מחסור בעגבניות, בין השאר, עבור הכנת פיצות ופסטות נשמע כמעט כמו תרחיש אימים בעולם הקולינרי - אך המחסור החמור בתוצרת חקלאית בעולם לצד מחירים מאמירים של סחורה, הביאו לכך שמסעדות רבות אכן נאלצות למצוא תחליפים יצירתיים למנות אהובות כדי להמשיך לשרוד. אחת המדינות שחטפה מהלומה קשה ממחירים גבוהים של עגבניות והקושי להשיג אותן בשוק, היא בריטניה. לפי דיווח שפורסם לפני ימים אחדים באתר The Guardian, מסעדות ופיצריות רבות ברחבי הממלכה נאלצות לקצץ באופן משמעותי בשימוש בעגבניות ואף מדווחות כי הן עד סף קריסה בשל כך.
העגבניות הן בין הנפגעות העיקריות בגל הנוכחי בבריטניה במסגרת מחסור קשה בירקות ופירות בעולם. משבר זה מושפע, בין היתר, ממזג האוויר הקיצוני ומחירי החשמל הגבוהים. מחיר מארז עגבניות בממלכה, כך דווח, עלה מ-5 לירות שטרלינג ל-20 לירות שטרלינג. מחירה של קופסת עגבניות משומרות האמיר אף הוא מ-15 לירות שטרלינג ל-30 לירות שטרלינג. לצד אתגר עליית המחירים, המשבר גם הותיר את מדפי הסופרמרקטים בבריטניה כמעט ריקים מחומר הגלם.
כאמור לפי הדיווח, בעלי מסעדות ונציגי ארגונים קולינריים מזהירים כי המחסור בפרי האדום עלול להוביל לפשיטת רגל וסגירה של מסעדות איטלקיות ברחבי הממלכה הבריטית. זאת בעוד שאלו הקיימות מנסות למצוא תחליפים לעגבניות במנות הדגל האיטלקיות או לחילופין, מסירות את המנות מהתפריט.
כדי להחליף את העגבניות במנות הפסטה והפיצה הם מיישמים שיטה אותה הם מכנים "שיטת הלבנה". כאן, לא מדובר רק בפיצות ביאנקה מסורתיות ("פיצות לבנות" ללא רוטב עגבניות) או פסטות על בסיס של אלי אוליו (שמן זית ושום) ושמנת, אלא בשימוש בחומרי גלם העשויים להוות תחליף לעגבניות, כמו ירקות שונים דוגמת קישואים וחצילים, בהם נעשה שימוש כדי להסמיך את הרטבים, או גבינות דוגמת ריקוטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו