יגנוב את ההצגה בכל ארוחה: מתכון להכנת לחם ללא לישה עם פירות יבשים

נכון שלחם עם פירות יבשים הוא מאפה קלאסי לט"ו בשבט, אבל אפשר ליהנות ממנו עוד קודם לכן • באמצעות המתכון הזה, גם אתם תוכלו להכין מנה שתרשים את כולם

לחם ללא לישה עם פירות יבשים

ט"ו בשבט, חג האילנות, יחול ב-5 בפברואר, וכדי שתהיו מוכנים עם מאכל מפתיע ומקורי לאותו יום, אריאל בן חמו, בעלת הבלוג "בריאלי" לחיים מאוזנים ואקולוגיים, הביאה לנו מתכון ללחם ללא לישה עם פירות יבשים שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה, עם התבנית האקולוגית "if I care" של אורגניקזון.

לחם ללא לישה עם פירות יבשים, צילום: אריאל בן חמו

רכיבים:

  • 3 ו-1/3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפות מייפל טבעי
  • 1 כף שטוחה סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס תוספות: אגוזים/ שקדים/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ צימוקים/ חמוציות
  • 1 וחצי כוס חלב סויה
  • 2 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד למשך 5 דקות.
  2. קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית.
  3. מוסיפים את החלב והחומץ, ומערבבים עד ליצירת בצק. אחר כך מוסיפים את כוס התוספות, ומערבבים עד לפיזור בבצק.
  4. יוצרים חתן עדין מלמעלה.
    5. אופים במשך 40-30 דקות על 190 מעלות עד שהלחם מתקשה מכל צדדיו. חותכים אותו רק לאחר צינון מלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר