אם נאהב את זה או לא, הרבה מהמתכונים הפשוטים והמפתיעים הגיעו אלינו בשנים האחרונות מהטיקטוק. ריכזנו שלושה מהם שעשויים להתאים בדיוק לתקופה הקשה בה אנחנו נמצאים, כי הם קלים להכנה ומנחמים במיוחד.
גלידת קוטג'
היא עשויה ממוצר שכובש לכל ישראלי את המקרר, היא קרה, היא בריאה והיא מענגת. טרנד גלידת הקוטג', שפרץ לחיינו לפני כמה חודשים, מתאים בדיוק לתקופה הקשה בה אנחנו נמצאים.
לאלה שעדיין לא מעודכנים, מדובר בגלידה שהמרכיב העיקרי שלה הוא גבינת הקוטג' המוכרת והאהובה.
הטיקטוקרית שהתחילה את השיגעון היא lainiecooks, שבחודש מרץ השנה סחפה את הרשת עם מתכונים לגלידה בטעם חמאת בוטנים ועוגת גבינה ומתכון לעוגת תותים - שניהם התבססו על גבינת קוטג'.
את המרכיב הקבוע במתכון, שהוא הגבינה, ניתן לשדרג בשלל תוספות: דבש, סירופ מייפל, תמצית וניל, שברי עוגיות, אבקת קקאו, חמאת בוטנים, פירות חתוכים ועוד. ערבבו הכל במעבד מזון או עם בלנדר יד. שימו בקופסה ואחסנו בפריזר.
@healthyishfoods#cottagecheese#cottagecheeseicecream#cottagecheeserecipe#proteindessert#healthydessertrecipes#healthyicecream#healthytreats#protein#highprotein#easyrecipes♬ Little Things - Tiqta
פטה פסטה
מתכון נוסף שהפך ויראלי וכבש את העולם הוא מתכון קל ביותר ומנחם של פסטה ברוטב עגבניות שרי וגבינת פטה. הקסם שבמנה הזאת הוא בפשטות שלה.
כל שיש לעשות הוא להניח בתבנית מתאימה לתנור כמות יפה של עגבניות שרי, לצקת בנדיבות שמן זית, לתבל באיזה אופן שרוצים - למשל עם אורגנו יבש, מלח ושום - ואז, להניח פרוסה עבה של גבינת פטה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של בערך 200 מעלות.
לאחר כמה דקות מוציאים את התבנית ומערבים בה את הפסטה שבושלה במים. המנה שתקבלו תהיה קרמית ומלאה ברוטב ובטעמים.
@justataste#bakedfetapasta#viralvideo#viralrecipes#fetapasta#feta#pastarecipe♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
ביצת עין פטה פריכה
המנה הזאת נכנסה לחיינו ממש לאחרונה והיא מדגימה את הגאונות שבפשטות. זהו למעשה אחד השדרוגים האידיאלים לביצת העין שלכם.
הייתה זו כותבת המתכונים האמריקאית, גרייס אלקוס, שמצאה את עצמה בלב ליבו של טרנד המזון החדש לאחר שפרסמה את היצירה שלה - ביצי פטה פריכות - ברשתות החברתיות טיקטוק ואינסטגרם. הסרטונים שפרסמה צברו יותר מ-32 מיליון צפיות.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אז איך תעשו את זה?
חממו מחבת וצקו בה מעט שמן זית או חמאה, פוררו בה כמות נאה של גבינת פטה. כשהגבינה מתחילה לבעבע, הניחו את הביצה במרכז המחבת, כסו עם מכסה והמתינו עד למידת העשייה הרצויה. בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
