שוק האוכל של דיזנגוף סנטר, ששמו כבר הולך לפניו, חוגג את "חתונת הכסף" ולכבוד המאורע גם מתרחב עם לא פחות מעשרה דוכנים חדשים. הבולטים מביניהם הם "הצ'ונטייה", מבית קורין גדעון וחילי סורוצקין, שיוצאת לראשונה מגבולות האינטרנט, בורקס רמלה, המאפה הבוכרי, הטוניסאי של אלי ודוכן "ממתקים של פעם".
קוקטיילים כאלה אפשר להכין רק בתנאי מעבדה: ב-30 באוגוסט תארח מעבדת הקוקטיילים 7to1 (אחד העם 1, תל אביב) את המיקסולוג הבינלאומי סימונה קפורלה, לערב בשיתוף חברת The Spirits Curator שבו יוגש תפריט קוקטיילים על בסיס מותג הליקר Amaro Santoni. קפורלה, ממש לא במקרה, הוא הבעלים והפנים של המותג, כך שהכל מתחבר. נחשו מה? אתם מוזמנים.
ההשתתפות באירוע, שיתקיים בין 18:00 ל-01:00, היא בהזמנת מקום מראש בלבד. מספר המקומות מוגבל. להזמנה טלפונית: 03-6700112.
לרשת הגלידריות "הסציליאנית", שחוגגת בימים אלו 23 שנים להקמתה, החליטו להתגאות ולשים במוקד גם את ויטרינת הקינוחים שלהם ואת מחלקת הקונדיטוריה. בין היתר מציעים שם כעת עוגות יום הולדת שוקולדיות, עוגת גבינה עם קראמבל לוטוס, וופל בלגי וקומבינציות קוקילידה, סנט אנורה, טראפלס בעבודת יד ועוד שפע דברים טעימים.
אם תמהרו, אולי תספיקו להגיע לאחד מסניפי שוק האוכל "ריחות וטעמים" שברמת השרון ובנתניה, ולקחת חלק פעיל בפסטיבל "50 גוונים של חציל". החגיגה תסתיים ב-2.9, והמארגנים מבטיחים לפחות 50 סוגי תבשילים, סלטים ומוצרים חציליים אחרים שאפשר לקחת הביתה. ככה על קצה המזלג: מוסקה, קימה, אינגרי, מטבוחה חצילים, ריבת חצילים, חציל תאילנדי, חציל הודי ברוטב בוטנים וקוקוס, שניצל סביח, לזניה חצילים, סירות חציל עם בשר, מוקפץ אסיאתי עם חצילים וערכת סביח להכנה עצמית. חצילו, אנחנו טובעים בחצילים!
כמה מהשפיות המובילות בישראל, ובהן אביבית פריאל, אפרת אנזל, מאיה דרין, יהלומה לוי ואחרות, יכינו ב-12 בספטמבר את "בראנץ' החלומות", כחלק מהאירוע המסורתי השנתי של עמותת רוח נשית ויקב ויתקין. מחיר כרטיס לבראנץ' הוא 500 שקלים, וההכנסות ייתרמו לעמותת רוח נשית, המסייעת לנשים נפגעות אלימות פיזית, מינית, כלכלית ונפשית להגיע לעצמאות כלכלית ולצאת ממעגל האלימות.
האירוע יתחיל ב-10:00 ביקב ויתקין שבכפר ויתקין. לפרטים ולהרשמה לחצו כאן
סמנו ביומנים שלושה תאריכים נוספים שבהם יתקיימו ערבי קונספט מסדרת Mindful Chef בניצוחה של אפרת אנזל. בכל ארוחה תעביר אנזל הרצאה בנושא קולינריה מודעת ותיקח את הסועדים למסע קולינרי טעים ומעורר מחשבה יחד עם שף ישראלי מוביל.
ב-13.9 אנזל והשפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה (מטלון 44, תל אביב) ילוו את הסועדים בארוחה ים-תיכונית ובשיח על הבחירות שאנחנו עושים בצלחות שלנו. סבב ראשון ב-19:00, סבב שני ב-21:30. 360 שקלים לסועד. להזמנות: https://bit.ly/3SRdHRw.
ב-25.10 אנזל והשף ענר בן רפאל ממסעדת אלטער (סוקולוב 79, רמת השרון) ייקחו אתכם לסיור בגינה האורגנית של המסעדה, וכמובן גם תטעמו מהתוצרת העשירה שלה. 19:00, 760 שקלים לארוחה זוגית (לא ניתן להזמין מקום ליחיד). להזמנות: https://bit.ly/3SRdHRw.
ב-31.10 תחבור אנזל לשף עטור המישלן גל בן משה ממסעדת פאסטל (שדרות דוד המלך 27, תל אביב) לארוחה ייחודית המבוססת על תוצרת מקומית ושואבת השראה מהמטבחים השמיים והלבנטיניים. 19:00, 360 שקלים לסועד. להזמנות: https://bit.ly/3SRdHRw.
כל ארוחה כוללת פתיח, שש מנות, וקפה ויין ללא הגבלה מהסדרות המובחרות של יקב תבור.
בפאט ויני לא מוטרדים משביתת המורים, וכבר זוממים לפנק את ההורים. עם חזרת התלמידים לבתי הספר, בין 1 ל-3 בספטמבר, תציע רשת הדיינרים האיטלקית ספיישלים על שלושה קוקטיילים: אפרול שפריץ (32 שקלים), Torino & Tonic (ורמוט קוקי אמריקנו, טוניק, אגס ובזיליקום - 32 שקלים), וקמפרי טוניק / סודה (35 שקלים). לצד המשקאות תוכלו לרדת על פיצת ברוקלין (בסיס מרגריטה, פרוסות אננס, פפרוני ופלפל חלפיניו - 64 שקלים) ולדמיין שעכשיו אתם בחופש.
השוקרייה של ניר שלמור (דרך רמתיים 18, הוד השרון) מגישה בערבי רביעי וחמישי תפריט פינצ'וסים וטאפסים ספרדיים, לצד קנקני סנגריה מרעננים. אז מה אוכלים? מגוון פינצ'וס על לחם צרפתי (דגים, גבינות וגם קבב - שלושה ב-39 שקלים); פינצ'וס על בריוש (אנשובי וזיתים ירוקים / מיני בורגר / אנטרקוט וריבת בצל - 39-29 שקלים); שלל טאפסים (אספרגוס צלוי / טרטר דג נענע ומלון / פיתה דרוזית / קישוא ממולא בקבב דג - 59-14 שקלים), וגם סלטים ולחמים.
קרלסברג מציינת 30 שנים של הענקת חסות למועדון הכדורגל ליברפול (הספונסר הוותיק ביותר בפרמייר ליג האנגלית), ומשיקה פחית בירה חדשה המעוצבת ומעוטרת בסממני המועדון ובשמות שחקני העבר של הקבוצה. הפחיות יהיו זמינות עד גמר המלאי, ולא נתפלא אם הן יהפכו לפריטי אספנים מבוקשים.
מסעדת הלופט (משה בקר 15, ראשון לציון) סוגרת פינה לארבעה חבר'ה רעבים במכה אחת: ארוחת ה"פיינל פור" החדשה כוללת ארבעה המבורגרים (בקר או טלה) במשקל 250 גרם, תוספת מעל ההמבורגר וצלחת חלוקה ענקית עם מנת כנפיים, הום פרייז, טבעות בצל, צ'יפס וכרובית באיולי שום, וגם ארבעה משקאות קלים לבחירה. 99 שקלים לסועד.
מומלץ להחזיק כבאית בדקת קריאה, או לפחות קנקן מים בצד: גורדוס (מתחם לה פארק, חולון) והמותג טבסקו חוברים לשת"פ חריף אש, שבו משגרת המסעדה ארבע מנות שמשלבות את הרטבים מבעירי הלשונות. פנו מקום ל-Planet Jalapeno (המבורגר, אמנטל, קריספי שניצל, אננס, חמאת בוטנים וטבסקו חלפיניו - 72 שקלים); Exotic Heavenero (המבורגר, צ'דר, קציצת פולנטה, חלפיניו וטבסקו הבנרו - 79 שקלים); Chick Wings Chipotle (קילו כנפיים ברוטב פסיפלורה וטבסקו צ'יפוטלה מעושן - 80 שקלים); ו-Sriracha Con Carne (המבורגר, רצועות חזה אווז, צ'דר, בצל מקורמל עם צ'ילי קון קרנה, ברוטב טבסקו סרירצ'ה עטוף בטורטייה, לצד צ'יפס, שמנת חמוצה וגוואקמולי - 84 שקלים).
הטבעונית התל-אביבית J17 (ירמיהו 17) מציעה תפריט קיץ מעודכן עם מנות כמו סלט סביח (חציל, עגבנייה, גרגירי חומוס, מלפפון חמוץ, בצל ועשבי תיבול בזילוף טחינה ועמבה - 42 שקלים); לזניה (בשר רידיפיין, 68 שקלים); מעורב ירושלמי (טופו, יובה וטמפה מוקפצים - 34 שקלים); ראפ קון קרנה (תבשיל שעועית ובשר על טורטייה עם אורז וגוואקמולי - 52 שקלים, מוגש החל מ-17:00).
כמו כן יוצאת המסעדה בתפריט לייט נייט המוגש החל מ-21:30. ציפורי הלילה מוזמנות לנשנש נקניקיית רידיפיין מוקפצת (34 שקלים / 39 שקלים עם לחמנייה); אדממה (22 שקלים); ופיש אנד צ'יפס (מטופו, 62 שקלים). ויש גם אחד פלוס אחד על האלכוהול.
ב"סוויטוויט" משיקים מארז מתוקים אסיאתים הכולל את הלהיטים של קינוחי המזרח אבל גם לא מעט הזיות, מה שכמובן הופך אותו לשווה במיוחד. נוכל למצוא שם את הסוכריה ממשחקי הדיונון, נודלס "אתגר הראמן" (חריף מוגזם), מוצ'י אפרסק, סוכריות גזוז שמתמוססות בפה ועוד. מחיר: 250 שקלים, ניתן להזמין באתר.
הקינוחים של הקונדיטורית והתזונאית הקלינית תמר שילון (Shape patissier) הם הצלחה שעוברת מפה לאוזן אצל חובבי המתוקים שנאלצים, מסיבות כאלה ואחרות, להתחיל לשמור על איזון או לעשות דיאטה. שילון מציעה פרלינים, בראוניז ועוגיות, המוצרים מלאים בסיבים תזונתיים, מועשרים בחלבון ומתאימים לתפריטי שמירה וירידה במשקל, ועכשיו גם תוכלו פשוט להזמין אותם באתר "כרמלה אונליין". תנסו ותגלו עולם מעניין, סמכו עלינו.
פאווה, למקרה שתהיתם, היא מנה המכונה "החומוס של היוונים". היא עשויה מזן של אפונה צהובה שגדלה באי סנטוריני, שאותה מייבשים, מיישנים ומגישים כקרם חם עם תוספות שונות. סקרנים לנסות? שף גיא פרץ משלב בתפריט מסעדות סלון יווני, בתל אביב ובאשדוד, מגוון מנות פאווה (פאווה ארטישוק, פאווה שווארמה נתחי דגים ופאווה שווארמה כרובית), אז אין סיבה שלא תקפצו.
הנה מתכון לדייט לוהט במיוחד: בעסקית הזוגית החריפה של בית תאילנדי (בוגרשוב 8, תל אביב) כוללת מטעמים כמו יאם סאי הואה (נקניקייה צלויה עם סלט פלפלים חריפים ובצל סגול); יא פלה הנג (דגי מליטה פריכים ומיובשים בסלט עם בצל, סלרי ופלפלים חריפים); פאק בונג מו קרופ (מורנינג גלורי בלהבות עם פרוסות ברוסט פריכות, תאו תייאו ופלפלים חריפים); פלה פאד פיקנג (נתחי לברק מטוגנים ומוקפצים בקארי אדום, פלפלים חריפים וחציל / לוביה / אפונת שלג); ושתי בירות מהחבית. כל זה ב-288 שקלים.
חקלייתא הוא מיזם המספק משלוחי ירקות, פירות, דגים, עופות, בשר וגבינות ממיטב התוצרת הישראלית - מהחקלאי ישר לצרכן וללא תלות ברשתות השיווק. כעת הוא מרחיב את פריסת המשלוחים שלו, כך שגם תושבי המרכז יכולים להזמין תוצרת חקלאית איכותית וטרייה עד לפתח ביתם. השירות ניתן כיום ממטולה ועד גוש דן, ובקרוב יגיע גם לדרום הארץ. להתרשמות ולהזמנות
חגיגה בקערה, הוואי סטייל: רשת פוקישופ מתרחבת ופותחת סניף חמישי, הפעם ברעננה (התעשייה 5), וגם משיקה אפליקציה חדשה (חפשו pokeshop בחנויות האפליקציות) שתאפשר לחובבי קערות הדגים, האורז והירקות לבצע הזמנות, לצבור נקודות וגם ליהנות מהטבות ומהנחות. כל סניפי הרשת כשרים.
פעמיים שעות שמחות כי טוב. הפעם הראשונה: אמנה פיתה שף, מתחם אוכל הרחוב של שף רן אמנה בהוד השרון (הבנים 3), מציע מדי ערב החל מ-19:00 צ'ייסר של אוזו או עראק בחמישה שקלים על כל הזמנת מנה, וגם 1+1 על גולדסטאר מהחבית.
הפעם השנייה: אינדירה ההודית (שאול המלך 4, תל אביב) חוגגת השנה יום הולדת 31, ולכן כל המנות במסעדה עולות 31 שקלים בלבד, במשך חודש שלם. חשוב להביא בחשבון שההצעה תקפה בין השעות 17:00 ל-19:00 ליושבים במקום בלבד, ושהמנות בגודל אישי.