מעמול היא עוגייה חגיגית חוצה עדות ומגזרים - אצל המוסלמים נוהגים לאכול אותן בלילה במהלך חודש הרמדאן ובחגים משמעותיים נוספים, ערבים נוצרים אוכלים אותן לפני חג הפסחא ובחג ההתגלות כשהן ספוגות בשמן, ובקהילות יהודיות הן נאכלות במהלך חג הפורים, בראש השנה ובחנוכה כשהן ממולאות תמרים. הגרסה היהודית למעמול שונה מהאחרות - בצק העוגייה שלה עשוי אך ורק מקמח לבן ואין בו סולת.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", השף אבי לוי משתף במתכון לעוגיות מעמול פריכות שאי אפשר להפסיק לאכול. "למעמול יש לא מעט גרסאות ודרכים לביצוע", מסביר השף האהוב ומוסיף ש"יש מעמול סורי שנעשה בעיקר מסולת ומעט מאד קמח. יש גרסה קמחית לגמרי, שאני באופן אישי אוהב אותה יותר מכיוון שהיא יותר פריכה - ואני אוהב שהעוגייה הזו פריכה ומתפוצצת בפה".
מתכון למעמול של השף אבי ביטון (ל- 2-3 רולדות פריכות)
רכיבים
1/2 3 כוסות קמח לבן מנופה
10 גרם אבקת אפיה
2 כפות סוכר וניל
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה לחלבי או נטורינה לפרווה (חשוב שתהיה רכה מאוד)
חצי כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן סויה
חצי כפית מי זהר
טיפה של מי ורדים
קורט קינמון
למלית:
1 חבילה ממרח תמרים איכותי
1 כוס אגוזים קצוצים
כפית קינמון
2 כפות פיסטוק טחון
מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית למלית אחידה.
אופן ההכנה
מכניסים לקערה גדולה את כל המצרכים של הבצק. אפשר לעבוד גם במיקסר. אני אישית אוהב יותר להכין את הבצק הזה בידיים. אם זה במיקסר יש לעבוד עם גיטרה, אם זה בידיים יש ללוש היטב את הבצק עד לשלב שהבצק מאוד אחיד וחלק. מניחים למנוחה ומוודאים שהבצק מעט דביק. לא להיבהל! לעטוף בניילון נצמד למנוחה של שעה לפחות.
עושים כדורים קטנים וממלאים ממש כמו קובה. המלצה: להכין לפני את כדורי המילוי - ליצור כדורים קטנים ויפים. לוקחים צובטן וצובטים לקישוט את הקצוות בצדדים ולמעלה .
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים למשך 15 דקות לערך לקבל צבע יפה ולהוציא.
מפזרים מלמעלה אבקת סוכר ומגישים עם כוס תה נענע.

