המנות המיתולוגיות של ג'ירף. צילום: דניאל לילה

היא חוזרת: המנה האייקונית שהוגשה כ-300 אלף פעמים

מסעדת השף הירושלמית תגיש גורמה בהשראת שיפודיות מיתולוגיות בעיר הבירה, השף עומר מילר מזמין לבראנץ' בסגנון יווני ואילו אירועי אוכל נוספים צפויים לנו בשבוע הקרוב? מדור חדשות האוכל

שיפודייה וגורמה - מסתדר לכם? מסעדת 02 הירושלמית הכשרה של השף נמרוד נורמן השיקה תפריט חדש כזה בהשראת מוסדות ירושלמיים אהובים ותציע אותו עד לתאריך 21 ביוני. כדי לענות לאתגר, החליט השף לחזור לאהבות הראשונות שלו בעולם האוכל - לטכניקות הבישול הפשוטות ולשיפודיות הירושלמיות שבמרכזן גריל פחמים לוחשות. בהשראה זו הוא יצר מנות מודרניות מוקפדות. לפתיחת שולחן יוגשו מנות כמו: סלט אבטיח עם פאקוס או טוגני חומוס ובמקום השיפודים המסורתיים, מנות כמו: שיפודי טורו טונה עם זיגוג גזר מרוקאי.

לאתר המסעדה

שיפודיית גורמה במסעדת 02, צילום: איתמר גינצבורג

הארוחה הכי כייפית ביום מגיעה למתחם DNA עזריאלי בתל אביב - בשלושת ימי שישי הקרובים, החל בתאריך 16 ביוני, יתקיימו בו אירועי בראנץ' בסגנון יווני של השף עומר מילר. במסגרת האירוע המתחם יעטה אווירה יוונית עם שוק דוכנים והופעות חיות.

אירוע בראנץ' ומרקט במתחם DNA במרכז עזריאלי יתקיים בתאריכים 16 ביוני, 23 ביוני ו- 30 ביוני 

הבראנץ' של עומר מילר ב DNA, צילום: מאיה זאן

רשת ג'ירף האסייתית חוגגת יום הולדת 27 וחוזרת למנות האייקוניות האהובות ש"כיכבו" במשך השנים. בין השאר נוכל ליהנות ממנות כמו: "מעושנת" - "מנה מיתולוגית שהוגשה במשך 19 שנים מעל 264,700 פעמים או "ריבס" משנת 1999 - מנה אייקונית שעליה נאמר: "מי שלא אוכל עם הידיים, לא מלקק את האצבעות". שיא החגיגות יערך במסיבות במסעדות הרשת בתאריכים 21-22 ביוני. מזל טוב!

לאתר רשת המסעדות

המנות המיתולוגיות של ג'ירף, צילום: דניאל לילה

בא לכם על דרינק וחוויה לילית באוויר הירושלמי? כדאי שתכירו את בר הקיץ ה- TERRACE על גג מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, ששודרג ונפתח מחדש. הוא מציע מנות שרינג בסגנון ים תיכוני עכשווי ותפריט אלכוהול עם קוקטיילים שנרקחו יחד עם מזקקת ת'ינקרס המקומית.

כתובת: גרשון אגרון 26, ירושלים

טרסה - וולדורף אסטוריה,

ידוע ש"יין משמח לבב אנוש", אבל במסגרת הפרויקט הבא ניתנת לכם האופציה לשמח גם אחרים: קבוצת טאיזו אנד קו של יובל בן נריה ויקב עגור יצאו בשיתוף פעולה למען הפצועים שנושאים על גבם זיכרון לחימה כואב והשיקו יין במהדורה מוגבלת - סוביניון בלאן מהרי יהודה - שימכר במסעדת טאיזו וחלק מרווחיו יועברו כתרומה לפרויקט "רסיסים" של עמותת נט"ל.

לאתר המסעדה

גל קולוג,

פופ אפ של אוכל מקסיקני אותנטי ודרינקים מגיע למסעדת אואזיס התל אביבית של השפית רימה אולברה. הוא יתקיים בכל פעם אחת לחודש למשך שני ערבים. שמה של החגיגה: "אל גאטו אזול" - ובעברית: "החתול הכחול". בתפריט יהיו, למשל: צ'ילי קון קארנה, חמישה סוגי סלסות, וקוקטיילים מקסיקניים. בתאריכי האירוע אפשר להתעדכן ברשתות החברתיות של המסעדה. 

לאתר המסעדה

אל גאטו אזול, צילום: אנטולי מיכאלו

אם אתם ואתן חובבי יין, כדאי שתכירו גם את האירוע שארגנו מסעדת הגורמה הרחובותית "ספרה", יקב גבעות ו"הבוטיק של נתי". במרפסת המסעדה תוכלו ליהנות בשעות השקיעה בתאריך 12 ביוני מטעימות יין שיוגשו לצד תפריט סגור של בשרים מתיישנים.

לאתר המסעדה

טעימות יין בספרה,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו