חובה לשמור לפני הטיסה: המסעדות שהפכו מוקדי משיכה בינלאומיים

הן ביססו את עצמן כיעד ביקור הכרחי לא פחות מכל מוזיאון או אתר היסטורי - מה כל כך מוצלח בהן? • המדריך המקוון Taste Atlas פרסם את רשימת 150 המסעדות שהפכו לשם דבר בעולם - אז איפה נמצאת הפיצה הכי אייקונית באיטליה ולאן כדאי להגיע בשביל לאכול שניצל וינאי?

מטבח של מסעדה (אילוסטרציה). צילום: גטי אימג'ס

יש מסעדות נחמדות, יש מסעדות טובות, יש מסעדות זוכות פרסים ויש מסעדות בליגה אחרת לגמרי - כאלה שהפכו למוקדי משיכה בינלאומיים בזכות האיכות, המוניטין והמנות האהובות שהן מגישות במשך עשרות (ויותר) שנים. אותן מסעדות הצליחו לבסס את עצמן כיעד ביקור לא פחות הכרחי, והרבה יותר טעים, ממוזיאונים ואתרים היסטוריים.

המדריך המקוון Taste Atlas, שמגדיר את עצמו כ"אטלס עולמי של מאכלים מסורתיים, רכיבים מקומיים ומסעדות אותנטיות", המתגאה במפת אוכל בינלאומית אינטראקטיבית, פרסם היום (רביעי) את רשימת "150 המסעדות הכי בעלות שם בעולם", ואפילו צירף לכל אחת מהן את המנה האייקונית שלה, כדי שנדע מה להזמין אם וכאשר נזכה לפקוד אותה.

אז אילו מסעדות התכבדו להיכלל ברשימה היוקרתית והמקיפה? הנה חמשת המקומות הראשונים – ספוילר: אין למסעדה ישראלית אפילו מקום אחד בדירוג. הכינו את הדרכונים ובעיקר את התיאבון.

מקום ראשון: Figlmuller, (וינה, אוסטריה. נוסדה ב-1905).

המנה האייקונית: שניצל וינאי – המוגדר כ"שניצל המקורי".

מדוע היא נבחרה? "פילגמולר, מוסד וינאי מכובד, מתמחה במנה אחת בלבד - שניצל וינאי - במשך יותר ממאה שנים. המחוייבות של פיגלמולר לרכיבים איכותיים, למתכונים מסורתיים ולמורשת משפחתית מטפחת אהבה תמידית בקרב מקומיים וחובבי מזון עולמיים".

מסעדת Figlmuller שבווינה, צילום: Getty Images

מקום שני: Katz's Delicatessen (ניו יורק, ארה"ב. נוסדה ב-1888).

המנה האייקונית: כריך פסטרמי על לחם שיפון.

מדוע היא נבחרה? "מעדניית כץ היא לא רק מסעדה, היא פרוסה חיה של היסטוריה ניו-יורקית. מאז שנוסדה, המקום מגיש תפריט ניו יורקי מושלם, כשכריך הפסטרמי על לחם שיפון זוכה למעמד אייקוני. הבשר המעושן והמתובל בשלמות שנערם על לחם השיפון כבש דורות של סועדים".

מסעדת Katz’s Delicatessen שבניו יורק, צילום: Getty Images

מקום שלישי: Warung Mak Beng (סאנור, באלי, אינדונזיה. נוסדה ב-1941).

המנה האייקונית: אייקן גורנג – דגים מטוגנים.

מדוע היא נבחרה? וורונג מאק בנג השיגה מעמד אגדי בזכות מנה אחת בלבד - דגים מטוגנים בשמן עמוק בליווי רוטב סמבל (רוטב אינדונזי) עשיר וחריף. מאז 1941, המחוייבות הבלתי מתפשרת של מאק בנג לתוצרת מקומית וטרייה ולמתכון המשפחתי השמור היטב, העניקה למזון שלה טעם מובהק שמתעלה על טרנדים.

מסעדת Warung Mak Beng שבאינדונזיה, צילום: Getty Images

מקום רביעי: La Polar (מקסיקו סיטי, מקסיקו. נוסדה ב-1934).

המנה האייקונית: ביריה – נזיד/מרק בשר מקסיקני.

מדוע היא נבחרה: מסעדת פולר הפכה לאגדה בזכות ביריה שאפשר למות בשבילה. עכשיו, בגלל תקרית טראגית, עתידו של המוסד הקולינרי האייקוני הזה אינו וודאי. בתחילת השנה, אדם מצא את מותו במסעדה לאחר, שלכאורה, הותקף על ידי עובדי המקום, והפרשה נמצאת תחת חקירה - ד.פ.

מקום חמישי: Pizzeria da Michele (סניף נאפולי, איטליה. נוסדה ב-1870).

המנה האייקונית: פיצה נפוליטנה, הקרויה על שם העיר שבו הומצאה, כמובן.

מדוע היא נבחרה? "פיצרייה דה מישל" חקקה את שמה בהיסטוריה הגסטרונומית כספקית של מה שרבים רואים בו את התגלמות הפיצה הנפוליטנית. הפשטות מלאת הרגש של הפיצה, שנאפית בתנור עץ מסורתי, מעידה על מורשת הפיצה הנצחית של נאפולי.

מסעדת Pizzeria da Michele, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר