כשהטמפרטורות בחוץ מגיעות לשיאים וגורמות לנו לרצות לעבור לגור במקפיא, הדבר הראשון שעולה לראש בהקשר של צינון הגוף הוא קרח - והרבה ממנו. עכשיו תחשבו על שילוב בין קרח לפירות וירקות הקיץ האהובים עליכם, ותגלו שילוב שהפך לטרנד ויראלי מטורף.
במרכזו של הטרנד עיקרון פשוט אחד: פירות וירקות קפואים מגוררים. למרות שהוא תופס לאחרונה תאוצה ברשת עם אלפי סרטונים שצברו עשרות מיליוני צפיות במשותף, תחילתו כבר בקיץ של 2023, אז מספר יוצרי תוכן הפכו ויראליים בזכות קינוח פשוט ומרענן שיצרו. קינוח שהתבסס על שלל פירות קפואים מגוררים.
כחלק מכך כמה יוצרי תוכן ובלוגרים בהובלת פרנקי גאו, שמכונה little fat boy frankie ומתחזק חשבונות חברתיים עם מאות אלפי עוקבים, הוסיפו חלב מרוכז לקערה של תותים קפואים מגורדים. לאחר מכן גם השפית והבלוגרית, קרולינה גלן, השתמשה בטכניקה כדי להכין גרסה קפואה של אפרסקים ושמנת, מה שגרם למתכון לתפוס תאוצה. הבהלה סביבו חזרה בכל הכוח גם עכשיו, בקיץ 2024, רק שהפעם אל הפירות התווספו גם ירקות דוגמת עגבניות ומלפפונים.
"יום אחד הכנתי לעצמי יוגורט, ולא היה לי פרי טרי, רק פרי קפוא", סיפר לאחרונה גאו בראיון לאתר Taste cooking על שקית התותים הקפואים שעמדה מולו כשהתחיל את הטרנד. "זה נראה מסוכן לחתוך אותה, אז ניסיתי לגרד אותה וזה הזכיר לי את הקרח המגורד שהורי, שהיגרו מטייוואן, נהגו להכין לי", אמר. בסרטון הטיקטוק שהעלה באפריל בשנה שעברה וצבר מאז יותר מ-4.7 מיליון צפיות בטיקטוק ועוד 15 מיליון צפיות באינסטגרם, גאו גירד את התותים עם מגרדת מיקרופליין, הוסיף מעט חלב מרוכז ממותק וקישט בתוספת של בוטנים קלויים קצוצים, זרעי שומשום שחורים ועלה של מנטה. "זה כל כך טוב", סיכם את הביס המענג.
"זה היה מאוד מפתיע שהפוסט שלי באינסטגרם התפשט כל כך מהר, כי הקינוח הזה לקח לי בסך הכל 30 שניות עד דקה להמציא ולא הרבה יותר לצלם ולפרסם", אמר. "ממש מגניב לראות איך אנשים לקחו את הטכניקה ויצרו גרסאות משלהם עם פירות שונים והקשרים תרבותיים שונים".
משפיען הרשת, איתן ברנת', שמתחזק חשבון טיקטוק עם 2.3 מיליון עוקבים וחשבון אינסטגרם עם 727 אלף עוקבים, נמנה גם הוא עם משפיעני הרשת שהפכו לוויראלים בזכות הסרטונים שלו שצברו עשרות מיליוני צפיות וכל זה בזכות ירקות פשוטים שהקפיא וגירד. סרטון שבו הוא מגרד לדוגמה עגבניות קפואות מעל גבינת בוראטה צבר יותר מ-33 מיליון צפיות. סרטון נוסף שבו הוא מגרד מלפפונים, עגבניות ובצלים מגורדים עומד נכון לעכשיו על יותר מ-20 מיליון צפיות.
ההצלחה של הטרנד נובעת כנראה גם מהפשטות של הכנתו: כל מה שצריך זה את הפירות או הירקות האהובים עליכם, למשל מנגו, אפרסק, תות אבטיח, מלון וכיו"ב, מגרדת מיקרופליין ותוספות לבחירתכם. כדי להבטיח הצלחה, תצטרכו לוודא שהמרכיבים שבחרתם מגורדים בעדינות לחתיכות קטנות; שימוש בפומפייה רגילה עלול להשאיר אתכם עם חתיכות עבות מדי ללעיסה. במקום זאת, המיקרופליין יוצרת חתיכות קטנות של הפרי הקפוא והם ימסו מיד על הלשון.
האם ניתן להשתמש בכל פרי או ירק? אפשר תמיד לנסות, אך ישנם ירקות ופירות עדיפים יותר מבחינת המרקם וקלות העבודה איתם. עגבניות, מלפפונים, בצלים, תותים ואפרסקים לדוגמה, כולם בעלי תכולת מים גבוהה, מה שהופך אותם לאידיאליים לטרנד הזה. תפוחי אדמה בצורתם הבוסרית פחות מתאימים מכיוון שהמרכיבים מוקפאים בשלמותם ולא מבושלים. גם סלרי או ירקות עליים פחות יתאימו בגלל המרקם הסיבי שלהם.
רוצים גם?
קלפו כל פרי שדורש קילוף והשאירו אותו שלם. רצוי לחתוך לחתיכות גדולות רק אם מדובר בפירות גדולים יותר דוגמת אבטיח או מלון.
הקפיאו את הפרי כך שיהיה קפוא מספיק כדי לגרדו לאחר מכן בקלות.
באמצעות מגררת מיקרופליין או פומפייה, גרדו את הפרי הקפוא לתוך קערת הגשה עד לקבלת הכמות הרצויה של שבבים רכים. במידה שאתם רגישים לקור, כדאי לעבוד מהר ולהגן על הידיים עם מטלית, כפפה חד פעמית או מגבת נייר.
הוסיפו חלב מרוכז ממותק, קצפת, יוגורט יווני, או כף יוגורט יווני מלמעלה. מכיוון שמדובר בקינוח המורכב משבבים קפואים קטנים, יש צורך לעבוד כמה שיותר מהר כדי שהכל יישאר במרקם הקפוא והנעים.
אל תחששו לגוון בתוספות - לפירות למשל נסו להוסיף דבש, סירופ מייפל, שבבי שוקולד, אגוזים קצוצים, פתיתי קוקוס ולירקות - מיץ לימון או שמן זית.
ליצירת אפקט 'וואו', בחרו פירות בצבעים שונים כך שתוכלו ליצור שכבות של מרכיבים ליצירת קערת קרח מגוררת מרהיבה בצבעי הקשת.
אין לכם מגררת מיקרופליין או חשק לגרד? הוסיפו חתיכות קפואות של פרי למעבד מזון לקבלת מרקם דומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)