"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחקר חדש: הפרי שתמיד יש לנו במקרר - עוזר לקלקול קיבה
החוקרים, מאוניברסיטת קורנל שבניו יורק, בדקו את השפעתו של מיץ העגבניות על סלמונלה • התגלה כי הוא יעיל בהשמדת זנים של החיידק • "מקווים שהממצאים יעודדו אנשים לשתות ולאכול מהן יותר", הם סיכמו
בלאדי מרי. צילום: GettyImages

מחקר חדש: הפרי שתמיד יש לנו במקרר - עוזר לקלקול קיבה

החוקרים, מאוניברסיטת קורנל שבניו יורק, בדקו את השפעתו של מיץ העגבניות על סלמונלה • התגלה כי הוא יעיל בהשמדת זנים של החיידק • "מקווים שהממצאים יעודדו אנשים לשתות ולאכול מהן יותר", הם סיכמו

ענבל חייט
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מתברר שמיץ עגבניות לא רק משמח אותנו במפגשים חברתיים ודייטים כשהוא מוגש בכוס מרעננת של בלאדי מרי, יש לו את היכולת לשמש גם לריפוי קלקול קיבה, כך לפחות לפי מחקר שפורסם לאחרונה על ידי אוניברסיטת קורנל בניו יורק בכתב העת Microbiology Spectrum.

במסגרת המחקר, ביקשו החוקרים לבדוק את השפעת מיץ העגבניות על חיידק הסלמונלה, אותו החיידק הגורם למחלת הסלמונלוזיס בבני אדם ובעלי חיים וניתן למצוא בין היתר בעוף, הודו ומיני בשר שלא בושלו כהלכה.

מקורה העיקרי של מחלת הסלמונלוזיס הינו מזון מזוהם ובמיוחד מזון מן החי.

הפרי שתמיד יש במקרר,

צוות החוקרים בדק פפטידים אנטימיקרוביאליים, חלבונים קטנים ההורסים את קרום התא השומר על שלמותם של אורגניזמים מזיקים במיץ עגבניות, ומצאו שבכוחם של שני סוגים של פפטידים אנטימיקרוביאליים לעצור את התפשטותו של הפתוגן סלמונלה טיפי (Salmonella Typhi) המצוי במזונות והגורם לתסמינים כגון הקאות ושלשולים.

לפי המרכז האמריקני לבקרת ומניעת מחלות (CDC), כ-5,000 מבין כ-1.3 מיליון מקרי התחלואה בסלמונלה המתרחשים מדי שנה הם מסוג Typhi.

בתחילה בדקו החוקרים אם מיץ העגבניות אכן מסוגל להרוג את החיידק מסוג סלמונלה טיפי, וכשגילו שאכן כך הדבר, החוקרים ניתחו את ה-DNA של העגבנייה בכדי לאתר את הפפטידים האנטימיקרוביאליים שהיו מעורבים בתהליך. הצוות חקר ארבעה מהם, ומצא כי שניים מתוך הארבעה היו יעילים בהשמדת חיידק הסלמונלה מסוג טיפי וזאת על ידי החלשת מעטפת הקרום המגנה מסביב לחיידק.

עוזר לקלקול קיבה, צילום: GettyImages

עוד מצאו החוקרים, כי הפפטידים במיץ העגבניות התגלו כיעילים בהשמדת זנים נוספים של סלמונלה המביאים למותם של יותר מ-1.3 מיליון אמריקאים מדי שנה.

"אנחנו מלאי תקווה שממצאי המחקר יעודדו אנשים לשתות ולאכול יותר עגבניות בנוסף לפירות וירקות אחרים", סיכמו החוקרים.

חיידק הסלמונלה משתייך למשפחת
ה-Enterobacteriaceae וקיימים יותר
מ- 2300 סרוטיפים (קבוצה מסוימת אליה משתייך חומר על-פי פעילותו הסרולוגית) של החיידק. מכל הסרוטיפים הידועים, כ-10% מוגדרים כפתוגנים ויכולים לגרום להתפתחות המחלה בבני אדם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...