"אנחנו מאמינים שבתקופה הזאת אנשים צריכים אוכל פחות שכלתני ואוכל יותר - אני לא אגיד מחבק או מנחם, כי אלה לא המילים המדויקות - אוכל שהוא נכון לסיטואציה, המבורגר הוא אוכל שמרצה אותך ואתה מתרפק עליו", אומר השף רז רהב בשיחה שקיימנו איתו היום.
בשלושת השבועות הראשונים למלחמה, נרתמה הקבוצה לתרום אוכל לחיילים ולפצועים כחלק מצוות החמ"ל של מסעדת האחים. החמ"ל נסגר ביום שישי האחרון ואמש (שלישי) הודיע רהב בסטורי שפרסם באינסטגרם כי לאחר לבטים, החליטו הוא וצוות מסעדת OCD להפוך את המסעדה היוקרתית, שמגישה בימים כתיקונם תפריט טעימות סגור, לפופ אפ המבורגרייה נונשלנטית. הפופ אפ של המסעדה - שמחזיקה במקום ה-14 ברשימת המסעדות הטובות ביותר באפריקה והמזרח התיכון של דירוג BEST 50 היוקרתי לשנת 2023 - יפעל בשבוע הבא בלבד, בימים שני עד חמישי.
את ההמבורגר של רהב עוד זוכרות בלוטות הטעם, בין השאר, מתקופת הקורונה. "הקורונה לא דמתה לתקופה הנוכחית בדברים שאנחנו חווים, אלא בהפסקת הפעילות של המסעדות", אומר רהב ונזכר: "יום אחד באמצע הסגר עשינו לעצמנו ערב המבורגרים ואמרנו: 'יש כאן משהו מוצלח בוא נעשה פופ אפ במשלוחים' ככה שהפתרון הזה לשעת חירום כבר היה לנו במגירה".
הפעם, במסגרת הפופ אפ אפשר יהיה לשבת במסעדה וליהנות מהמבורגר עם כמה צלחות קטנות שיוצעו לפי יצירתיות הצוות. למשל, מנה של דג נא, מנות מבוססות ירקות ומנת תפוחי אדמה. לחילופין, אפשר יהיה להזמין בטייק אווי המבורגר בלבד.
"ההמבורגר הוא זה של 'ברווזי' מתקופת הקורונה, אבל לא עם אותן תוספות", מסביר רהב. "אנחנו לא רוצים להמציא את הגלגל ולתת המבורגר עם קציפת גזר מקורמלת מוקצפת או מיסו ליים שחור מותסס, אלא המבורגר מהבשר הכי טוב, עשוי בטיפול הכי טוב שאנחנו מכירים, בצריבה הכי טובה שיכולה להיות ובלחמנייה הכי טובה שאנחנו יודעים לאפות".
חצי צוות במילואים
בתפריט יהיו שלושה המבורגרים שאחד מהם מוגש נקי עם הקציצה העסיסית במשקל 200 גרם ורוטב ירקות. "זאת לא תהיה החוויה המהודקת של OCD", אומר רהב. "זה הולך להיות משהו מאוד נושם - אנחנו צריכים ללמוד את זה תוך כדי ולהיות רגישים למצב, אני לא יודע להגיד אפילו איזו מוזיקה תהיה ואם תהיה. נלמד את זה ברגע שנפתח".
למה לא לפתוח את OCD במתכונתה?
"זה לא שאין דרישה. לשמחתנו אנחנו מלאים ארבעה חודשים קדימה וכל יום צריכים לצלצל ולבטל הזמנות, בזמן שלפחות 85 אחוז מהאנשים אומרים לנו: 'היינו רוצים להגיע בכל זאת ולפרגן'. צריכים לזכור שמקום כמו OCD לא תלוי במי שצורך אותו. יש כאן 14 עובדים על 20 סועדים שצריכים לקיים את הדבר הזה, אנחנו צריכים לארח ולהעניק מוצר מסוים. כרגע אנחנו לא ב'מוד' של לארח באופן כזה ובנוסף חצי צוות שלי במילואים. מצד שני אנחנו מתגעגעים לארח, אז החלטנו להוציא רגע מהבוידעם את ההמבורגר שאנחנו כל כך אוהבים להתרפק עליו".
מה אתה מרגיש לגבי פתיחת המקום ברקע המלחמה?
"לא משנה איך נשחק עם זה, אנחנו לא פותחים סתם כי בא לנו לאכול המבורגר - בסוף גם הבנק מתקשר. יש איקס כסף שאפשר לשמור בו ליום קשה. באופן אישי, שמחתי מאוד על כל מקום שנפתח מאז פרוץ המלחמה. גם על ה'פיקוק' ו'המנזר' שלא נסגרו ולרגע עשו לי קצת שמח על הלב כשראיתי את האור הקטן דולק כשעברתי ליד. ושמחתי, למרות שזה היה לי מוזר, כי ידעתי שיש מישהו שזה שומר לו על השפיות". להגיד לך שהיה קל לפתוח את תרצה? לא. אתה מרגיש לרגע אחד כליצן חצר - אבל כן, המקצוע שלי הוא לגרום לאנשים להיות לרגע אחד להיות אורחים".
ומה שלומך, בימים אלו?
לא נעים לי להגיד, אבל הכל בסדר. בסוף בסוף גדלתי בבית שחינך אותי להיות מאוד אופטימי ואני תמיד נשמר ככה. עד כמה שבלב שלנו קשה וכואב, עד כמה שהלב שלנו עם המילואימניקים, החיילים, החטופים, הפצועים, התושבים המפונים, אני מרגיש שאנחנו חייבים את זה בעיקר להם. אם לא נהיה שם, כל הקורבנות שכבר לא איתנו מתו לשווא".
ההמבורגרייה של OCD תפעל בימים 6-9 בנובמבר בין השעות 15:00-20:00
במתכונת של ישיבה בהזמנת מקום מראש וטייק אווי
תרצה 17, תל אביב-יפו
מרחב מוגן נמצא בסמוך למסעדה


