זוהי אינה קלישאה לומר כי "אוכל מחבר בין אנשים", שהרי אוכל נקשר באופן ישיר לנתינה. אבל מפעם לפעם נעשות בתחום מחוות לשם שמיים, שכל מהותן היא הנתינה. אחת מהן היא הפרויקט של השף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש, בעלי "קפה קדוש" בירושלים, לקראת חג השבועות.
בשיתוף המותג DAVO PRO הפיק הזוג חוברת מתכונים דיגיטלית בשם: "שבועות של חברים" שכל ההכנסות ממכירתה מועברות כתרומה לעמותת ״האגודה לבריאות הציבור״. העמותה מעניקה, בין השאר, שירותי חונכות לילדים והורים נכי צה״ל המתמודדים עם פוסט טראומה, פגיעה נפשית או פגיעת ראש. מיטב השפים לקחו חלק בפרויקט המיוחד, בהם: חיים כהן, רחל בן אלול, איתיאלה היאט, תומר אגאי, דור פלג, חן כהן הקונדיטור הראשי של DAVO PRO. במסגרת זו הם הכינו ושיתפו מתכונים למגוון מנות.
מדובר בפרויקט שנערך מזה מספר שנים לקראת החג. הוא החל בתקופת הקורונה, כאשר הזוג קדוש, שתרמו בכל שנה במשך עשור ארוחת שבועות לילדים חולי דיאליזה, לא יכלו להכין את הארוחה מאחר שהמקומות היו סגורים. קרן ואיציק הציעו חלופה - חוברת מתכונים שכל הכנסותיה יועברו לחולי הדיאליזה. המהלך צלח ובזכותו נכנס סכום גבוה למחלקה. כתוצאה מכך, בקדוש החליטו שמדי שנה יובילו את הפרויקט ויעבירו את ההכנסות לעמותה.
כאמור, כלל ההכנסות ממכירת החוברת שיצאה לפני ימים אחדים לאור יועברו לטובת פרויקט "נפש אחת" של "האגודה לבריאות הציבור" בהובלת המנכ״לית עו״ד יסמין נחום. "ילדים להורים הלומי קרב חווים טראומה קשה מאוד ונאלצים להתמודד בחיי היומיום עם קשיים מורכבים ביותר לצד ההורה הפוסט טראומטי. מטרת החונכות היא ללוות את הילד בחיי היומיום ולסייע לו בתחומים שונים", מסבירים בעמותה.
השף תומר אגאי שיתף את "ישראל היום" במתכון למנה הקלאסית הנפלאה ששיתף בחוברת - מנת דג לוקוס וניוקי עם נגיעה רעננה של יוגורט.
מחיר החוברת הדיגיטלית - 56 שקלים
קישור לרכישה:https://katzr.net/a74525
המתכון של שף תומר אגאי למנת לוקוס וניוקי ברוטב יוגורט
רכיבים
לארבעה סועדים
כ-400 גרם פילה לוקוס חתוך ל-4 מנות
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
לרוטב:
75 גרם חמאה
4 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לפרוסות
2 שני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 כף קמח 1
כוס (240 מ"ל) יין לבן
1 כוס (240 מ"ל) ציר ירקות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם עלי תרד טריים
1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט
לניוקי:
500 גרם תפוחי אדמה קלופים ומבושלים עד לריכוך, מעוכים לפירה (עדיף בכלי ייעודי לכך).
קמח - 1 כוס, פחות כף גדושה (125 גרם)
2 חלמונים
אופן ההכנה
לרוטב: במחבת מחממים חמאה, מוסיפים בצל ושום ומטגנים על אש נמוכה באיטיות ללא הזהבה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את הקמח ומבשלים יחד 2 דקות או עד שהוא נספג ותכולת המחבת מתייבשת. מוסיפים יין ומבשלים עד שמחצית מהנוזלים מתאדים. מוסיפים ציר ירקות ושוב מאדים מחצית תוך כדי בישול וערבוב על אש גבוהה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מעט מסמיך. מוסיפים תרד ויוגורט ומבשלים בעדינות עד שהתרד מתאדה ברוטב. מתבלים במלח ופלפל. משהים בטמפרטורת החדר.
לניוקי: בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי הניוקי, מתבלים במלח ופלפל ויוצרים גלילה בקוטר 2 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 3 ס"מ. משהים בטמפרטורת החדר.
לדג: מחממים מחבת נוספת עם שמן זית. מתבלים את הדג במלח ופלפל. מטגנים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה במשך כ-3 דקות עד שהעור מזהיב. הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
להרכבה: מניחים את פיסות הניוקי ברוטב החם ומבשלים יחד 2-3 דקות. מוסיפים את הדג ומגישים חם.
הטיפים של תומר אגאי לניוקי מושלמים
- הכי חשוב! לשמור על היחס בין תפוחי האדמה לקמח, כפי שכתוב במתכון. הוספה של קמח יכולה להיות מפתה ואולי תקל על ההכנה, אבל עודף קמח יביא לניוקי מאכזב.
- מומלץ לייבש היטב את תפוחי האדמה המבושלים והמסוננים, הכניסו אותם לתנור על 7 מעלות ל 10 דקות. ניתן לוותר על הבישול ובמקום זאת לאפות את תפוחי האדמה ב-90 מעלות על מצע של מלח גס עד שהם מתרככים. לאחר האפייה מקלפים ומועכים.
- לאיחוד טוב של בצק הניוקי חשוב ללוש את התערובת כשתפוחי האדמה חמים ולא ללוש יתר על המידה.
