קר לכם? אלה המזונות שיחממו אתכם ביום חורפי

החורף עושה את שלו, הקור משתלט – ואנחנו רק מחפשים איך לגרום לכך שיהיה לנו יותר חם ונעים • איזה מזל שיש כמה מאכלים שיעשו לכם את העבודה קלה יותר • וגם: מתכון לשקשוקת תפוחי אדמה מחממת וטעימה

איש בקור, צילום: Thinkstock Photos

הטמפרטורות יורדות ושעות האור קצרות יותר, רמות האנרגיה הולכות ויורדות, הקור מעלה לנו את תחושת הרעב ואפילו שגרת האימונים שלנו נוטה להשתבש. כדי שנדע בדיוק מה צריך לעשות על מנת לשמור על התזונה שלנו בחורף ואיזה ארוחות משביעות ומחממות כדאי לנו לצרוך בתקופה זו, דורית שאלתיאל, דיאטנית בשטראוס, עושה לנו סדר.

• הזמינו מקום למסעדה הכי נחשקת בעיר – וגילו שהיא בכלל לא קיימת

• מגעיל או טעים? הקינוח ההזוי שישחק לכם עם הראש

• נגמרה לכם החמאה? התחליפים האלה יעשו לכם את העבודה

רגע לפני שנפרט על התזונה שלנו במהלך החורף, חשוב לדעת כי פעילות גופנית מעלה את ייצור החום הפנימי ואת תחושת האנרגיה ומצב הרוח שלנו, וזו סיבה טובה מספיק כדי לאמץ פעילות ספורטיבית, במיוחד בחורף.

אישה שותה כוס משקה חם (אילוסטרציה), צילום: Getty Images


אז אילו מזונות הכי מומלצים לשילוב במהלך החורף?

קטניות: שילוב של קטניות בתזונה שלנו מושלם לחורף חם. גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונה ופול משתלבים נהדר במרקים, תבשילים ואפילו כחטיף מתובל בין הארוחות. צריכה נאותה של חלבונים מהחי ומהצומח חשובה, מכיוון שאלו תורמים לשובע ובכך יכולים לתרום לשמירה על משקל.

דגנים מלאים כמו חיטה מלאה, כוסמין מלא, תירס, גריסים וכו'. הסיבים התזונתיים בדגנים המלאים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

ירקות בתנור: ירקות בתנור יעודדו אתכם להמשיך לאכול ירקות בחורף. שלבו ירקות חתוכים בצבעים שונים, מעט שמן זית, תיבול קל – והופ, לתנור. הירקות מספקים שפע של ערכים תזונתיים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

תבלינים מחממים: ישנם תבלינים הנחשבים כמזונות בעלי אפקט מחמם, כמו פלפל צ'ילי, ג'ינג'ר וקינמון.

דורית שאלתיאל // צילום: באדיבות המצולמת


עדיין רוצים להתחמם? כדי שתוכלו לעשות זאת בקלות, צירפנו מתכון מחמם וטעים של שקשוקת תפוחי אדמה באדיבות יניב גור אריה, השף של שטראוס.

רכיבים (ל-8 יחידות)

• 3 תפוחי אדמה גדולים
• קורט מלח
• 1 כף שמן זית
• 1 צנצנת רוטב שקשוקה חריפה
• 6 ביצים

הוראות הכנה:

1) מחממים תנור ל-250 מעלות, ומכניסים לתוכו את תפוחי האדמה כשהם שלמים.

2) צולים את תפוחי האדמה במשך כשעה, עד שהם רכים.

3) מצננים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לאורך ומרוקנים קלות מהתוכן. מועכים את התוכן ומערבבים עם רוטב שקשוקה.

4) ממלאים את סירות תפוחי האדמה במחית המתובלת, שוברים מעל ביצים, מתבלים במעט מלח ומטפטפים שמן זית.

5) אופים בתנור למשך 5-4 דקות ב-200 מעלות, עד שהביצים עשויות.

שקשוקת תפוחי אדמה (אילוסטרציה), צילום: Shutterstock
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר