גבינת קוטג' על קרקר. צילום: Getty Images

על טרנד הקוטג' האפוי כבר שמעתם? הכירו את "הלחם" החדש

נראה שנמצא המאפה המושלם לנמנעים מגלוטן או לכל אלה שפצחו בדיאטה עתירת חלבונים והוא כולל מרכיב אחד בלבד • כל שעליכם לעשות הוא להצטייד בגבינה האהובה ולחמם את התנור

בשנים האחרונות טרנדים קולינריים רבים סוחפים בכל פעם בסערה את הרשת ויחד איתה גם את המטבחים הביתיים בעולם כולו. הפעם מדובר ב"לחם" שעשוי מקוטג' בלבד. כן, קראתם נכון. כל מה שאתם צריכים הוא להצטייד בגביע קוטג', תנור חם וקיבלתם תחליף מפתיע במיוחד לפחמימה האולטימטיבית.

זה אולי נשמע קצת מוזר בהתחלה, הרי איך אפשר להכין "מאפה" מגבינה בלבד? אבל אם נשפוט לפי התלהבותם של בלוגרי האוכל ברחבי העולם שמעלים בימים האחרונים סרטונים נלהבים לטיקטוק של הקוטג' האפוי, נראה שהרעיון הפשוט אכן עובד, ואפילו עובד מעולה.

נבהיר כי לא מדובר בלחם אמיתי, תפוח ואוורירי, אלא במעין סוג של "טורטיה" שאפשר למרוח עליה ולהוסיף לה כל שעולה על רוחכם ולאחר מכן לגלגל או לקפל ופשוט לתת ביס.  

@coralatias1

בין כל הסרטונים המפרגנים, מצאנו גם גולשים שניסיונותיהם להכין את ה"לחם" המדובר פחות צלחו. גולש אחד תיעד את רצועת הקוטג' שלו שפשוט לא התייצבה מספיק, ונקרעה במהלך הניסיון לנתקה מנייר האפייה. יש גם בלוגרים שטענו כי הקוטג' לבדו אינו מספיק כדי ליצור "לחם" מספיק יציב וטעים והמליצו על הוספת ביצים ומעט תבלינים כמו מלח ופלפל שחור.

אז למרות שלא מדובר במתכון של ממש, הנה בכל זאת כל מה שתצטרכו כדי לנסות בביתכם את הטרנד החדש:

לחם קוטג'

1 גביע קוטג'

אופן ההכנה:

להניח נייר אפייה על תבנית אפייה

לשמן את נייר האפייה

למרוח באופן שווה את הקוטג' על התבנית

לאפות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות עד שמזהיב

@barefoot_mommy

ללחם קוטג' משודרג

1 גביע קוטג'

2 ביצים

מעט מלח, פלפל שחור או כל תבלין אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

להעביר את כל המצרכים לבלנדר ולטחון הכל יחד עד קבלת תערובת אחידה

להניח נייר אפייה על תבנית אפייה

לשמן את נייר האפייה

למרוח באופן שווה את בלילת הקוטג' על התבנית

לאפות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות עד שמזהיב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו