| צילום: istock

ג'ין זה משקה של זקנים? הצחקתם אותנו

בהתחלה זה היה נראה כעוד טרנד שמתנפח רק על מנת להתפוגג, אך הביקוש אליו רק גדל וגדל, וכבר אפשר לומר בביטחון - הג'ין פה כדי להישאר, ולא בהכרח בתוך הקוקטיילים • הנה כמה מיוחדים שאהבנו

הג'ין, שנחשב עד לא מכבר כמשקה של "דודות זקנות" הפך לאחד מהמשקאות החשובים של המילניום, וכיום הוא מופק בכל העולם, במאות ואולי אלפי וריאציות, ומשמש לא רק כבסיס בעל טעם ייחודי לקוקטיילים שונים אלא כמקור להשראה למזקקים וכמשקה כייפי ומגניב לכל עת.

לא נלאה אתכם יותר מדי בפרטי ההיסטוריה, מתי הומצא (כנראה במהלך המאה ה-17) והיכן, גם לא נכנס לויכוח האם הוא הולנדי במקור או בריטי (כנראה שהולנדי), רק נציין שזה בעצם תזקיק אלכוהולי חזק (40% ומעלה) שמופק מדגנים, לא משנה מאיזו עדה, ומתובל במיני תבלין וצמחים.

סוג של 'וודקה מתובלת' אם תרצו. הכלל המחייב היחיד פה הוא שבין התבלינים חייב להיות ערער (Juniper), והוא אשר מספק לג'ין את טעמו הייחודי. מעבר לזה – תתפרעו לאיזה כיוון שאתם בוחרים, עם כל תבלין או פרי שעולה לכם לראש - תפוז, מלפפון, ורדים, גזר, שורשים שונים, לוונדר, למון גראס, תה, פטל, זרעי כוסברה וכן הלאה – חלקם מרכיבים שפעם נחשבו כנדירים ובעידן העולם הגלובלי אפשר להשיג די בקלות. גם אין פה מגבלות של אזורי ייצור ייחודיים (כמו קוניאק, למשל, המוגבל למחוז הצרפתי שנושא שם זה וכד') ולכן אפשר למצוא זיקוק ג'ין באנגליה (כמובן), אירלנד, ישראל, ספרד, צרפת, סלובניה ועוד, והוא הפך לפריט חובה אצל כל מיקסולוג ובכל בר שמכבד את עצמו, מקצועי או אפילו ביתי.

נכון, פעם 'ג'ין וטוניק' היה אחד הדרינקים הכי פופולריים בעולם אבל הוא נשאר תקוע ומשעמם שם די הרבה שנים, לצד הקוקטייל המועדף על המרגל מספר אחד בשירות הוד מלכותה, ג'יימס בונד ("מרטיני יבש. מנוער, לא מעורבב", שהכיל ג'ין לונדוני, ורמוט לבן יבש, לפעמים בתוספת מעט ביטר תפוזים ובקישוט של זית על קיסם), אבל היום הוא כבר משמש כבסיס לכל כך הרבה קוקטיילים נוספים.

הפעם התמקדנו דווקא בתזקיקים המיוחדים יותר, השונים והייחודיים שמהנה ללגום מהם גם בפני עצמם, כשביניהם גם שלשה נציגים ישראלים. הנה;

ג'ין, צילום: istock

Silent Pool, RARE CITRUS - מזקקה בריטית צעירה שהקימו שני חברים לפני כשמונה שנים בחוות שרבורן על גדות הבריכה השקטה בסארי הילס, על אדמותיו של הדוכס מנורת'מברלנד, מדרום-מערב ללונדון. למשקה עצמו ארומה נהדרת של לימון ותפוז מר-מתוק, יחד עם ערער וציפורן, ונגיעות של עשבי תיבול. בלגימה הוא יבש ותפוזי ובעיקר נהדר. (190 ₪. 43%)

HENDRICK’S NEPTUNIA - מהדורה מרעננת במיוחד מאת המאסטר-דיסטילרית של הנדריקס, ליסלי גרייסי, שבאה לתאר את הקסם של הים. הפעם מתובל הג'ין במגוון צמחים ועשבי תיבול הגדלים על קו החוף של סקוטלנד, ונשמרים כמובן בסוד. יש לו ארומות מובהקות של אצות ים ומינרליות רעננה, מלפפונים וורדים וסיומת של נענע לימונית. רעננות, זה שם המשחק. (185 ש"ח, 43.4%)

FIFTY POUNDS - כדי להילחם בג'ין הזול והרעיל שהציף את הממלכה הבריטית בתחילת המאה ה-18, הטיל המלך ג'ורג' השני מס בגובה של 50 לירות שטרלינג על יצרני ג'ין, והפיפטי פאונדס ג'ין נקרא על שם אותו מס. לשמחתנו המתכון דווקא התעדכן מאז... הוא מיוצר כיום בספרד, במנות קטנות, ומכיל 11 מרכיבים בוטניים שונים, ביניהם ערער מקרואטיה, זרעי כוסברה מהמזרח התיכון, קליפות לימון ותפוז מספרד, צתרה (SAVORY) מצרפת, אבקת ליקריץ, גרעיני גן עדן מאפריקה ועוד. זהו ג'ין קלאסי ויבש מאד, בעל ארומות תפוז עדין, פירות יער משמחים וכמובן ערער. אחד המוצלחים שטעמנו. (159 ש"ח, 43.5%)

מיסטרל ג'ין רוזה - המיסטרל הורוד מגיע מפרובנס שבצרפת, שם הוא מיוצר בתהליך כפול: זיקוק לאחר השריה של ששה רכיבים קלאסיים ביניהם ערער, הל, איריס, פלפל ורוד וזרעי כוסברה. בנפרד משרים ומזקקים עשבי תיבול עדינים: טימין, בזיליקום, שומר, מנטה, אקליפטוס ואשכולית ורודה. יש למיסטרל אופי עדין מאד ופרחוני עם רמיזות למנטה, אקליפטוס ושמץ עשבי תיבול. בטעמיו הוא הזכיר לנו אשכולית ורודה והדרים. (179 ₪. 40%)

בקבוקי ג'ין, צילום: אסף לוי, סטיב הילרשטיין, כספיריטס, הכרם, יח"צ

Drumshanbo Gunpowder Gin – ג'ין אירי מסקרן וייחודי המשלב מרכיבי ג'ין קלאסיים כמו ערער, כוסברה, הדרים כו' לצד תה סיני בשם גאנפאודר (אבקת שרפה), שמעניק לו תיבול ואופי ייחודי ומעודן. באף ניחוח תה עדין, אניס, קליפת אשכולית, גרידת לימון ונגיעת ערער עשבוני. בלגימה טעמי התה מתעצמים קצת יותר, לצד מתיקות עדינה וסיומת מתובלת (הל?) וחמימה. מאוזן ונפלא. (169 ש"ח, 43%)

ג'ין ענף עץ הזית, מזקקת ירושלמי - ג׳ין סופר פרימיום ייחודי ושונה ממזקקת 'ירושלמי' שבמושב זנוח, שעבר זיקוק כפול בדודי נחושת מסורתיים בתוספת תערובת של תשעה תבלינים וצמחים מהרי ירושלים, המעניקים לו אופי ישראלי שלא ניתן להתעלם ממנו. טעמים של זעתר, איצטרובל וניחוח זית. אחר, מחוספס ומאד ישראלי. (179 ש"ח, 45%)

THINKERS FURTHERED ® ISRAELI SUNSET GIN – עוד מזקקה ירושלמית חדשה ומסקרנת שלוקחת את הג'ין שלה למחוזות נוסטלגיים. היא ממוקמת בקרבת שוק מחנה יהודה ומשתמשת במים המעובים מהאויר, שלטענת אנשיה מעניקים למשקה רכות ועדינות מיוחדת. 'השקיעה הישראלית' הוא ג'ין אביבי המזוקק מחיטה אנגלית ומתובל בתשעה רכיבים בוטניים. באף פרחוניות, תותים ופטל, שממשיכים גם לתוך החיך - גרגירי יער מתקתקים, מסטיק, אשכולית ורודה ונגיעת לימון. זכרונות ילדות. (מחיר לצרכן: 185 ₪, 40%)

DALTON HAND FORAGED GIN – יקב דלתון הגדול והמוערך, מוציא תחת ידו לראשונה ג'ין, בתיבול גלילי אותנטי, שבניגוד לתזקיקים אחרים שהינם חמץ (מזוקק מדגנים), הרי שהוא כשר לפסח. לרקיחת הטעמים שולבו כ-11 רכיבים בוטניים, חלקם מקומיים שלוקטו סביב כרמי היקב וחלקם קלאסיים – גרגירי ערער, זרעי כוסברה, שורש אנג'ליקה, קליפת תפוז, יסמין, שיבא, הדס ולואיזה. הזיקוק כולו בוצע בדוד Pot still, והתוצאה מבושמת וארומטית להפליא. באף ניחוחות ערער, אורן ים תיכוני ואקליפטוס, לצד לימוניות עדינה ופריחה לבנה. בלגימה הוא מעודן וחלק, ומתחרה בכבוד בתזקיקים מקבילים מהאי הבריטי. (43%, 140 ש"ח)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...