הקינוח שיעקוץ את בלוטות הטעם | צילום: יח"צ

לא חשבתם שזה יכול להיות קינוח: קקטוסים אכילים לחג האילנות

וגם: הקרפרי הוותיק חוגג יום הולדת • מתחם התחנה הראשונה בירושלים משיק סדרת סיורים קולינריים • ונראה אתכם מתמודדים עם רוגלך במשקל חצי קילו. מדור חדשות האוכל עם רון בלב ואת ביד

ט"ו בשבט בנוסח השף: מסעדת מארי הנתנייתית של השף אביב משה, שממוקמת בקומה ה-15 של מלון Vert, נוטעת תפריט מיוחד עם המון פירות יבשים במנות, בקינוחים ואפילו בקוקטיילים לרגל ראש השנה לאילנות. נעבור לשורש העניין: סשימי אינטיאס על ברוסקטת אגוזים וצימוקים, קרם יוגורט מעושן עם משמש אוזבקי, לימון פרסי וסלרי (78 שקלים); כבד אווז על פאי לימון עם קציפת צנוברים מקורמלים במייפל וקראמבל קרואסון (118 שקלים); ברולה קרם אנגלז מקורמל בבננות טריות, סורבה קוקוס ומטבל טופי מלוח (64 שקלים); וקוקטייל Tu-Noah (ערק נח, לימון, קורדיאל פירות יבשים ומשמש (62 שקלים). התפריט יוגש בתאריכים 5-6 בפברואר.

קפרזה לט"ו בשבט במסעדת מארי, צילום: יח"צ

בטח לא ידעתם שיום הקרואסון הבינלאומי חל ב-30 בינואר. זה בסדר, גם אנחנו לא, עד שגילו לנו. מקור המילה "קרואסון" הוא במילה  Croissant בצרפתית, שפירושה חצי סהר.לאור החגיגות, משיקים ברשת בוטיק סנטרל את ה"רוגענק" - רוגלע משפחתי ענק במשקל 550 גרם (פי שישה מרוגלע רגיל). מראהו של המאפה המפלצתי מזכיר קרואסון, לכן אפשר לחגוג גם איתו, ואין ספק שהוא יסגור לכם כל פינה תופינית אפשרית. הרוגענק, שמחירו 46 שקלים, נעשה בעבודת יד והוא שוקולדי, אוורירי ומאסיבי. לאחר יום הקרואסון הוא ישתלב בתפריט הקבוע של הרשת ויוצע בסניפים בכל סוף שבוע. 

ה"רוגענק" של בוטיק סנטרל, צילום: טל סיון ציפורין

פו סושי מקבוצת קיסו, השוכנת בדיזנגוף 302 תל אביב, מרחיבה את התפריט עם סדרת מנות חורפיות חדשות. עשינו לכם חיים קלים ופירטנו אותן כאן: דניס בקארי ירוק - קוביות דניס בציפוי פריך, אספרגוס, שעועית ירוקה, כרובית, פאקבונג, רוטב קארי ירוק, מיקרו כוסברה (118 שקלים); דניס בקארי אדום - פילה דניס מאודה בחמאה, אספרגוס, שעועית ירוקה, כרובית, פאקבונג, כוסברה, צ'ילי אדום ורוטב קארי אדום (114 שקלים); סביצ'ה ילוטייל - מלפפון, נענע, כוסברה, צ'ילי אדום, שמן חלפיניו, ויניגרט שרי צהוב (68 שקלים); סלט טופו - טופו בטמפורה וטוגראשי, אבוקדו, עלי מיקרו ופונזו ג'ינג'ר (56 שקלים); שיטאקי באן - פטריות שיטאקי בציפוי פריך, ברביקיו מיסו, קולסלאו וואסבי (58 שקלים); סלט סובה (אטריות סובה, טופו, כרוב סגול, אפרסמון, סלרי, מלפפון, אגוזים מקורמלים, בצל ירוק, כוסברה, ויניגרט בוטנים וצ'ילי (54 שקלים). חופשיים.

שיטאקי באן בפו סושי, צילום: אסף קרלה

חביתיות או לא להיות! סניף אבן גבירול של הקרפרי התל-אביבי ברטון יחגוג ביום שישי ה- 3.2 יום הולדת שבע ואתם מוזמנים לקפוץ, להגיד מזל טוב ולבלוס. בכיבודים: עוגת הקרפים המושחתת של ברטון, שאותה מכינים רק פעם בשנה, תוגש לאורחים בנוסף לתפריט הקרפים הרגיל. לרגל החגיגות יש גם מבצעים על האלכוהול ובהם: שליש בירה ב-20 שקלים או שליש בירה וצ'ייסר ב-25 שקלים. על החלק האמנותי יופקדו ההרכב המוזיקלי "רבע לאפריקה" ודי.ג'יי יצחק לנציאנו. המסיבה מתחילה ב-12:00, ומומלץ להגיע מוקדם כדי לא לפספס את העוגה. אל תתחבטו, תחביתו!

קרפ חגיגי בברטון, צילום: מיטל סולומון

קייטרינג מונייר עושה לכם סדר בסדר ט"ו בשבט עם מגשי אירוח חלביים ופירותיים שלוקטו במיוחד לחג האילנות. מגיעים מסודרים יפה יפה: "כריך ט"ו בשבט" - קרואסון עם גבינת עיזים, פרוסת תפוח עץ וריבת משמש (12 יחידות ב-190 שקלים); טארטלט קרם שקדים ופירות יבשים (15 יחידות ב-190 שקלים); עוגה בחושה בציפוי פירות יבשים (65 שקלים).

ממגשי האירוח של מונייר, צילום: אפיק גבאי

עדכון פירותי מהמקפיא: לקראת ט"ו בשבט ולאחר שנתיים של היעדרות, רשת הגלידריות וניליה מחזירה לסניפיה את הטעם "יוגורט מי זאהר". גלידת היוגורט המתקמבקת מכילה מי פריחת הדרים, מרקחת משמש ופיסטוק קלוי. חברי מועדון ויניליה יכולים ליהנות גם ממבצע מיוחד ברוח החג: בקניית מארז קילו, תקבלו במתנה ערכת שתילה עם כוס אקולוגית, נסורת וזרעי פרחים.  

יוגורט מי זאהר של וניליה, צילום: יח"צ

הניחו את המעדרים, כי זה הזמן להתעדכן בקולקציית ט"ו בשבט 2023 של רשת מאפה נאמן. "תותי פרוטי", למשל, היא עוגייה מלאה בקליפות הדרים מסוכרות, אגוזים ושקדים; בעוגיות "פיצוץ גרעיני" תמצאו שקדים, גרעיני דלעת, דבש וסילאן; עוגת הקוקוס-תפוז מדברת בעד עצמה; ויש גם צמד טארטים: טארט שקדים-תפוחים של קרם שקדים ותפוחי עץ על בסיס בצק שקדים, וטארט פקאן - קרם טופי ופקאנים על קלתית בצק שקדים. מחיר מארז עוגיות - 25 שקלים, מחיר שלושה מארזים - 59 שקלים; מחיר עוגה - 40 שקלים ומחיר טארט - 60 שקלים.   

טארט פקאן של מאפה נאמן, צילום: נאמן סטודיו

לכבוד ט"ו בשבט עוצרים בדרך לאילת בפונדק יטבתה וטועמים מגלידת הנטיעות החגיגית שתוצע במקום במהלך חודש פברואר. הטעם משלב בין בסיס גלידת וניל, מלוא הטנא פירות יבשים (משמשים, תאנים וצימוקים) כשמעל אגוזי מלך, פיסטוק וקשיו. (22 שקלים למנה בינונית בכוס או בגביע). נטעתם - נסעתם.

גלידת נטיעות בפונדק יטבתה, צילום: לירן יוחאי

לא, אלה לא עציצי קקטוס קוצניים (אבל חמודים בטירוף). זו בעצם סדרת הקאפקייקס הקקטוסיים החדשה של אמנית הקינוחים איה תמם, שנוצרה בהשראת הטבע לרגל החג. הקינוחים עשויים משוקולד בלגי (על תקן האדמה, כן?) בזילוף קרם וניל, בשילוב אבנים מסוכרות וברס אגוזי לוז. הקקטוסים, כמובן, אכילים לגמרי אז לא צריך לחשוש מדקירה בלשון. אפשר ליהנות מהם בהזמנה מהאתר של תמם או בחנות ששוכנת ברחוב המלאכה 18, רעננה. מחיר מארז של 12 קקטוסים הוא 199 שקלים ויש גם עציץ-עוגת-קקטוס בכלי זכוכית במחיר 179 שקלים. 

הקינוח העוקצני של איה תמם, צילום: יח"צ

התחנה הקולינרית הבאה שלכם: ביקור מאחורי הקלעים של מסעדות מתחם התחנה הראשונה בירושלים. "מסעדות מבפנים" היא סדרת סיורים חדשה, שמתקיימת מדי יום רביעי בין השעות 17:00-18:45, ותעניק לכם הצצה אינטימית לכמה מבתי האוכל המגוונים שפועלים במתחם. בלו"ז: מפגש עם השפים והברמנים של מקומות כמו: סטיישן 9, פיורי, וניליה, אדום, אזחימאן והמסילה, שיספרו על הסודות מאחורי המנות, צפייה בסרטון על ההיסטוריה של מתחם התחנה, וברור שגם טעימות. הסיור במחיר 50 שקלים לאדם, ההדרכות ניתנות בעברית ובאנגלית. 

טעימות בסדרת הסיורים במתחם התחנה, צילום: איציק סלוני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...