שילוב מנצח בין שוקולד לקסיס

הטארט הזה דורש קצת מאמץ, אבל התוצאה המתוקה-מרירה משתלמת בהחלט • הקונדיטורית לי נזירי במדור חדש

סגול העיניים // צילום: לי נזירי // סגול בעיניים

סגול בעיניים // צילום: לי נזירי

קסיס (דומדמניות שחורות) הוא פרי חמצמץ ומדהים! הנמצא בארץ רק בצורתו הקפואה (פירות שלמים קפואים, או מחית קפואה - בה השתמשתי למתכון) השילוב בין החמיצות של הקסיס למתיקות-מרירות של השוקולד הופכת את הטארט הזה ללא פחות ממושלם. את המחית ניתן להשיג בחנויות מתמחות.

הכנת הטארט מצריכה מספר שלבים, אך כל אחד מהם פשוט מאוד. ניתן להכין אותו בתבנית גדולה או במנות אישיות. בנוסף, ניתן לגוון ולהחליף או להמיר מחצית מהקסיס לפטל אדום.

קדימה לעבודה...

עוד במדור האוכל:

כרס בירה: הבירה של השכן טעימה יותר? וכמה היא עולה?פתרון טעים ומשתלם לאנשי המשרדים המחפשים גיוון קולינרי בשעת הצהרייםאיך שוקולד השחר נולד? כך נוסדו 3 מהעסקים המשפחתיים הוותיקים בישראלהמלצה: ג'ויה בסינמטק ת"א מציעה תפריט קיץ יצירתי ואף מנות טבעוניות

טארט שוקולד וקסיס

בסיס שוקולד פריך, גנאש שוקולד, קולי קסיס וקרם קסיס

לבסיס שוקולד שקדים פריך:

120 חמאה רכה

2 גרם מלח

90 גרם אבקת סוכר

50 גרם ביצים

30 גרם אבקת שקדים

25 גרם קקאו איכותי

220 גרם קמח

לגנאש שוקולד:

160 גרם שוקולד מריר

40 גרם שוקולד חלב

180 מ"ל שמנת מתוקה

כפית דבש

לקולי וקרם קסיס:

150 גרם מחית קסיס

150 גרם שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו
יאם יאם! // צילום: לי נזירי

אופן ההכנה:

1. במיקסר מקציפים חמאה, מלח ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 

מוסיפים את הביצים ומערבבים.

2. מחליפים את וו המיקסר לוו גיטרה ומוסיפים את אבקת השקדים, הקקאו והקמח.

3. מעבדים עד לקבלת בצק, ומסיימים את הלישה שלו בידיים, לישה קצרה מאוד.

4. עוטפים בניילון נצמד מניחים כשעה במקרר לקירור.

5. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ ומרפדים בו תבנית טארט (קוטר 26).

6. אופים ב-160 מעלות כ-20 דק' (כשהבצק יוצא מהתנור הוא עוד טיפה רך, והוא מתייצב לחלוטין אחרי קירור).

7. ועכשיו, נכין את הגנאש: מרתיחים שמנת ודבש ושופכים על השוקולד.

8. מערבבים היטב (מומלץ עם בלנדר מוט) ושופכים על גבי בסיס הבצק האפוי. מקררים כשעה במקרר (אפשר לקצר את התהליך במקפיא).

9. מכינים את הקולי: מרתיחים מחית קסיס ומבשלים כ-3 דק'. יש לערבב היטב את המחית בזמן הבישול. מורידים מאש ומעבירים כ-110 גרם לקערה וכ-40 גרם לשקית זילוף (בערך שני שליש ושליש מהכמות). מצננים את הקולי מהמקרר.

10. את הקולי שהעברנו לשקית הזילוף, אחרי הצינון, מזלפים כפסים על גבי גנאש השוקולד. 

11. כמעט סיימנו - נכין את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וסוכר עד לקבלת קצפת רכה. 

12. מוסיפים את קולי הקסיס שציננו בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

13. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים כשכבה העליונה של הטארט.

14. מקשטים בשארית הקולי וכמה תותים.. וזהו!

בתיאבון!

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של לי - www.facebook.com/LeelushEat

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר