מוחיטו | צילום: GettyImages

מתחיל להתחמם? תרעננו במתכונים למוחיטו, מרגריטה ואפרול שפריץ

ישראל אחרי יום העצמאות היא מדינה של ים, בריכה ובראנצ'ים במרפסת • האביב כאן חם וכל מה שמתחשק לעשות בו זה לשבת בכיף עם קוקטייל מרווה וקר ביד • מהסיבה הזאת, קבלו שלושה מתכונים פשוטים לקוקטיילים קלאסיים שאפשר להכין בבית

מתכון למוחיטו

רכיבים

חצי לימון חתוך ל-6 קוביות
8-10 עלי נענע
2-3 כפיות סוכר
60 מ"ל (כוס שוט) של רום לבן (המלצת הברמן: bacardi bianco / planatation 3 stars)
קוביות קרח
לקישוט - סלייס לימון, ראש נענע וקשית מתכלה

אופן ההכנה

עם כלים של בר:
לתוך שייקר תכניסו -
את קוביות הלימון חצי לימון, עלים של נענע, 2-3 כפיות סוכר לפי הטעם.
לחצו בעדינות על הלימונים עם מאדלר תוך חצי סיבוב של היד (המטרה היא להוציא את המיץ של הלימון מבלי לסחוט את השמנים של הקליפה).
הוסיפו 60 מ"ל של רום לבן, 8 קוביות של קרח ושקשקו בין 10 ל-15 שניות.
שפכו את כל התכולה לכוס ארוכה וצרה ומזגו נגיעה קלה של סודה.

לקישוט שימו ראש נענע יפה, סלייס של לימון, וקשית מתכלה
תנו ערבוב קל בתוך הכוס ותהנו!

אם אין כלים של בר:
הכניסו את המרכיבים לכוס ומחצו בעזרת כלי קשיח שיכול להיכנס לכוס.
מזגו 60 מ"ל רום מומלץ ומלאו את הכוס בקרח. ערבבו במשך 20 שניות וסגרו עם נגיעה של סודה.
הקישוט נשאר אותו קישוט.
תנו ערבוב קל אחרי הוספת הסודה ולבריאות.

מוחיטו בהכנה ביתית,

מתכון למרגריטה קלאסית

רכיבים

מלח
30 מ"ל (כוס צ'ייסר) טריפל סק (ליקר תפוזים)
30 מ"ל מיץ לימון סחוט
60 מ"ל טקילה מועדפת
קרח

אופן ההכנה

למי שאין כלים של בר:
קחו כוס רחבה, צלוחית שטוחה של מלח, וסלייס לימון.
עברו עם הלימון על חצי משפת הכוס ותטבלו את שפת הכוס בצלוחית המלח תוך תנועות סיבוביות של היד כדי שהמלח יתפס היטב.
תנו ניעור קטן לכוס כדי להפיל שאריות מלח מצטבר.
לתוך הכוס מיזגו 30 מ"ל טריפל סק, 30 מ"ל מיץ לימון סחוט, 60 מ"ל טקילה מועדפת.
מלאו את הכוס בקרח וערבבו עם כפית ארוכה במשך 20-30 שניות.

ניתן להניח סלייס של לימון על שפת הכוס לקישוט נוסף.

עם כלים של בר:
ההבדל היחיד הוא שאת הרכיבים מכניסים לשייקר, משקשקים עד שהיד קופאת ומסננים בסינון כפול לתוך הכוס הרחבה.
המלצת הברמן - שימו לב! המלח נועד לחדד את טעם האגבה ממנו מיוצרת הטקילה ויש להשתמש בו בעדינות (לא חובה אך מומלץ).

קוקטייל מרגריטה, צילום: עמי שומן

מתכון לאפרול שפריץ

רכיבים

משקה אפרול
פרוסקו
סודה
קרח
פלח תפוז

אפרול שפריץ, צילום: GettyImages

אופן ההכנה

בכוס יין הניחו פלח תפוז ומלאו אותה בקרח.
מיזגו לכוס שליש משקה אפרול, שליש פרוסקו ושליש סודה.
ערבבו בעזרת קשית מתכלה ותהנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...