"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו:

המסעדנים נרתמים: המאבק להצלת השום הישראלי

השום המקומי מצוי בסכנת הכחדה, ולפי החקלאים, המדינה לא בדיוק עוזרת לזה • מאיה דרין ביקרה באסיף, המרכז לתרבות האוכל, שם נרתמו לספיישלים שונים על טהרת אותו שום ישראלי, ועל הדרך גם העלאת המודעות

,עודכן
0השמעה

צילום: משה בן שמחון

בדומה לענפי חקלאות ישראלים רבים, גם מגדלי השום המקומיים שלנו מתמודדים עם חוסר תמיכה ממשלתית שפוגע בהם אנושות. השום הישראלי מצוי בסכנת הכחדה בשל הווירוסים שתוקפים אותו והמדינה, טוענים המגדלים, לא מעמידה מספיק משאבים לטובת מחקר ופתרונות. נוסף על כך, בחודש מרץ האחרון המדינה ביטלה את המס על שום מיובא, מה שמייצר תחרות בלתי אפשרית בין השום הישראלי לשום המיובא (שרובו מסין) ונמכר במחיר מוזל באופן משמעותי.

כשקמה ועלתה צעקתם לעזרה נרתמו מיד כמה מאנשי האוכל על מנת להעביר את המסר לצרכן, קנו שום ישראלי והצילו את הענף מקריסה. אחד המיזמים הטעימים והראויים ביותר שמתקיימים כאות סולידריות הוא תפריט השום המקומי בקפה אסיף. אשר התגייס להעלאת המודעות למשבר השום הישראלי ולתמיכה בחקלאים המקומיים.

אסיף, המרכז לתרבות אוכל, שם לו למטרה לקדם נושאים, אג׳נדות ומטרות שיש בהן מן הקהילתיות והדדיות. המרכז, שבראש המערך הקולינארי שלו עומד מתן שופן, עוסק במחקר יסודי ויומיומי של תרבות האוכל הישראלית. על כן, החיבור בין שפית הבית – אילת לטוביץ׳ למגדלי השום, הוא חיבור מתבקש ומבורך.

שום ישראלי באסיף,צילום: משה בן שמחון

באסיף רכשו כמות נכבדה של שום ישראלי ממגדלים מקומיים, ולאורך חג הסוכות, יציע תפריט ספיישלים שונים המבוססים על שום ועל מתכונים של בשלניות ושפיות: נועה לוי (קובנייה ברוטב שום), מיכל וקסמן (ספגטיני שום ושומר) ורינת צדוק (קציצות דג ברוטב שום ועשבים על קרם שעועית לבנה ושום). בנוסף, במעדנייה של קפה אסיף יהיה ניתן לרכוש בשבוע החג צנצנות של שום קונפי.

הבוקר (שישי), אם תצליחו לפלס את דרככם בין רוכבי האופניים שסגרו את העיר, יוצעו למכירה באסיף גם חלות שום, לחם שום נתלש ומאפי שום נוספים אותן ייאפו מורן גולן וגילי טנא. בנוסף, בחווה הלימודית על גג המרכז של אסיף -המרכז לתרבות אוכל ישראלי, שבלב תל אביב, נשתלו צמחי שום מתוך חלקות המחקר של מכון וולקני.

חלות שום ישראלי,צילום: משה בן שמחון

מדוע עכשיו?

השום המקומי נמצא בנקודה קריטית; זה הזמן בשנה בו החקלאים צריכים להחליט האם לזרוע שום לאביב הקרוב - ורבים מהם בוחרים שלא לעשות כן. האם השום הישראלי יהיה הגידול הראשון שייכחד כתוצאה מרפורמת המיסוי? נוסף על כך, מגדלי שום רבים נתקעו עם סחורה במחסנים אותה הם לא מצליחים למכור. תקופת הקורונה הדגישה את חשיבות הביטחון התזונתי והחקלאות המקומית בלא תלות במדינות זרות, אך נדמה שלא הפנמנו את המסר.

אושפיזין שום באסיף-9-15/9 .ליליינבלום 28 תל אביב
יום שישי, 14 באוקטובר, 15:00-12:00 (החל מהשעה 09:00 יימכרו חלות השום)
יום ראשון, 16 באוקטובר, 14:00-12:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר