בשביל הפוד טראק הטעים הזה שגילינו - תצטרכו להצפין

עונת הדובדבנים נמשכת חודשיים בלבד ומומלץ להגיע במהלכה לעין זיוון שבצפון הגולן כדי להתמלא ממראות אדומים קסומים • כשמתחילים להיות רעבים - מומלץ לבקר בבר האוכל החדש "אלקע בר", במאפייה "מטרלו" או בשוק האיכרים של כפר הנופש

אלקע בר. צילום: מאיה דרין

שיא עונת הדובדבנים הוא סיבה כל כך טובה להצפין לקטיף עצמי ב"בוסתן בראשית" אשר בעין זיוון. נראה כי שפע הפרי באזור הזה בצפון רמת הגולן, רק מחכה למבקרים ויש קסם רב בחוויה. אנחנו רגילים לזהות דובדבנים כשהם ארוזים יפה במיכלי פלסטיק ממותגים – אך המראה של ענפי העצים ההפוכים מפאת כובד הפרי האדום הבוהק, הוא מפעים. יופיו של הדובדבן יוצא מגדר הרגיל, הוא תלוי לו בצפיפות, צבעו מתת הטבע, טעמו גן עדן והוא זמין במרחק נגיעה.

מטעי דובדבן בוסתן בראשית, עין זיוון, צילום: תיירות עין זיוון

אביטל הנהדרת, מנהלת הבוסתן, מקדמת בחיוך אדיר את הבאים, מציידת בסלסלות פלסטיק ומכוונת אל החלקה המיועדת לקטיף. המרחבים עצומים ומטופחים, והחקלאות היא ארצישראלית לתפארת.
עתה, לאחר שהוגדשה הבטן פרי מתוק, היא רוצה לעצמה חוויה קולינרית נוספת. מה טוב, כי במרחק קילומטר בודד מהבוסתן, פתח השף דור אלקלעי בר אוכל חדש.

 

קטיף דובדבנים בעין זיוון, רמת הגולן, צילום: תיירות עין זיוון

בייגלס בקר ג'וסי או פורל מכאן?

בר האוכל "אלקע בר", ממוקם במצפה רונן על כביש 98. המצפה הוקם לזכרו של רונן גלבוע ז”ל, שהיה חלק מצוות התיירות של עין זיוון, והוא משקיף אל נוף עמק הבוסתנים ואל מטעי התפוח והדובדבן שבעמק קוניטרה. המראות ממנו עוצרות נשימה והראות נפרשת למרחקים. סביב מעקה עץ בנה אלקלעי בר, סביבו אפשר לשבת וליהנות מחוויה נדירה המשלבת נוף ייחודי ואוכל טעים עד מאוד. במקום פזורים שולחנות ומכל זווית נשקף הטבע המתפרץ.

מנת הסלט באלקע בר, צילום: מאיה דרין

אלקלעי החל את דרכו הקולינרית לפני כעשור במסעדות שף מובילות בתל אביב כמו מלגו ומלבר, משייה וחוות צוק. חלומו הגדול היה לפתוח מסעדת שף בלב ליבו של קיבוץ עין זיוון, במבנה מקומי עתיק. דודו, יורם יוסף ז"ל, התגורר בקיבוץ ודרכו הכיר השף הצעיר את המקום והפוטנציאל הטמון בו. והנה הגיעה העת ואלקע בר נפתח. אלקה בר הוא פוד טראק לא יומרני, שלא מבקש להעניק בילוי קולינרי לתיירים, למטיילים, לעוברי אורח שחולפים במצפה.

המקום מציע חוויה נעימה וקלילה. דגש רב ניתן בו על בחירת חומרי הגלם ובניית המנות – גם הפשוטות שבניהן. ניתן בו דגש גם על מזיגת יינות מקומיים וחיבור לזמן ולמקום. אלקלעי הוא שף צעיר בעל ניסיון ויד נהדרת והוא מדייק בבניית כל מנה ומנה.

שתינו יין מקומי מול הנוף,

יש כאן מבחר מעורר תיאבון של בייגלס הנאפים במקום, למשל "בקר ג'וסי" עם שייטל דק ושום קונפי, מיונז, חרדל, חמוצי הבית ורוטב בירייה (54 שקלים) או "פורל מכאן" עם פורל צרוב, טחינה, סילאן, שמן צ'ילי, פלפל מוחמץ וירקות (52 שקלים). אנחנו התלהבנו ממנת קריספי צי׳קן שמגיעה עם סלט קולסלאו ותפוחי אדמה צלויים, מנה נדיבה ומפנקת שמחירה 52 שקלים.
התמוגגנו גם מהכבד הקצוץ שהיה נימוח ועשיר בטעם וטקסטורה, לצידו מוגשים קורנישונים וטוסטים מלחם מחמצת של רוני ואביעד, בני הקיבוץ (44 שקלים).

צ'יקן קריספי, צילום: מאיה דרין

גם גבינת הברי הצלויה בחלת דבש חריפה היא יופי של מנה לצד כוס רוזה צונן של יקב תל שיפון. במקום אפשר להינות גם מסלטים, כמו: "חסה מהכפר" עם חסות ברוטב ויניגרט, גבינת פטה ומיקס אגוזים (32 שקלים); קינואה אדומה עם מיקס ירוקים, חמוציות ואגוזי מלך (30 שקלים) או פלטת מטבלים שבה צזיקי, סלק פטה, טחינה לימון כבוש ואריסה (28 שקלים) ומתוק קטן ומלבב בדמות פנקוטה קורנפלקס ומוס שוקולד (20 שקלים).

"אלקע בר" במצפה רונן בעין זיוון. שעות פתיחה: שלישי עד שבת 10:00-16:00

משהו מתוק וטוב

ואם חשקה נפשכם להמשיך את חווית הדובדבנים היכנסו אל כפר הנופש של קיבוץ עין זיוון, שם נמצאת המאפייה המהוללת "מטרלו" ועדי פרץ הנהדר שמוביל את המטבח בה לא מחמיץ הזדמנות לאפות משהו מתוק וטוב המוקדש כולו לפרי הכי מקומי שיש. הפעם טעמנו מאפה פיסטוקים ודובדבנים שעשוי עם שכבה נדיבה של קרם פיסטוק אפוי, שכבה של מרקחת דובדבנים עטופים בבצק דייניש חמאתי ופריך.

שוק איכרים עין זיוון, צילום: שחר גרסי

אם אתם באזור ביום שישי בבוקר תוכלו ליהנות גם משוק האיכרים של כפר הנופש ובו גם דוכן עשיר בכל תנובת הדובדבנים של הבוסתן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר