ימי החורף האחרונים קרים במיוחד, הרוח העיקשת צולפת ומרעידה חלונות וגוף. ואני מחפשת להתחמם במטבח. אוספת ערמונים מבריקי קליפה חומה וחלקה. חורצת בזהירות איקס עדין על פני חלקו המעוגל של הערמון. מלהיטה תנור וקולה את הערמונים בחוסר סבלנות. מחכה ומצפה לצאתם מן התנור חרוכים ומעליי ניחוחות של חורף אירופי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בזהירות רבה מקלפת את הקליפה שהתקשתה ונפערה וחושפת את האגוזים הלוהטים. חריצים־חריצים משורטטים כמלאכת מחשבת על פני בשרם, שהתמסר לחום התנור והתרכך. וזה כל כך טעים וממכר שאין ביכולתי להפסיק. וכשאני מבקשת להמתיק את יום החורף הזועף בקינוחי ערמונים, אני נאלצת להסתפק באלה הארוזים היטב באריזת ואקום חונקת. את הטריים זללתי ולא נשאר אף לא אחד לרפואה.
שולחת יד לצנצנת ממרח ערמונים מסוכרים שסחבתי מפאריס, מורידה מן המדף אריזה של ערמונים מבושלים ופוצחת בפסטיבל חורפי מתוק. מגלגלת עוגיות חמאה וניל וערמונים וגם ממתקי מרציפן וערמונים, ואחרונה חביבה מקשטת לתפארת עוגת ערמונים וקצפת מושלגת.
• • •
עוגיות ערמונים
החומרים (לכ־20 עוגיות):
• 1 כוס מלאה ערמונים בוואקום, טחונים
• 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 1/2 כוס אבקת סוכר
• 1/2 1 כוסות קמח
• 1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
• אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. טוחנים את כל המרכיבים לבצק אחיד ויציב.
3. מגלגלים לכדורים קטנים ומסדרים בתבנית במרווחים שווים זה מזה.
4. אופים במשך כ־12 דקות עד שמזהיב. מצננים ורק אז מוציאים מהתבנית.
5. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה.
עוגת ערמונים וקצפת

הכלים באדיבות הכלבו ברמת אביב הירוקה
החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ או ל־10 עוגות אישיות):
לבצק:
• 100 גרם אגוזי לוז טחונים
• 1/2 אבקת סוכר
• 3/4 כוס קמח
• 100 גרם חמאה
לעוגה:
• 4 כפות ריבה לפי הטעם
• 2 כפות ממרח ערמונים ממותק
• 150 גרם חמאה
• 3/4 כוס סוכר
• 150 גרם שוקולד מריר מגורר גס על פומפייה
• 6 ביצים מופרדות
• 1 כף גדושה קמח
• שמן לשימון התבנית
למילוי:
• 5 כפות ממרח ערמונים ממותק
• 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
• 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית.
2. מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק פריך. מרפדים בבצק את תחתית התבנית. אופים במשך כ־7 דקות עד שמזהיב. מצננים מעט. מערבבים ריבה וממרח ערמונים ומורחים על הבצק.
3. במערבל מזון עם מטרפה טורפים את החמאה עם חצי מכמות הסוכר לקרם חלק, מוסיפים את החלמונים ואת השוקולד וממשיכים לערבל לקרם אחיד.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים. כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
5. מקפלים את תערובת הקצף לתערובת החמאה. יוצקים את התערובת על ממרח הערמונים באופן אחיד.
6. אופים במשך כ־35 דקות עד שמזהיב. מצננים לגמרי.
7. לפני ההגשה מורחים ממרח ערמונים, מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה ומצפים את העוגה.
ממתקי ערמונים ומרציפן

החומרים (לכ־16 כדורים קטנים):
• 100 גרם ערמונים בוואקום
• 100 גרם מרציפן
• 4 כפות ממרח ערמונים ממותק
• 2 כפות גדושות חמאה רכה
• שוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל המרכיבים לממרח אחיד. מגלגלים לכדורים, מצפים בשוקולד מגורר ושומרים במקרר עד להגשה.
צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו