כבר לא כל כך בשקט, ובפעילות ענפה ומגוונת מתפתחת לה סצינה קולינארית ראויה ומעניינת בבאר שבע. מזה זמן מה אני למדה ושומעת על ניסים ונפלאות שמתחוללים בבירת הנגב. מסעדות, ברים ובתי קפה נפתחים, מתחדשים ועושים להם שם למרחקים.
הנה כמה המלצות טעימות במיוחד :
1. שף עומר מילר מגיע לערב חד פעמי במסעדת "קפאסה" בבאר שבע
ביום שני ה-30/11 , השף דרור שושן יארח במסעדת "קפאסה" הבאר שבעית, הים תיכונית של קבוצת "קמפאי", את השף עומר מילר לערב חד פעמי, בו יבשל את מנות הדגל של מסעדת "שולחן" לקהל הסועדים בבירת הנגב.
מסעדת קפאסה היא אחת המסעדות היפות בבאר שבע, כבר מהכניסה נפרס מזווה של חומרי גלם, חלונות ענק פתוחים אל המטבח העיקרי ופס קר שנמצא ממש אל מול הסועדים. התקרות הגבוהות, גופי התאורה, הבר, החדר הפרטי, עמדת הדי.ג'י ושולחנות ההושבה שממוקמים במספר מפלסים, יוצרים מסעדה שמעניקה תחושה מחבקת ועוטפת.
בחודשים האחרונים התחילה המסעדה הבאר שבעית במסורת אירוחי שפים ממחוזות אחרים.
אז מה מתכננים שלנו שף עומר מילר ושף דרור שושן:
תפריט הערב:
פתיחה: שלישיית ממרחים עם פלוט לוהט מהטאבון: כבד קצוץ בשומן אווז. איקרא עם בוטרגו. קרם חצילים קלויים ולבנה.
ראשונות למרכז השולחן:
רוסטביף סינטה עם ביצי שטן וקוויאר שחור
טרטר טונה אדומה, וינגרט סויה – כמהין ועירית
קרפצ'יו סלק, קרוטוני שום, גבינת המאירי, וינגרט פטרוזיליה
מנות ביניים למרכז שולחן :
ביצה שניצל במרק עדשים וציר בקר
סוכריות דלעת על קרפציו דלעת מקורמלת, ריקוטה טרייה ופרמזן מיושן
מנה עיקרית לבחירה:
שווארמה לוקוס חריפה, פיתה טרייה, בצלים סגולים, מטבוחה וכוסברה.
צלעות טלה עם גראטן ארטישוק ירושלמי, טבעות בצל וגזרים צלויים.
סינייה בקר אפוייה בטאבון, עגבניות צלויות, בצלים מקורמלים, טחינה וסלט שעועית ירוקה טרייה.
קינוח מסעדת שולחן.
מחיר לסועד : 190 ₪. לא כולל שתייה.
בשאר ימות השבוע יוגשו המנות האהובות של קפאסה כמו מחבת אנטריקוט - נתח אנטריקוט 300 גר עשוי בגריל , מונח במחבת של תפוחי אדמה צעירים צלויים בשמן זית , ציר בקר ,קונפי שום ובצלים מקורמלים. פילה לברק ים תיכוני - עשוי בגריל ומונח על תבשיל עגבניות פיקנטי,עם ארטישוק צלוי,זייתי טאסוס פלפלים קלויים ,צימוקי שרי בזיליקום, אורגנו, שמן זית ושום. וכמובן, לוטוס לבן - קינוח הדגל של המסעדה - קינוח טרופי על בסיס קראמבל עוגיות לוטוס, גנאש שוקולד לבן ופסיפלורה, מוס קוקוס וצ'יפס קוקוס על רוטב מנגו.
מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122
2. בר מסעדה הספריה

כריך סלופי-ג'ו בבר הספרייה (צילום: יח"צ)
מסעדת בר הספרייה, מבית היוצר של קבוצת קמפאי, נוצרה על תוך שילוב היכולות הקולינאריות של הקבוצה וניסיון של שנים בתחום חיי הלילה והאלכוהול. הספריה היא בר מסעדה גדולה במיוחד שבנויה כך שאופי המקום משתנה משעה לשעה. בצהריים מסעדה הומה אדם, אחה"צ בירה של סוף יום עבודה, בערב מתחיל המקום לשנות את הקצב, האווירה משוחררת וצעירה. האורות יורדים, המוסיקה עולה. הופעות חיות משולבות, די.ג'י וכמובן מטבח מגוון המציע ארוחת ערב וגם מנות קטנות לצד האלכוהול.
הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120
3. מסעדת קמפאי

סושי בקמפאי (צילום: יח"צ)
קמפאי הוא מוסד ומסעדת דגל בבאר שבע. מסעדה אסיאתית עם תפריט פרי יצירתו של השף דרור שושן, שמתמחה מזה שנים ארוכות במטבחים האסיאתיים השונים ובמטבח היפני בפרט. האווירה בקמפאי שמחה וצוהלת ויוצרת חוויה תוססת במיוחד. המסעדה רחבת הידיים מאפשר מספר סגנונות בילוי בעיצוב חלל שונה כמו בר רחב ידיים עם צוות בר וירטואוזיי, שולחנות ישיבה בחלל מרכזי, אחרים ממוקמים במיקומים אינטימיים יותר, חדר פרטי, ומרפסת גדולה ומקורה.
"קמפאי" מציעה מגוון מנות אסיאתיות כמו סושי בר יפני וגם מטבח אסיאתי המתמחה במנות בשר מהגריל וכמובן אינטרפרטציות נוספות של השף על מנות אסיאתיות.
הנה כמה ממנות הדגל:
*טוקיו לימה רול במילוי טונה קצוצה עם אבוקדו , אספרגוס ובצל ירוק , עטוף בדניס עם סלסה של כוסברה בצל ולימון , רוטב צ'ילי לים עוקצני ואטריות אורז פריכות
*פילה בקר באלף פטריות - מדליוני פילה בקר עם שלל פטריות אסיאתיות עם בצל שום , ג'ינג'ר ,ציר בקר וסויית פטריות
*קינוח אגדאנגו - גנאש שוקולד בציפוי שקדים מטוגן בבלילה יפנית על 3 רטבי שוקולד
מסעדת קמפאי, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655999
4. בר הקוקטיילים בטי

קוקטייל בבטי (צילום: יח"צ)
בר הקוקטיילים בטי הינו בר קוקטיילים הנותן משמעות נוספת למטבע הלשון "גירל פאואר", שכן עובדות בו רק נשים בכל התפקידים: מנהלת בר, מיקסולוגיות, מלצריות וגם די.ג'איות. הקוקטייל הנמזגים בבר הם מהטובים והמעניינים שיש בארץ. ל"בטי" קו מוסיקאלי גרובי במיוחד, עיצוב פנים בסגנון שנות ה-20 ואווירה חושנית ויחודית. המקום נפתח מדי יום כבר בשעה 18:00 ל-Happy hour שנמשך עד השעה 21:00.
ומה נאכל?!
קבבונים עם חציל, עגבניה, ובצל סגול קלויים על הגריל, טחינה וגרגרי חומוס על פוקצ'ה חמה
רוזלך - בצק פריך בתנור לבנים במילוי עשיר של שוקולד נוטלה
בר הקוקטיילים בטי, רחוב חיל ההנדסה 1, באר שבע.
5. טאפס בר סמינלסקי

טפאס בר שמח. סמילנסקי (צילום: יח"צ)
בחלק העתיק של באר שבע, ברחוב סמילנסקי שכולו מקומות בילוי שמיועדים בד"כ לסטודנטים של באר שבע, אפשר למצוא את סמינלסקי. טאפס בר שמח שממוקם בבית אבן רחב ידיים ומגיש תפריט טאפסים עונתי משתנה. לטאפס בר רחבה חיצונית וגם בר מרכזי, לאלו שמעדיפים לצפות אל רחוב הבילוי הצעיר.
טאפס בר סמילנסקי, רחב סמילנסקי 23, באר שבע, טלפון: 08-6654854
6. רשת בתי הקפה ביגה תפתח שני ספניפים בב"ש

שני סניפי ביגה יפתחו באר שבע (צילום: אלעד גוטמן)
יש למה לצפות: יאיר מלכה, מנכ"ל ומבעלי רשת גרג קפה, מרחיב את פעילות רשת בתי הקפה ביגה ופותח בקרוב שני סניפים בבאר שבע. האחד בגרנד קניון והשני במתחם יס פלנט.
סניפי ביגה מעוצבים בסגנון בולנז'רי פטיסרי צרפתי. ביגה היא מאפייה המציעה בנוסף למאפים, עוגות ולחמים גם תפריט כשר מגוון הכולל מנות בריאות ייחודיות ומעדניית בוטיק על טהרת הבריאות בנוסף היצע רחב של קפה בטעמים ייחודיים.