בעולם המודרני של הגירה, תקשורת מהירה ורעיונות של קהילה גלובלית, הקונספט הקולינרי המכונה "פיוז'ן" - שילוב של מטבחים ומסורות גסטרונומיות - הוא מתבקש ואפילו טבעי. בישראל, שבה המטבח המקומי הוא ממילא הכלאה מעורבבת של מטבחים מרחבי הגלות ומתכונים עתיקים, הרעיון של מסעדות המשדכות מרכיבים ושיטות ממטבחים ברחבי העולם, הוא סוג של דרך חיים.
מהסיבה הזאת כמעט שום שילוב של מטבחים לא יכול באמת להפתיע את הסועד הישראלי, וכך גם רעיון באשר למסעדה הודית עם טוויסטים ממטבחים שונים מרחבי העולם, לא יפיל אף אחד מהכיסא. "בינדאז" בשוק לוינסקי ירשה את המקום של מסעדת "דלידה" שנסגרה לאחר עשור. היא נפתחה בהובלת השף יבגני קובל וצמד המסעדנים נח וישראל יצחק כבר ומסעדת שף, שמשלבים אלמנטים ממטבחים שונים מאירופה עם טוויסט הודי.
המקום עצמו לא גדול מאוד והאווירה בו אפלולית ואינטימית. הריהוט כהה והמטבח הפתוח נראה מבעד לתאורה חלשה. המוזיקה ברקע שקטה מאוד והאווירה הכללית במקום מעודדת דיבור שקט. מעין בר מסעדה שמתאים לדייט וקצת פחות קולע לאווירה הרועשת והסוערת של חיי הלילה בתל אביב. מצאנו את עצמנו לוחשים, פשוט משום שהיה נראה משונה לשבור ככה את השקט.
פתחנו את הערב בשני קוקטיילים מדויקים. האחד, קוקטייל של ג'ין, פירות יער והיביסקוס (50 ₪). האחר היה ערבוב מעניין של וויסקי ודבש בשם "דילינג'ר" (50 ₪).
כמו במסעדות רבות בתל אביב, גם התפריט של בינדאז לא מחולק למנות ראשונות ועיקריות אלא מופיע כזרם תודעה שמפריד בין מנות מהצומח, מנות מהים ומנות בשריות. כמנות ראשונות תמצאו למשל כיסוני מומו - מנה נפאלית של כיסונים עם בצק מאודה ומילוי בשרני של פטריות שיטאקי. מנה נוספת שניסינו הייתה פאני פורי ממולא בדג ים (68 ₪). מדובר בעיגולי בצק שנראים משובבי לב. הם ממולאים בעצם בסוג של סביצ'ה ויוצרים ביס עם מעטפת פציחה שמלאה בדג ובירקות.
משם אפשר להמשיך לקבב דג ים ברוטב קארי (82 ₪) - מנה שמדגישה את הטעמים ההודיים של בינדאז. ליד זה הזמנו גם מנה של טרטר בשר בקר עם איולי אנשובי ופלפל שחור. מנה גדולה ופוטוגנית במיוחד שמומלץ לחלוק, הייתה צלעות טלה עטופות בתערובת תבלינים הודית (85 ש"ח) של בשר כבש עז ומתובל היטב.
"בינדאז מייצגת את השלב הבא בהתפתחות האישית שלנו, וגם בהתפתחות של הקהל והסביבה", אמר נח יצחק, ממקימי המסעדה, והוסיף על החזון של המקום שזהו "אוכל מסורתי שמתבסס על מתכונים משפחתיים, שהשתחרר והסיר מעצמו מחויבות למטבח ההודי. אנחנו לא מתיימרים להמציא שום גלגל, אלא רק שואפים להגיש מטבח טעים שמשלב בין שתי התרבויות, וגורם לכולם לעצור באמצע, לדבר ולחייך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו