לשמח לבב אנוש: בדקנו עבורכם יינות טובים במחירים שפויים

לא היינו צריכים לחכות לפסח כדי להוסיף סימן קריאה על הקביעה הבאה: האהבה הגדולה ללגימת יין טוב רק הולכת וגוברת - ותקופת הקורונה רק הוסיפה עוד מעריצים לדבר • אז מהם הטרנדים השולטים ואיפה תמצאו את הטעמים הטובים ביותר במחירים שפויים? • חלצו פקקים והצטרפו לחגיגה

פול דאב, צילום: אדם שרז

חוץ מקדחת הקניות המסורתית של מוצרי מזון כשרים לפסח, חומרי ניקוי וכמובן בגדים ומוצרי אופנה, מתאפיינת התקופה שקודמת לחג הפסח בעלייה מבורכת בביקושים ליין. מצוות ארבע הכוסות כבר מזמן הפכה לתירוץ, והסיבה האמיתית היא שפשוט העם היושב בציון התחיל לשתות יין בכמויות גדולות הרבה יותר ממה שהיה לפני הקורונה. אז נכון שהנתונים הרשמיים מדברים על כך שאנחנו שותים פחות או יותר את אותם ליטרים ששתינו גם לפני עשור או שניים (כ-4-5 ליטר יין לאדם בממוצע) אבל האוכלוסיה בכללותה גדלה והמציאות בשטח מציגה תמונה אחרת לגמרי. גם היקבים מצידם לא טומנים ידם בחבית, ומוציאים שלל יינות חדשים לשוק, במגוון מבצעים והנחות.

השבט הלבן

דיויד גרוניך, מנהל השיווק וייצוא של יקבי משפחת שור, יקב "ציון" הוותיק ויקב הבוטיק 1848 מספר - "יש גידול עצום בביקוש ליין בשנים האחרונות בענף כולו וכמובן שגם אצלנו. אנחנו משקיעים מאמצים לספק את הביקושים, נטענו כרמים חדשים אבל זה ייקח קצת זמן עד שהם יגיעו לניבה. הגידול בביקוש נובע ממספר גורמים; קודם כל צריך לזכור שבקורונה הייתה קפיצה מטורפת. אנשים ישבו בבית ושתו יין, כמו בכל העולם. ההבדל הוא שבכל העולם, כאשר הקורונה הסתיימה, הביקוש חזר למה שהיה לפני כן ובארץ הביקוש נשאר גבוה. המספרים השתנו. אצלנו ביקב נוסף לזה גם השדרוג באיכות היינות והחשיפה גם מחוץ למגזר החרדי שבו הובלנו גם לפני כן. עשינו מיתוג מחדש, הוספנו יינות חדשים – ורואים את ההצלחה של זה במכירות. היום יש לנו לא מעט יינות טובים ומעניינים בכל רמות המחירים ואתה רואה שאנשים חוזרים לקנות את היין שוב ושוב ולא כמכירה חד פעמית מתוך סקרנות".

דיויד גרוניך, צילום: דיויד סילברמן

פרט לגידול בביקוש, יש איזה שינוי בהעדפות הצרכניות שאתה יכול להצביע עליו?

גרוניך: "בוודאי. ראשית, אנחנו רואים שיש ירידה בביקוש ליינות בסיסים וזולים (עד 40 ₪) ולעומת זאת ביקוש ליינות איכותיים יותר, גם במאס-מרקט (רשתות השיווק בהן נמכרים יינות בסיסים יותר). פעם אנשים קנו יין ב-25 שקלים והיום יותר ויותר מבקשים יין במחיר ממוצע של 35 ₪ לבקבוק.

אנחנו גם רואים המשך גידול בביקוש ליינות לבנים, אבל לא על חשבון האדום, כלומר ה'עוגה' כולה גדלה. יותר אנשים נהנים יותר מיין לבן ומבינים שזה חלק מהסיפור. יש מי שניסה לתאר 'מהפכה' בצריכת יין לכיוון הלבן, אבל זה נראה לי מוגזם. לפחות אצלנו אני לא רואה מהפכה. באופן מסורתי המכירות נחלקות ל-70/30 וזה משתנה עונתית. בקיץ יותר ביקוש ללבן ורוזה אבל גם האדום חזק. יש התבגרות של צרכני היין, ואנשים מגדילים את מנעד היינות שהם נהנים מהם".

מדברים היום על טרנדים בעולם היין – יינות ביו-דינאמיים, יינות מגדריים, יינות טבעיים. איפה אתם, כיקב גדול, נמצאים בנושא הזה?

גרוניך: "אנחנו קשובים לטרנדים בעולם היין, אבל בפועל אתה רואה שלפעמים הדיבור מתרכז לא פעם בפרמטרים איזוטריים, רק בגלל שהם שונים ולא קונבנציונאליים. לא ראינו איזה סגנון בכל המוצרים האלה שמקומם יהיה במיינסטרים. דווקא מבחינת זנים, כן אנחנו עושים ניסיונות ומחדשים כל הזמן, גם כדי לייצר עניין וגם כדי להתאים לחיך הישראלי. לדוגמא, זנים כמו ארגמן, מרסלן וקריניאן עוד לא מוצה בארץ עד תום. גם בלבנים, זן הקולומבר לדוגמא, זוכה לעדנה ולמעין 'גילוי מחדש' לאחרונה. אנחנו מקווים ופועלים כדי שעוד הרבה זנים שמבוקשים היום בעיקר בקרב חובבי יין הכבדים יגיעו ליינות המאס-מרקט.
חשוב לי להדגיש – טרנדים זה נחמד וטוב ואפילו חשוב שיש מגוון איזוטרי כזה, אבל צריך לזכור שזה בשוליים ואילו במיינסטרים אנשים הם די שמרנים בהעדפות שלהם. לפעמים אתה מגלה חוסר פרופורציונליות בין הדיבור לבין השטח. צריך למצוא את האיזון".

איך באמת גורמים לאנשים להתנסות ביינות מזנים פחות שגרתיים?

גרוניך: "יש דיבור בארץ ובעולם על יינות זניים מול בלנדים. בארה"ב, בשוק הכשר למשל, כמעט ולא מוכנים לקנות שיראז או סירה אלא רק קברנה ומרלו. דווקא הצרכן הישראלי הרבה יותר פתוח לטעום יינות מזנים פחות מוכרים, ואנחנו שמחים על זה. אחת הדרכים שלנו לייצר חווית יין ולגרום לאנשים להתחבר לזנים שאולי לא היו בבחירה הראשונה כיין זני, היא ליצור בלנדים, ממסכים בין זני ענבים שונים, ודרך זה לגרום לאנשים לטעום יינות שהם לא 'קברנה סוביניון'. בבועה התל אביבית שמרכזת הרבה חובבי יין, לא רוצים קברנה או שרדונה אבל ברוב חלקי הארץ אנחנו מנסים להזיז את הצרכנים להרפתקנות זנית, ואנחנו מקווים להיות בין אלה שמביאים חדשנות למדפי היינות ברשתות השיווק, שם וודאי נשמרת המסורתיות. אני מקווה שלא ירחק היום בו נוכל לראות על המדפים ברשתות דברים נוספים מעבר לקברנה, מרלו, שיראז ושרדונה. בהתחלה זה יהיה דרך בלנדים ובהמשך גם יינות זניים".

ורוד זה האדום החדש

גם גיא בליס מרשת "wine and moer – ג'ורג' חינאווי", הכוללת עשרה סניפים מנוף הגליל ועד ת"א, הרצליה ואפילו פ"ת, מספר ש"אנחנו רואים שצריכת היין בישראל התרחבה בשלש השנים האחרונות, בעיקר בגלל הרבה צעירים שנחשפו למשקה ולעולם היין. תמיד היה יין בארץ, יש לנו תעשיה נהדרת, אבל החידוש הוא הצעירים שנכנסו וגילו את המשקה הזה. חבר'ה בני 24-25 שפעם שתו בירה ואלכוהול התחילו לשתות יין ולמצוא בו ענין".

ומה שותים החבר'ה האלה היום יותר – לבן או אדום?

בליס: "התארח אצלנו לאחרונה בעלים של יקב גדול מאיטליה שסיפר על עליה מטורפת אצלם בביקוש ליינות לבנים וורודים, ואנחנו רואים את זה גם אצלנו. כיום זה מגיע עד ל-50% מהמכירות. פעם היינו שותים בעיקר אדום והיום אנשים שותים גם בארוחות חג חגיגיות יינות חיוורי צבע. על אחת כמה וכמה כשאנחנו בערב חג האביב, בואכה הקיץ, ועם מזג האויר כמו שיש לנו בישראל. למרות שהייבוא הוא פחות מ-20% מהמכירות והרוב המוחלט הוא יינות ישראלים (חוץ מבועה של חובבי יין) אנחנו מציעים מגוון גדול יינות לבנים ורוזה מכל העולם. בנוסף, אנחנו כבר מורגלים למבצעים, אבל פעם היו "2 במאה", "3 במאה", ואילו היום אנשים מוכנים לקנות יינות איכותיים ויקרים יותר - "2 ב-150" או "2 במאתיים". כמובן שיש גם כאלה שמחפשים יינות יוקרה, ואנחנו מציעים מגוון גדול של יינות במבצע 5+1. כן, במקום שניים-שלשה בקבוקים - אנשים כבר קונים ששיות".

גיא בליס, צילום: שי בן אפרים

איך אתם נערכים לחג הפסח?

בליס: "קודם כל, אנחנו רואים שענין הכשרות מוקפד יותר לקראת הפסח. גם מי שלא מקפיד כל כך במהלך השנה על כשרות, הרי שלקראת החג אנשים מחפשים יין כשר לפסח. ולכן מעבר למגוון המקומי, התחלנו לייבא גם יינות כשרים, בעיקר מצרפת. יש לנו יינות סנסר לבנים נהדרים מעמק הלואר ובקרוב יגיעו גם יינות פרובנסיאליים כשרים. גן רואים לא מעט ביקוש לקראת החגים יש למארזים ומתנות. פסח הוא חג שבו מארחים ומתארחים ואין כמו מארז יין איכותי כמתנה – גם לתת וגם לקבל".

החורף עשה את העבודה

אז החלטנו לרדת לשטח ולבדוק את מצב הכרמים. לא סוד הוא שהשנה חורף אמיתי כמעט ולא היה בארץ, למעט סערה אחת בת כמה ימים והשלמה של עוד חצי שבוע ממש לאחרונה. ליד ירושלים פגשנו את פול דאב, היינן הראשי ומנכ"ל יקב הבוטיק צובה:
"זה נכון שמזג האויר השנה קצת מתעתע אבל לפחות אצלנו לא נגרם כל נזק לכרמים. לא היו הרבה גשמים השנה – אבל זה פרמטר שניתן לשליטה. אפשר להשקות. לעומת זאת, מה שחשוב יותר הוא שיהיו מנות קור בכמויות מספקות. הכרמים שלנו נמצאים בגובה של למעלה מ-700 מטר מעל פני הים ואנחנו נהנים מהפרשי טמפרטורה של כעשר מעלות בין יום ולילה, וגם בימים החמים - בלילה קר מאד. הגפנים שלנו נמצאות עדיין בתרדמה ולא התחילו להנץ, ככה שאני צופה שהשנה הבציר יהיה מוצלח מאד".

האם גם אצלכם כיקב בוטיק מרגישים את תופעות 'האחרי קורונה' שמורגשות בענף היין?

דאב: "לא יודע אם זה בגלל הקורונה אבל בשנים האחרונות רואים הרבה יותר צעירים בעולם היין. הצעירים מחפשים תמורה לכסף - פחות דאווין אבל רכישות חוזרות. הם גם מחפשים זנים חדשים ופתוחים לנסות דברים חדשים. בקרב הלקוחות הקבועים אתה רואה שמחפשים יינות יותר אלגנטיים ופחות בומבסטיים. האזור שלנו, הרי יהודה, הוא אזור יין שלא רבים נחשפו לו בעבר, אך לאחרונה הוא זכה להגדרה אזורית כאפיליסיון הראשון בישראל. אולי בזכות הקורונה אנשים התחילו להבין שבמרחק נסיעה של כ-40 דקות מת"א אתה נמצא בעולם אחר ולא צריך לנסוע עד לגליל כדי ליהנות מיינות איכותיים, וככה בימי חמישי ושישי מרכז המבקרים שלנו עמוס עד כדי רשימות המתנה".

ללא מעט אנשים כיום חשוב הטיפוח האורגני של הכרמים. איפה אתם נמצאים בסקאלה הזו?

דאב: "היקב שלנו לא נחשב כיקב אורגני אבל אנחנו בהחלט פועלים לצמצם את הריסוסים. העשבייה בכרמים שלנו גדולה וחייבים לרסס – אבל אנחנו משתדלים לעשות את זה עם חומרים ידידותיים לסביבה. אנחנו גם משתמשים בקומפוסט אורגני כדי להעשיר את האדמה והדישון מתבצע רק בחלקות בעייתיות במיוחד. אגב, אנחנו לא משתמשים בבוצרת מכאנית והבציר שלנו נעשה באופן ידני, מה שמצד אחד מסייע לשמור על המערכת האקולוגית שבכרמים, ומאידך אני מקבל אשכולות מובחרים ושלמים אל היקב".

כל הטעמים כולם

אז אחרי כל הטוב הזה, לא נותר לנו אלא לחלוץ פקקים, למזוג לכוסות, לטעום ולעשות לכם סדר (תרתי משמע) ביינות החדשים לקראת החג. הנה ההמלצות שלנו (כל המחירים הינם לפני הנחות ומבצעי החג) -

לבנים ורוזה -

  1. M קולומברד 2022, יקב מוני – יין מקסים מסדרת הבסיס של היקב. ענבי הפרנץ קולומברד נבצרו בבציר לילי והותססו במיכלי נירוסטה. היין ניחן בגוון בהיר מאד, בשומת פירותית נהדרת (אננס, ליצ'י ולימון). הקו הפירותי והקליל ממשיך לתוך הפה ומתקבל שם בשמחה רבה. פלא שהוא קיבל את מדליית הבסט ואליו 2023? (40 ₪)
קולומברד מוני 2022, צילום: קית גלסמן
  1. יונתן לבן, 2022, יקב רקנאטי – אחד הלבנים היותר מוצלחים ומפתיעים שטעמנו. בלנד של סוביניון בלאן וקולומברד שהותקן מכל טוב הארץ - גליל, רמת הגולן ובקעת ערד. הענבים עברו סחיטה עדינה, תסיסה בטמפרטורה נמוכה לשמירת רעננות הפרי ויישון במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה. אף הדרי נהדר משולב בפריחה לבנה, בחיך טעמי אשכולית לבנה מרירה-מתוקה ולא מעט מינרליות. יין מופלא שילווה את האביב וגם את הקיץ! (42 ₪)
  2. שנין זהוב 2022, יקב תשבי – לא רבים משתמשים בישראל בזן האציל שנין בלאן, אבל למשפחת תשבי יש כרמים נהדרים כאלה באזור זיכרון. באף אפרסק צהוב, משמש, קרמבולה ואננס בשל, ובפה פריחה אביבית, טעמי מנדרינה, עם חומציות מאזנת. יין קליל ונחמד. נהדר לכוס הראשונה מבין הארבע. (55 ₪)
שנין זהוב 2022 יקב תשבי,
  1. רוזה 'גרין בין' 2022, בנימינה – סדרה חדשה שפונה בעיצוב התויות לקהל הצעיר. ענבי הגרנאש מהם נעשה היין הגיעו מכרם רמת סירין (300 מטר מעל פני הים). אחרי סחיטה ומגע קצרצר עם הקליפות שהפיק צבע וורוד בהיר וחיוני ומיצוי טעמי הפרי. באף הוא חד ומינרלי ובעל ארומה נעימה של תותי גינה ופריחת הדרים. בטעימה הוא מפגין מרירות רעננה של אשכולית אדומה, עם מתיקות קלילה של תותים ופטל אדום, כשהחומציות שלו תומכת בטעמי הפרי. איזה כיף! (65 ₪)
  2. סוביניון בלאן 2022, יקב פסגות – בניגוד לבצירים קודמים, בפעם בחר סם סורוקה, היינן, לשלב ליין הזה בין ענבים מכרם מירון הצפוני לבין כרם בהרי ירושלים. היין מאופיין בקו טרופי מקסים – ארומות וטעמים של גויאבה, אננס וגם לימון ודשא טרי, וסיומת מינרלית אלגנטית. נפלא ממש. (75 ₪)
  3. עלמה לבן 2022, יקב דלתון – ממסך רענן וכייפי במיוחד שהותקן מ-40% ויוניה, 45% רוסאן, 10% קולומברד ו-5% גרנאש בלאן. ניחוח נהדר של אגס ותפוח, מעט לימוניות ואפילו קצת ערמונים ברקע. יין מינרלי ורענן מאד, אלגנטי, מהוקצע, כשבסיומת מעט מרירות נעימה של שקד ירוק. שאפו. (80 ₪)

אדומים עד 70 ש"ח –

  • קברנה סוביניון סלקטד 2022, יקבי כרמל – היקב הגדול והותיק מראה שוב ושוב שגם בסדרות הבסיס הם יודעים לעשות שם את העבודה. צבע ארגמני יפה, בעל טעמי פרי נעימים (שזיפים), גוך קל ולא מתיימר וסיומת טיפל'ה מרירה שרק מוסיפה עניין. (35 ₪ לפני מבצעי החג)
  • מלבק 2020, ספורנו – 100% מלבק ארגנטיני נהדר שהתקין היינן חוזה-הרננדז טוסו מכרמים שבמחוז אלוביאל שבמנדוסה. בטעימה עיוורת הוא הרגיש לנו צעיר וחיוני מכפי גילו האמיתי - טעמי דובדבן חמצמץ עסיסיים גוף בינוני, והרבה אלגנטיות. עשוי כהלכה, וגם אחלה מחיר. (40 ₪)
  • דאנצה סווינג 2021, יקב היוצר – סדרה חדשה ובלנד חדש של ענבי סירה מכפר תבור (55%), ברברה מגבעת שמש (25%) והיתר מורוודר מעין דור שבגליל התחתון, שהתבגרו יחד כשנה בחביות. צבע כהה ומפתה, באף שלל אוכמניות ופלפל שחור, לצד אקליפטוס. בלגימה הוא מרגיש קצת מחוספס וכפרי, אבל בקטע אותנטי ונעים ומהנה לשתיה. הרבה יין במחיר הגון. (59.9 ₪ במבצעי החג)

אדומים 70-100 ₪ -

  • דרום אדום 2021, יתיר – ממסך מפתיע המורכב מ-39% שיראז, 19% מרסלאן, 14% זינפנדל, 11% מרלו, 8% טמפרניו, 5% מורוודר ו-4% ויונייה מכרמי הנגב ודרום הרי יהודה. נשמע קצת סלט? התוצאה דווקא מרשימה. יין אדום עסיסי ואלגנטי שטעמי הפרי המובהקים שלו שומרים על איפוק ורעננות. באף פטל שחור, שזיף ופלפל שחור. טעם: פרי בשל ועסיסי. הגוף בינוני, פירותי עם חמיצות טובה, טאנינים עדינים והסיומת ארוכה. (79.9 ₪)
דרום אדום 2021, צילום: איל קרן
  • אוריינט אדום 2021, יקב 1848 – מסך מסקרן שהותקן מענבי מרסלאן (38%) ארגמן (32% וסירה (30%) מכרמי הגליל שהתיישנו כחצי שנה כל זן בנפרד ועוד 4 חודשים יחד. יש לו גוון אדום-סגול כהה ויפהפה, ארומות מפתות של שזיף שחור, אוכמניות ומעט אניס. הגוף מלא ועסיסי, ולמרות גילו הצעיר הוא מהנה כבר כעת, כאשר הוא ימשיך וישביח בשנים הקרובות. (89 ש"ח).
  • כתר 2020, יקב אפוד – מאחורי יקב אפוד עומד דוד סוויסה, ששנים רבות היה שותף בייצור יינות סופר-פרימיום כשרים ביקבי צרפת. מאז שעלה לארץ הוא בונה את יינותיו בסגנון דומה. יין הכתר שלפנינו הורכב מ-30% קברנה סוביניון ו-30% מרלו, שגדלו בהרי ירושלים, ושכשכו בחביות אלון למעלה משנה. הוא מפגין ניחוחות פירות יער שחורים ועשבי תיבול, וברקע חבית עדינה. הוא בעל גוף מלא ונגיש והסיומת דומה. יין מצוין. (89.9 ₪)
  • מרלו 2020, יקב צובה – פול דאב, היינן ומנהל היקב מפגין קפיצת איכות מרשימה בזן הזה. הענבים ליין מגיעים מכרם יחידני בגובה של כ-700 מטר מעל פני הים, ורק הנוזל החופשי (free run, ללא סחיטה) של התירוש נכנס ליין, שהתבגר בהמשך כ-14 חודשים בחביות צרפתיות. צבע כהה עמוק, המון קקאו איכותי לצד פרי אדום כהה באף, ולמרות גילו הצעיר הוא מהנה לשתיה כבר כעת. יין נהדר שיתאים לשולחן החג. (89 ₪)
  • GSM 2021, יקב כישור – כיף לגלות כמעט מדי בציר שאפשר לעשות יין טוב, במחיר טוב, כשעל הדרך הוא גם "מעשה טוב" וראוי. יקב כישור כידוע מופעל על ידי בעלי צרכים מיוחדים בכפר כישורית שהוקם במיוחד לשם כך. הכרמים שלו נטועים בגליל המערבי ולצד ריצ'י דיוויס היינן, נמצא גם יועץ היין הבכיר איתי להט. התוצאה נהדרת – אלגנטי מאד ופירותי, אף ייחודי שמזכיר יקבים בורגוניים. בלגימה הוא חלק ומשיי והסיומת מפתה (95 ש"ח)
  • אקו אדום 2017, יקב תבור – בלנד של קברנה סוביניון וקברנה פרנק מהשומרון, סירה מרמת הגולן, ומרלו מהגליל העליון – כולם מכרמים המטופחים תחת תנאי קיימות ושמירה על סביבה אקולוגית ליצירת קרקע עשירה וגפנים חיוניות. הענבים שנבצרו מוקדם בבוקר, עברו השרייה קרה, תסיסה מבוקרת ולאחר הסחיטה היין עבר תסיסה מאלולאקטית בחביות עץ אלון צרפתיות והתיישן בהן כשנה ומחצה. גוון היין בורדו עמוק, באף שלל גרגירי יער – אוכמניות, אסנה ודובדבן כהה, לצד תיבול ישראלי מפולפל (פלפל שחור ורוזמרין). בלגימה היין עגלגל וממשיך את הקו הפירותי מהאף. הטאנינים חלקים ונעימים וגם המחיר נותן תמורה ראויה לכסף. (85 ₪)

אדומים מעל 100 ש"ח -

  • קברנה פרנק אסטייט 2019, יקב עמק האלה – היקב שקצת נעלם לנו בשנים האחרונות, עבר למפיץ חדש המתמחה בשיווק יינות מכל העולם, ונדמה שכבר מעכשיו הוא במגמת עליה. ליין, שהותקן על טהרת הזן, ובילה למעלה משנה בחביות אלון, צבע בורדו עמוק ויפה, ארומות פרי שחור טרי (דובדבן כהה) מעט תבלינים (ציפורן ואניס) ונגיעת עשבוניות. בחיך הוא עשיר וקטיפתי, בעל גוף מלא ונכונו לו עוד שנות התבגרות. מרשים ומעניק תמורה מלאה לכסף. (100 ₪)
  • ירדן פטי ורדו 2019, יקבי רמת הגולן – צבע מדהים, אף מלא עזוז וארומות, ולמרות שהזן לעיתים נופל למחוזות חד-גוניים, כאן הוא נותן מופע של טעמים מורכבים ורבדים שמתפתחים לאורך הזמן בכוס ובפה. שנה וחצי בחביות, 40% מהן חדשות. מאפיינים ארומטיים של פירות אדומים ושחורים, יחד עם ניחוחות טבק, תה שחור, פרחים וקקאו. בעל מבנה טוב, גוף מלא, מורכב ומלא טעם. לאליהו הנביא! (129 ש"ח)
  • שיראז רזרב 2020, יקב אלכסנדר – וואו! איזה יין מרשים. הופק מ-87% ענבי שיראז (יבול נמוך ומוקפד במיוחד מכרם עין סתר, שבהר מצפה הימים בגליל העליון), עם תוספת לתיבול של קברנה סוביניון ופטי ורדו. לפני הביקבוק, היין שכשך בחביות אלון צרפתיות ואמריקאיות כ-20 חודש. האף נהדר ושופע ארומות גרגרי יער שחורים, אדמתיות וסיגרים. בלגימה הוא מפגין גוף מלא וקטיפתי, מורכבות של טעמים שממשיכים את הקו, כשהסיומת לא נגמרת. יין אלגנטי שיתיישן היטב עם השנים. לא זול אבל - חתיכת יין! (165 ₪)
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר