במיוחד לפסח: רון יוחננוב גילה לנו את הסוד לעוף המושלם

עבור אלו שמחפשים מתכון פשוט וחגיגי לארוחת ליל הסדר במינימום זמן עבודה, השף ואושיית הרשת משתף במתכון למנת עוף עם מניפות תפוחי אדמה ובטטות • והסוד? מסתבר שברוטב

עוף עם תפו"א ובטטה לחג הפסח של רון יוחננוב, צילום: נמרוד סונדרס

לקראת ליל הסדר ביקשנו מהשף והבלוגר, רון יוחננוב, את המתכון שהכין בשיתוף פעולה עם SIEMENS למנה יפה וטעימה של עוף עם מניפות תפוחי אדמה ובטטות. זוהי מנה חגיגית, קלה להכנה וכמובן, כשרה לפסח, שלא תפסיקו לגרוף עליה מחמאות.

עוף בתנור של רון יוחננוב, צילום: נמרוד סונדרס

מתכון לעוף עם מניפות תפוחי אדמה ובטטות של השף רון יוחננוב

רכיבים
ל-4/5 מנות

4 כרעיים עוף (אפשר גם פרגיות /עוף שלם / ירכיים)
2 בטטות מקולפות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
4 תפוחי אדמה מקולפים, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות.
1 כרישה חתוכים לטבעות
עשבי תיבול טריים: רוזמרין / טימין
בנוסף, ניתן לשלב במנה כל ירק שאוהבים: מניפות גזר / קולורבי/ דלעת / שורש סלרי

רון יוחננוב,

לרוטב:
5 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים
חצי כוס מיץ תפוזים
5 שיני שום כתושות
חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק (פטרוזיליה / טימין / רוזמרין)
מעט צ'ילי חריף קצוץ דק
מלח / פלפל שחור
½ כוס מים

המתכון של רון יוחננוב, צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו)
2. מסדרים את העוף יחד עם הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים של הרוטב ושופכים מעל.
4. מערבבים היטב, מכסים בנייר אפייה רטוב ומכניסים לתנור.
5. משך האפייה הינו במשך 60 דקות.
6. לאחר זמן האפייה מסירים את הכיסוי, ואופים על תכנית גריל עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב והירקות רכים ושזופים.
7. רצוי ומומלץ להגיש חם.

שיהיה חג שמח ובתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר