קציצות הן ריח ותחושה של בית. הן קיימות בכל התרבויות כמאכל עממי ועם השנים נכנסו גם לכל בית בישראל בגרסאות שונות. לכל משפחה יש את מתכוני הקציצות שלה, כל מנה בטעם קצת אחר, בתבלון מעט שונה. בדרך כלל מגיעים מתכוני הקציצות המגוונים בארץ ממטבחי העדות המאפיינים את קיבוץ הגלויות הישראלי. ביניהן: קציצות בקר, עוף, הודו או דגים, קציצות או מבושלות ברוטב, צלויות או מטוגנות, ועוד ועוד.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתף השף הישראלי שגרף כוכבי מישלן, שחף שבתאי, במתכון שלו לקציצות בקר עסיסיות ברוטב חלב קוקוס עם נגיעות מהמטבח האסייתי.
המתכון של שף שחף שבתאי לקציצות בקר ברוטב אסייתי
לקציצות הבשר:
חצי קילו בשר אנטריקוט טחון
100 גרם שומן כבש טחון
300 גרם בשר שפונדרה טחון
מערבבים הכל יחד ומוסיפים:
200 גרם פטריות פורצ'יני
300 גרם גרירי תירס טחונים
100 גרם רכז רימונים / סילאן
100 גרם בצל מטוגן זהוב
100 גרם חמאת בוטנים
מלח פלפל לפי טעם
טוחנים הכל במערבל למחית אחידה ומוסיפים לתערובת הבשר.
יוצרים כדורים ומכניסים לסיר לטיגון קל ולאחר מכן מכניסים לתנור.
לרוטב:
3 כפות מחית לאקסה (ניתן למצוא בחנויות המזרח)
1 כוס חלב קוקוס
1 עלי טימין מגבעול 1
1 כפית אבקת שום
3 כפות קריספי צ'ילי (ניתן למצוא בחנויות המזרח)
4 דפים אצות נורי קצוצים דק.
1 כף שמן שומשום
1 כוס ציר עוף
מבשלים הכל ביחד עד להרתחה.
מגישים את הקציצות עם הרוטב, מוסיפים כוסברה טרייה ומלפפון ירוק.
מזלפים מעל הכל טחינה (את הטחינה ניתן לערבב עם כפית של חמאת בוטנים לשדרוג).

