מרוץ המלצרים של פריז יצא שוב לדרכו: אחרי שהופסק לפני כ-13 שנים, עקב בעיות תקציב, חגגו אתמול אלפי צופים פריזאים נלהבים, בהם גם פוליטיקאים מקומיים רבים, את חזרתה של אחת התחרויות המזוהות ביותר עם בתי הקפה של בירת צרפת.
מדובר במרוץ המלצרים המסורתי, שהושק לראשונה בשנת 1914 והופסק בשנת 2011. הפעם השתתפו באירוע כ-200 מלצרים מקצועיים שהגיעו ממיטב בתי הקפה העירוניים. המרוץ כולל שני זוכים: מלצר ומלצרית שהגיעו ראשונים אל קו הגמר.
מי שצפתה באירוע הייתה ראש עיריית פריז, אן אידלגו, שאף ניסתה לשאת ביד אחת את מגש התחרות וסיפרה לכתבים על החוויה: "ניסיתי להחזיק את המגש הזה ואני צריכה להגיד שהוא די כבד".
כחלק מהמרוץ, שחודש לקראת האולימפיאדה שתתקיים בעיר האורות בקיץ, המלצרים צריכים לצעוד או לרוץ לאורך 2 קילומטרים ולשאת מגש שעליו כוס מים, קוראסון וכוס קפה. כמו כן, על המלצר ללבוש בגדי מלצר רשמיים הכוללים סינר שחור וחולצה לבנה, כאשר חלק מהמשתתפים גם לבשו עניבת פרפר וחליפה שחורה.
כאמור, המנצח בתחרות הוא מי שמגיע ראשון אל קו הסיום כשהוא מחזיק את המגש בידו, מבלי לשפוך או להפיל את האינסטרומנטים שעל המגש. הדרישה הזו הופכת את התחרות לקשה יחסית ורוב המלצרים נעים בוחרים ללכת מהר ולא לרוץ, כדי לא להיפסל. שני הזוכים באירוע היו המלצרית, ואן ווימירש, והמלצר, סמי לאמרוס. השניים קיבלו כפרס כרטיס לאירוע הפתיחה של האולימפיאדה הקרובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו