקות - כדי שתהיה לכולנו שנה טובה

מנהג ישראלי נאה וקדום, שהחל עוד לפני קום המדינה, הוא לשלוח ברכות שנה טובה זה לזה בראש השנה, וגם עדכוני הטכנולוגיה השונים והמעבר מגלויות וממכתבים למסרונים ולמיילים לא הצליחו להשבית את המסורת ואת האיחולים.

אלא שאם בשנים עברו הספורט הלאומי היה לשקוד על איחולים מקוריים - "שתהיה שנה מעניינת/לא משעממת/מלאת אתגרים/שנה פיצוץ" וכן הלאה, כיד הדמיון, הקופי והמוזה הטובים השורים על המחברים - הרי השנה, אחרי שנה מורכבת וקשה כל כך, נדמה שנחזור כולנו לברכה הפשוטה והמסורתית: "שנה טובה ומתוקה". שבענו מעניין ומפיצוצים, אין לנו כוח להסברים מלומדים שבסוף נצא מהכל מחוזקים, ואין מי שלא ירצו לפרגן לעצמם, לחבריהם ובעצם לכולנו שנה שלווה ושקטה, שנה שבה נשוב אל הפשטות ואל הטוב הטבעי והברור - שנה מתוקה, ממש כפי שכל הילדים ישמחו ויעדיפו ממתק על פני כל אוכל מזין אחר.

האמונה היהודית רואה חשיבות רבה בימי ראש השנה, וממש כפי שבגוף האדם, המחשבה הנוצרת בראש מתורגמת לתחושות ולמעשים - כך אם הראש של השנה יהיה מתוק, ובו נאכל מתוק, נשתה מתוק ובעיקר נתנהג במתיקות אלו לאלו, יתפשטו הדברים ויימשכו כל חודשי השנה, שיהיו מתוקים וטובים גם הם. זו הסיבה לכך שהפעם החלטנו להמליץ לחג על מגוון יינות איכותיים בעלי רמות מתיקות שונות - החל מיינות חצי יבשים ועד ליינות קינוח מתוקים של ממש, וברמות מחיר שונות - כדי שתהיה לכולנו שנה טובה וממש־ממש מתוקה!

מוסקטו, יקב דלתון, צילום: אורי גרון

מוסקטו 2022, יקב דלתון

יין תוסס בעל רמת אלכוהול נמוכה (5.5% בלבד), המזוהה כל כך עם צפון איטליה, במופע ישראלי־גלילי. בעבוע עדין שבעדינים, ארומת מוסקט אופיינית ונעימה עם רמזי מנדרינה ואשכולית. בחיך - טעמים שמחים של אשכולית, גויאבה ואננס, עם חמיצות כיפית. "בריזר" מענבים, שמח ומרענן שיפתח לנו אחלה שנה! (50 שקלים).

גמלא ריזלינג, יקב רמת הגולן, צילום: יח"צ

גמלא ריזלינג 2023, יקב רמת הגולן

ריזלינג חצי יבש מקסים בסדרת האמצע, שנבצר מכרמי צפון רמת הגולן. ניכרת בו טביעת האצבע המקצוענית של צוות יינני היקב. באף - ארומת אורנים, אשכולית וגויאבה טרייה שמתפתחת לפריחת יסמין, ובלגימה - חגיגה מתקתקה־חמצמצה עם מינרליות קלה. כיף גדול! (65 שקלים).

פרנץ' בלנד, יקב רקנאטי, צילום: עומרי מירון

פרנץ' בלנד 2023, יקב רקנאטי

עשוי ענבי פרנץ קולומבר והשלמה קלה של סוביניון בלאן ומוסקט מכפר תבור ומרמת הגולן. באף אגס, גויאבה ואגוז, כשברקע ליים עדין. בפה הוא חצי יבש ומשמח, עם טעמי שקד ירוק ופומלית לצד שזיף צהוב חינני. בעל חמיצות רעננה וארומטיות שובת לב. (80 שקלים).

 

רוזה 2023, יקב טורא, צילום: יח"צ

רוזה 2023, יקב טורא

איזה מותק של יין! רוזה חצי יבש שהותקן מ־76% מרלו ו־24% קברנה פרנק מכרמי הר ברכה. יש לו גוון סלמון חיוור מאוד וארומת פרי מתפרצת של אפרסק לבן, אשכולית אדומה, ליצ'י ואננס, ובלגימה הוא מתקתק ומתחנף, עדין ונעים. נגמר מהר מדי! (95 שקלים).

גולדן פורט 2020, יקב רמת נגב, צילום: נירה מדר צדוק

גולדן פורט 2020, יקב רמת נגב

גוורצטרמינר בסגנון פורט (מחוזק) נגבי, שנבצר מאוחר והתיישן בחביות אמריקניות ישנות כשנה וחצי. צבעו כשל וויסקי, ובאף נדיבות של ריבת משמש וקומקווט עם תיבול של ציפורן ואגוז מוסקט. בלגימה הוא שמנוני ועגול, עם טעמי דבש ותבלינים חמים. תענוג של יין. קינוח בפני עצמו, או לצד פטה כבד עשיר, מול אח מבוערת כשברקע שלג. (99 שקלים, 375 מ"ל)

VDN 2023, יקב נטופה, צילום: חגית גורן

VDN 2023, יקב נטופה

יין קינוח חדש שמופק מענבי שנין בלאן, בהשראת יינות הקינוח של דרום צרפת. לעצירת התסיסה הוסף ליין אלכוהול ענבים, וכך התקבל יין מחוזק, ארומטי, פירותי ורענן. היין שהה במשך תקופה קצרה בחביות גדולות ומשומשות להוספת מורכבות. באף - משמש ושסק טריים, כמעט בוסריים. בפה - מתיקות נעימה ומעודנת. פירותי ומאוזן, מינימליסטי ומדויק (120 שקלים, 500 מ"ל).

24K, יקב גת שומרון, צילום: אייל קרן

24K, 2017, יקב גת שומרון

יין קינוח לבן בסגנון יין קרח (אייס וויין), מענבי ויוניה שגדלו במושב מטע. האשכולות נבצרו מאוחר, הוקפאו ונסחטו בשלמותם. התסיסה היתה איטית (כחצי שנה!), והתוצאה - נוזל שמנוני ומרוכז, מתוק מאוד, עם טעמי דבש ודבלים, לצד חרפרפות עמוקה ונגיעת חמיצות מאזנת. מתוק ומענג. (149 שקלים, 375 מ"ל).

שני בסגנון פורט, יקב הר אודם, צילום: נימקו - נימרוד כהן

שני, הר אודם

בסגנון פורט צעיר, מהיקב הצפוני במדינה, וללא ציון שנת בציר. היין שכשך 28 חודשים בחבית באוויר הפתוח של הרמה. הוא בעל צבע אדום־סגול חיוני ובוהק. באף - שפע דובדבנים כהים ואקליפטוס. הגוף בינוני, והלגימה מכושפת, עם טעמם עמוקים של דובדבן, שזיף בשל ושוקולד בלגי. יין חינני, חיוני ומאוזן. נפלא עם גבינה כחולה. (160 שקלים)

תושיה 2021, בסגנון פורט, צילום: יח"צ

תושיה 2021, בסגנון פורט

יקב חדש שזו הופעתו הראשונה אצלנו. ענבי הקברנה ניטעו בידי רוני וגל תושיה, זוג חלוצים המתגוררים בבאר מילכה שעל גבול מצרים. היין, שהותקן בעבודה עברית, התיישן כשנתיים בחביות אלון בשמש המדברית, שביגרה אותו. צבעו נוטה לחום, באף - שזיפים מיובשים וחרובים לצד ליקר שרי פיטר הרינג. בלגימה הוא עשיר ומורכב, בעל שכבות טעם שנפתחות לאט כמגלות סוד. המרקם שלו עגול ושמנוני, כמו שפורט צריך להיות. (195 שקלים, 500 מ"ל. הנחות מיוחדות למבקרי היקב).

יש לנו גם המלצות על יינות כשרים וזולים לראש השנה 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...