ארוחת השף המבוקשת חזרה: למשך כמה שעות היינו בהודו

הערבים ההודים ב"טאיזו" הפכו במשך השנים למסורת תרבות יום א' עבור חובבי קולינריה • לשמחתנו, עכשיו אפשר שוב לצאת למסע הזה עם שף יובל בן נריה • וזאת בהחלט בשורה גם לצמחונים

טאלי צמחוני בטאיזו. צילום: אסף קרלה

יובל בן נריה הוא ללא ספק אחד השפים הקפדנים, השקדנים והמוכשרים שיוצרים ומבשלים בארץ. התשוקה שלו לידע ולמחקר הופכת את חווית האורח במסעדותיו למעמיקה ומהנה - כמו לצאת יחד עמו למסע ולזכות להצצה פנימית לאינטרפטציה שלו למטבחים פן אסייתים. אחת החוויות האהובות פרי יצירתו היא הערבים ההודים ב"טאיזו" שהפכו במשך השנים למסורת תרבות יום א' לחובבי הקולינריה.

עתה, לאחר הפוגה ארוכה, הם חזרו להפציע אחת לחודש בימי שני עם בשורה משמחת גם לקהל צמחוני (וגם לאלה שומרי הכשרות שאין להם צורך בתעודה), שמחפש קולינריה גבוהה באווירה קלילה.

יובל בן נריה, צילום: אסף קרלה

את הערבים ההודיים החל בן נריה לקיים עוד בימיו במסעדת "הרברט סמואל", שם הבליח לתודעה כאחד מהשפים הצעירים שכדאי לשים עליהם עין. הוא כמובן קיים את ההבטחה והפך להיות חלק מהצמרת בתחום בישראל. עם פתיחתה של מסעדת טאיזו, לפני למעלה מ-11 שנים, הושקה מסורת ימי ראשון ואלה הפכו למשתה הודי מבוקש.

בערבים המיוחדים הללו המסעדה לובשת חג, מתהדרת באווירה הודית, ניחוח קטורת מסתלסל בה בכניסה, מוזיקה אופיינית מתנגנת, הצוות כולו עוטה סארי מסורתי ולמשך כמה שעות אנחנו בהודו.

אבטיח ג'ינג'ר למון האני, צילום: אסף קרלה

הטאלי הזוגי הצמחוני הוא בדיוק הסעודה לאלה המבקשים לשמור על הפרדה בין בשר לחלב ולאלה שבחרו להתרחק מחלבונים מן החי, באשר הם. כמובן שבמקביל, לכל דורש, מוצע תפריט הודי קלאסי.

באחד מימי השני בהם פקדנו את הארוחה, הציע בן נריה ערב רב של טעמים, מרקמים ומנות מבוססות ירקות, דגנים, קטניות ועוד. מחיר הארוחה סגור מראש והצלחות זורמות אל השולחן. היא הייתה בנויה בשני סבבים - הראשון של פתיחת שולחן ואילו השני של מנות עיקריות.

בסבב הראשון הגיעו לשולחן מנות כמו פורי - קציפת תפוח אדמה ושקדים עם טרטר שורש ופיצוחים מהודו או "אבטיח ג'ינג'ר למון האני" עם מיץ ליים מותסס, דבש, תמרינדי, שמן צ'ילי וקרם פרש. נהנינו גם מסלט תירס שרוף שהגיע עם יוגורט נענע, עגבניות שרופות, קשיו וכוסברה.

סלט תירס שרוף, צילום: אסף קרלה


בסבב השני הגיעו לשולחן מנות כמו שיפוד פטריות רעמת האריה עם בצלים מקורמלים, גראטן עם גראם מסאלה וגם קארי קולורבי צלוי עם עלה בננה יחד עם קארי קוקוס מגורד בתיבול צ'ילי.

לחושקים בחווית טאיזו כשרה במאת האחוזים, לא מכבר דיווחנו כי "קפה טאיזו", האחות הצעירה והקלילה של מסעדת הדגל המאופיינת בתפריט אקלקטי של מטבחי אסיה בגרסת רחוב משוחררת יותר, פתחה לא מכבר סניף כשר במתחם שרונה מרקט.

הערב ההודי הבא במסעדת טאיזו nתקיים ביום שני, בתאריך 23 בספטמבר

מחיר לזוג: טאלי קלאסי 640 ₪ טאלי צמחוני 580 ₪
דרך מנחם בגין 23, תל אביב - יפו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר