פטריות כמהין לבנות. צילום: Gettyimages

משכנתא? נסו 9 מיליון דולרים לקינוח: אלה המאכלים היקרים בעולם

פולי קפה שמתפרקים במערכת העיכול של הסיבט, פטרייה שגדלה תחת עץ האורן האדום ותפוח אדמה שגדל רק עם אצה מיוחדת - אלה הם המאכלים היקרים ביותר בעולם

לחם, ביצים, חלב - מוצרי בסיס שפעם לא היינו מהססים פעמיים אם להכניס לסל הקניות שלנו, הופכים להיות יקרים יותר ויותר וגורמים לנו כאבי בטן וחורים בארנק.

אז בעוד מתקרב היום בו נצטרך לקחת הלוואה כדי לאכול חביתה בלחם או לפתוח את הבוקר בכוס קפה עם חלב, בזמן שטרנד טיקטוק מטורף אחד שהשתלט על חיינו (רולאפס, כמובן) מביא אלפים להוציא מאות שקלים על ממתק פשוט, בעולם קונים פירות באלפי דולרים ויש מי מוכן לשלם סכומי עתק בשווי של אחוזת פאר כדי להתענג על קינוח של תותים וגלידה. תתפלאו להכיר את המאכלים היקרים ביותר בעולם.

פטריית מטסוטאקה

2000 - 4000 דולר לקילו

מחירה של הפטרייה בעלת השם שובר השיניים (היא ידועה גם בשם "פטריית האורן" בשל העבודה שהיא גדלה בבסיס עץ האורן בסמוך לשורשיו). הוא נע לעיתים בין 1000 ל-2000 דולר לחצי קילו בלבד. הפטרייה הזאת נחשבת ליקרה ביותר אחרי פטריית הכמהין. ניתן למצוא אותה במזרח ודרום מזרח אסיה, צפון אירופה וצפון אמריקה. היא נחשבת גם למאכל עתיר חלבונים והיא בעלת ארומה וטעם חזקים. ביפן (שם היא גדלה תחת עץ האורן האדום) היא נחשבת ליוקרתית ביותר ונמכרת תמורת סכומים גבוהים במיוחד.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by 🔱Mii🔱 (@mii6387)

קוֹפִּי לוּאָק

600 דולר לקילו

נכון שלפעמים אומרים לכם: "אם טעים לכם, תאכלו או תשתו, אבל אל תשאלו מאיפה זה הגיע"? אז הקפה הזה, שמקורו באינדונזיה, מתאים בדיוק לאמירה הזאת. מחירו יכול להרקיע שחקים ולהגיע עד ל-300 דולר לחצי קילו, אבל מה שמעניין באמת בהקשר שלו הוא מקורו ותהליך העיבוד שלו. עד שהוא מגיע לבלוטות הטעם שלכם, פולי הקפה דמויי הדובדבן מכורסמים ונבלעים על ידי סיבט (חיה לילית דמויות חתול ממשפחת הגחניים). רכיבי הפרי מתפרקים במערכת העיכול של הסיבט והפולים יוצאים בסופו של דבר בצואה שלו. לאחר מכן הם נאספים על ידי המגדלים ואז עוברים, כמובן, תהליך של ניקיון ושטיפה יסודיים לאחריו הם נקלים לקפה שנמכר, כאמור, תמורת סכומים גבוהים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by KBRI Tehran (@indonesiaintehran)

קינוח דייג השוקולד

14,300 דולר לקינוח

שוקולד זו אהבה ואפילו התמכרות עבור אנשים מסוימים. אבל האם הייתם מוכנים לשלם כמה עשרות אלפי דולרים על ביס מתוק? אם התשובה לשאלה הזו חיובית, כוונו את הווייז שלכם לאתר הנופש והספא "פורטרס" בסרי לנקה, שם תוכלו להתפנק בקינוח שיעלה לכם סכום שווה לכל כיס של 14,300 דולר. הקינוח, פסלון שוקולד המעוצב כדייג, מגיע עם עיטור פרח מסוכר מוזהב המוטס מאיטליה. יחד איתו בביס המושחת תמצאו תרכובת של טעמים המורכבת ממנגו, לפתן רימונים, סוכר נוזלי ויין דום פריניון. חושבים שפה נגמרת ההגזמה? אז לא, כי לסיום ורק כדי שהביס יצדיק את המחיר, תגלו במנה גם אבן אקוומרין של 80 קראט.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by ВІЗА США, КАНАДА, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ, АВСТРАЛІЯ (@premium.visas)

תפוח סקאי איצ’י

21 דולר ליחידה

אומנם מדובר בתפוח, אבל בואו נגיד שזה לא התפוח האדום הפשוט שהפך את שלגייה לסלב. תפוח הסקאי איצ'י (שפירושו ביפנית הוא מקום ראשון בעולם) הוא הכלאה בין זן הרד דלישס לגולדן דלישס ונחשב לתפוח הכבד בעולם. משקלו עומד על 1 ק"ג ליחידה. כיאה לתפוח אצולה, הקטיף של התפוחים האלה מוקפד ועדין במיוחד. הם נארזים אחד אחד כדי להבטיח שלא יאונה להם כל רע עד שיגיעו לקונה המאושר שרכש אותם, מאובקים באופן ידני, ונשטפים בדבש. המחיר, במקרה ותהיתם, עומד על כ-21 דולר לתפוח אחד.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by J House Of Fresh (@j_h.o.f_premiumfruits)

ענבי רובי רומן

בין 90 דולר ל-12 אלף דולר לאשכול

זן יוקרתי במיוחד של ענבים, שסביר להניח שגם אליהו הנביא היה מאשר. הענבים המיוחסים האלה (הנחשבים גם בעלי סגולה למזל טוב) גדלים במחוז אישיוואקה בצפון-מערב יפן. כדי לזכות בתואר ענב רובי רומאן, על הענב להיות בעל תכולה של לפחות 18% סוכר, לשקול לפחות 20 גרם ולהיות בעל רמת חומציות נמוכה. גודלו של כל ענב כזה, במקרה שתהיתם, הוא ככדור פינג פונג. והמחיר? יגרום לראשכם להסתחרר. בשנת 2020 אשכול ענבים נמכר במכירה פומבית ביותר מ-12 אלף דולר. בחנויות מחיר אשכול נע לרוב בין 90 ל-140 דולר.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by ผลไม้ญี่ปุ่นนำเข้าเองโดยตรง🇯🇵 (@choisegourmet)

גלידת תותים ווניל של ארנו

9 מיליון דולר לקינוח

למראית עין מדובר בקינוח שנראה סטנדרטי לחלוטין - קצת תותים ושליכטה של גלידת וניל. אלא שהקינוח הפשוט הזה, שמגיע עם תג מחיר של כ-9 דולרים במסעדת ארנו בלואיזיאנה, עבר שדרוג יוקרתי לכבוד הוולנטיינ'ס בשנת 2016. כמה יוקרתי? תג המחיר שלו נאמד בכ-9 מיליון דולר. אז מה יש שם שמקפיץ את המחיר באופן מטורף כל כך? ובכן הקינוח מורכב מכדור אחד של גלידת וניל, שמונח על תותי לואיזיאנה מובחרים שהושרו ביין יוקרתי, עליהם בוזקים ביראת כבוד: קינמון, ציפורן, סוכר ופלחים של תפוז וליים. לקישוט: קצפת, תות נוסף ונגיעות נענע. אבל זה כמובן לא הכל. לצד הגלידה מוגשת לסועדים הנרגשים טבעת יהלום יוקרתית של כ-10 קארט, כפית מוזהבת לכל ביס מושחת וכל זה בליווי כוסית יין יוקרתית מסט קריסטל ששוויו מוערך בכ-24,850 דולר ולצלילי הרכב ג'אז.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Arnaud's Restaurant (@arnaudsnola)

מלון יובארי קינג

45,000 דולר לשתי יחידות

מלון שמקורו בעיירה יובארי ביפן ושורשיו ביפן של המאה ה-19. המלון בעל הטעם המתוק (שגדל באדמות רוויות אפר וולקני) נחשב ליוקרתי ונמכר בסכומים הנעים בין 50 ל-200 דולר. במכירות פומביות המחיר מזנק ומגיע לסכומים של כמה אלפי דולרים (ב-2019 צמד מלונים מסוג זה נמכר תמורת 45000 דולר).

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Compax ทัวร์ญี่ปุ่น (@compaxworld)

לה בונוט

500 יורו לקילו

למרות השם האופראי משהו, מדובר בתפוח אדמה, אבל לא סתם עוד תפוד חמוד, אלא כזה שנחשב ליקר בעולם (ואף הוכרז כאחד מחמשת הירקות היקרים בעולם). תווית המחיר שלו יכולה להגיע גם ל-500 יורו לקילו. זן תפוחי האדמה הזה גדל רק באי הצרפתי נוארמטיאה שמתאפיין בתנאי אקלים וקרקע ייחודיים. כיאה למלך התפודים, לה בונוט דורש תנאי גידול מיוחדים. הם כוללים אדמה ברמת מליחות מדויקת המדושנת עם אצה מיוחדת שגדלה רק באזור הזה של האוקיינוס האטלנטי. הוא כל כך עדין, עד כי ניתן לקטוף אותו רק באופן ידני (וגם אז, אחד אחד, ורק במשך שבוע ספציפי בשנה). זאת מכיוון שעקירה מהשיח תוביל לקטיעת הגבעולים, מה שיכול להביא בסופו של דבר להשמדת הפקעת עליה גדל הזן. טעמו מוגדר כשילוב בין מלוח ולימוני עם נגיעות אגוזי מלך וערמונים המגיע מהיוד שבאצות.

פטריית כמהין לבן

11 דולר לגרם

זן הכמהין הלבן ממשפחת הפטריות, גדל כמעט בבלעדיות ביערות בצפון איטליה בין החודשים ספטמבר ודצמבר. מחירה של פטריית הכמהין הלבן נע בין 7 ל-11 דולר לגרם, אך יכול להאמיר גם לסכומים של 90 דולר ויותר למנה סטנדרטית של 8 גרם. בשנת 2021 שף המישלן האיטלקי אומברטו בומבנה רכש 830 גרם של פטריית כמהין איטלקית לבנה בלא פחות מ-103,000 יורו שהם יותר מ-419 אלף שקלים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Mirko Tartufi (@mirkotartufi)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו