"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"זה לא בית קפה": מקום חדש בתל אביב לקח אותנו לסיבוב בין מטעים

רוב האנשים קנאים מאוד לקפה שלהם, אבל סטודיו קפה חדש שנפתח בשם C.O.S החליט להפוך את הספל על פיו • כאן מלמדים ולומדים קפה, וגם קולים במיוחד עבורכם עם שאלון שפיתחו באמצעות AI

,עודכן
0השמעה
coffe organization studio. צילום: רן גולן

רוב האנשים קנאים מאוד לקפה שלהם. אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו אוהבים - מהו סוג הקפה שלנו, כמות המים המדויקת בו ומה דעתנו על סוכר וחלב. רובנו גם עלולים לכעוס מאוד אם התעוררנו בבוקר והמשקה בטעם המבוקש לא נמצא בהישג ידינו. אבל "סטודיו קפה" חדש שנפתח זה עתה ברחוב מקווה ישראל 3 בתל אביב בשם Coffee Organization Studio או בקיצור C.O.S, הופך את הספל על פיו.

"זה לא בית קפה אלא סטודיו קפה", מתעקשים לדייק במקום ובצדק. חווית הקפה כאן שונה לחלוטין. למעשה, כאן נלקח הקפה מתוך חווית שתייתו הנינוחה לצד ביס מתוק טעים או ארוחת בוקר אל תוך חוויה של התנסות ומחקר.

שולחן אבן עם 10 מקומות,צילום: רן גולן

על שולחן אבן ארוך ורחב שמוצב במרכז החלל הקטן של הסטודיו וסביבו עשרה מושבים בלבד, מונחות מבחנות וגם מכונת אספרסו איכותית, קנקני חליטה, מטחנה ידנית ופולים טריים וקלויים. "אני לא מוכן להכניס לכאן פירור של אוכל", מציין טל בודנשטיין שעומד מאחורי המיזם ובין השאר מאחורי loveat בגן החשמל, מותג הקפה האורגני הראשון בישראל ומסביר: "על השולחן הזה אנחנו רוצים להעביר חוויות של קפה. ללמד וללמוד מהאורחים שלנו".

סטודיו קפה מציע חוויות שונות בהקשר של המשקה. האחת, שמחירה 350 שקלים ליחיד ו-500 לזוג, היא קלייה פרסונלית עבורה ניתן לתאם פגישה של שעה, בסיומה נקבל קפה שנקלה במיוחד בהתאמה אישית לפי טעמנו. "יש פה רוסטר באמצעותו נקלה קפה לפי שאלון שאנחנו מפתחים גם באמצעות AI.

קלייה פרסונלית,צילום: רן גולן

לדבריו בודנשטיין, המטרה היא להגיע לתוצאות פרסונליות - להבין מהן התכונות והטעם של כל אחד מאיתנו ולפיכך מה נרצה לשתות. "אגב, יכול להיות שבוקר לאחר מכן תרצי לשנות את זה", מוסיף בודנשטיין ומסביר: "לכל מי שיעבור את החוויה הזאת יהיה פרופיל קלייה אונליין, דרכו אפשר יהיה להזמין מאיתנו. מהסטודיו ומהאתר".

שאלנו על עשרה המושבים המוצבים סביב השולחן ובודנשטיין הסביר ש"כמו במסעדת שף, אנשים יזמינו לפה כיסא כדי לשבת ליד השולחן ולעבור חוויה של שעה ורבע שנקראת פלנטיישן".

חליטת קפה,

מה זה פלנטיישן?

"סיבוב בין מטעים. אנחנו נביא לפה פולי קפה טריים מאוד אותם אנחנו קונים מחוות בעולם. ננים אותם על השולחן ונחווה תהליך של הבנת קפה דרך מגוון מאוד רחב של חליטות".

מה לגבי הסכנות הקשורות בהרעלת קפה?

"מדובר במשקאות תעשייתיים של קפה טורקי או נמס, על כמויות מאוד גבוהות של מיליגרם קפאין לכוס. כאן בסטודיו אנחנו מדברים על קפה 100 אחוז ערביקה ברמות הכי גבוהות בעולם. הוא טרי וקלוי. קפה מאוד עדין ולא תעשייתי שיש בו בין 30-32 מיליגרם קפאין לכוס של אספרסו כפול". הוא מוסיף: "הפלנטיישן המקיף כולל עד 190 מיליגרם קפאין. אלו הטעימות שאנחנו מעבירים, לכן אין שום בעיה".

מחיר חווית הפלנטיישן עומד על 130 שקלים לאדם. לצד אלה יתקיימו במקום גם סדנאות שונות, שיתופי פעולה והוא גם יהווה workshop.

שותים קפה,

אז איך טועמים קפה?

"אנחנו צריכים קודם להריח את הקפה הנטחן ולהבין מה יש לנו. אחרי זה אנחנו מריחים את הארומה של המשקה ואז לוקחים 'זיפים' של קפה איתם אנחנו ממלאים את כל חלל הפה. לאחר מכן, אנחנו מנסים להבין תחושות - מתחילים בארומה, עוברים לחומציות, ואז למורכבות של הקפה, אפטר טייסט וכולי. כל דבר אנחנו מדרגים מאחד עד חמש. יכול להיות שנחוש טעמים של וניל ומוקה, למשל".

הוא הסביר, אז טעמנו. בין השאר שתינו במקום פולי קפה אתיופיה גוג'י נטורל באספרסו ולאחר מכן בחליטה של פילטר ידני. הייתה לו חומציות עדינה וארומות פרחוניות שהדגישו טעמים אגוזיים. טעמנו גם פולי קפה ברזיל בורבון - קפה ידוע מאוד ברחבי ברזיל שהיה מאופיין בטעמים שוקולדיים יותר.

לאתר הסטודיו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר