פיצה דיברסו שוק הכרמל | צילום: מאיה דרין

עושים שוק: המקומות שחובה להכיר בשוק הכרמל

כשאתם שומעים את צמד המילים "שוק הכרמל" - אתם בטח חושבים שכבר ראיתם וטעמתם הכל ● אך האמת היא שהקולינריה בשוק משתנה בתדירות גבוהה, וגם הרמה והטעמים משתדרגים ● מאיה דרין יצאה לה השוקה וחזרה עם כמה מקומות, חדשים יותר וקצת פחות, שחובה להכיר, וודאי שגם לטעום

ימי הקיץ החמים שוטפים את הרחובות, החופש הגדול כבר כאן, וזו הזדמנות נהדרת לשוטט בשווקים העירוניים, בינות לדוכנים ולקיוסקים, וליהנות מהחוויה האורבנית, מהאווירה הססגונית ומערב רב של טעמים.

יתרונו של שוק הכרמל התל אביבי הוא בקרבתו לחוף הים - כך אפשר לטבול במים לאחר ביקור טעים ומהנה בשוק. השוק מלא וגדוש במעוזים קולינריים רבים ומוכרים, שקשה שלא לבקר בהם בכל פעם מחדש.

נטיית ליבי מושכת אותי באופן טבעי אל "הבסטה" אהובתי, אל "M25" שאין שני לה, וגם לשכנה התאילנדית הבועטת שלבשה אף היא קיץ - "גברת קוטייאו".

עם בוא הקיץ אני מחפשת להתחדש עם חילופי העונות, ולמצוא את האהבות החדשות שלי בשוק הכרמל. לשוק הכרמל הגעתי בזכות מזללת השווארמה המדוברת של אנשי הבסטה ובזכות הכמיהה לביס הנחשק בעיר. הגשמתי וביקרתי בכמה מעוזים טעימים במיוחד, לא כולם חדשים אך הם חדשים אצלי ברשימה.

פיצה דיברסו
על הפיצה המשגעת של אלכס ויינר שמעתי עוד הרבה לפני שהתמקם לו בשוק. אלכס השקדן והמקצוען עמל במשך שנים על פיתוח הבצק המושלם, או לפחות כזה שאלכס יהיה שלם איתו.

על אודות גלגולי הבצק, המחמצת, ההתפחות הארוכות והניסיונות הממושכים סיפר לי אלכס בעודנו מלווים את העונה התשיעית של תוכנית הריאליטי הקולינרית "מאסטר שף". אלכס היה חלק מצוות מטבח ההפקה, ואילו אני הייתי אמונה על הייעוץ והליווי הקולינרי. שעות רבות בילינו בנווה אילן, אני על פיתוח משימות והוא בחלומות על בצקים. מדי שבוע ערך טעימות, להטט עם תוספות שונות, התפיח את הבצק 36 שעות ולעיתים פחות אך גם יותר. לומד לנשום כמו אופה.

לפני שנה נפתחה דיברסו - דלפק קטן וצנוע, מאחוריו שני טאבונים קטנים ומטריפים ופיצה בארבע גרסאות בלבד. כי כשאלכס ויינר שם נפשו במיזם הוא שם גם את ליבו, תשוקתו ומרצו. לכן יש ארבע פיצות לעילא ולעילא, ותו לא.

פיצה מרגריטה קרויה כאן "המלכה האם", והיא קלאסית, נפוליטנית וטעימה באופן יוצא מגדר הרגיל. פיצת השעה המענגת היא פיצה ביאנקה עם קולורבי מפוחם, בשמל, לימון כבוש ושלל גבינות משק. יש גם פיצת פפרוני משובחת וספיישלים מדי פעם.

השוק הוא בית והשראה בפיצה דיברסו - שימוש בירקות ירוקים עונתיים ובגבינות מדוכני הכרמל, ואף שימוש בתערובות התבלינים המאפיינות שווקים בארץ ובעולם. כך, לדוגמה, הפנקוטה המוגשת לקינוח בימים אלה הינה פנקוטת חווייג'.

פיצה דיברסו: רחוב ישכון ,45 שוק הכרמל, תל אביב שעות פתיחה: שני-חמישי: ,תוצח-19:30 שישי: ,16:00-9:00 שבת: *23:00-18:00

דיברסו שוק הכרמל, צילום: מאיה דרין

מסעדת מרלוזה
על מסעדת מרלוזה בת השנתיים שמעתי לא מעט. חברות המליצו, קולגות שיבחו, ואני הייתי נבוכה על כך שטרם ביקרתי. חמושה במשפט המנחה "עדיף מאוחר מאשר לעולם לא" יצאתי לפגוש את דור אבן בשעת צהריים מאוחרת, בשלהי סרוויס.

אבן, ארוז במקטורן שף בוהק בלבן ובאיפוק רב חן, מנהל בשלווה את הפס ומוציא תחת ידיו שלל מנות דגים ססגוניות במיוחד. כמי שגדל והתחנך במטבחים כמו "הרברט סמואל" ו"טאיזו", ניכר עליו שיש במטבחו שעטנז של הוויה: מחד, השף הדידקטי, המקצועי והמגוהץ; מאידך, מנות שוק רועשות ושמחות.

השוק הוא השראה מחייבת, אך גם מסלור לה הקולינרי של זוגתו ושותפתו, מור חזן, מהווה השפעה בעלת צבעוניות רבה. מור - שהחלה את דרכה במסעדת "מחניודה" בירור שלים, ומשם עברה לניהול מסעדת "אוזריה" למשך כמה שנים, יודעת שמחה קולינרית מהי. הישיבה ב"מרלוזה" נעימה ואווירתית. אפשר לשר זוף עיניים בעוברים ושבים מהדק המוגבה החולש על הסמטה, וליהנות ממנות דגים ושאר ירקות.

לדוגמה: קרפצ'ו דג וזעתר רענן וטעים במיוחד, המתובל בזעתר ומעוטר בעלי זעתר; כנף מוסר מטוגנת לפריכות נהדרת, ומוגשת עם איולי שום ירוק מהשוק; עראיס דגים, כמור בן; סביצ'ה דג עם שיפקה, צנוברים ועגבניות המוגשים על לאבנה דבש קטיפתית, ועוד. עכשיו, כשהאביב כבר כאן, זה בדיוק הבילוי המתאים והטעים ביותר.

מסעדת מרלוזה: סמטת חבשוש ,39 שוק הכרמל, תל אביב
שעות פתיחה: שני-חמישי: ,17:30-12:00 ,23:00-19:00 שישי: **16:30-11:00

מרלוזה שוק הכרמל, צילום: מאיה דרין

מפגש רמב"ם
ימים ראשונים לפתיחתו של בית אוכל הם ימים מאתגרים ומרגשים. ודאי כשכל העיניים הרעבות בעיר מתמוגגות לנוכח חשבונות האינסטגרם המתעדים ומתייגים את המקום הלוהט ביותר בשוק - והביקוש מתעצם וגדל. הלחישות והפטפוטים בדבר "השווארמה של הבסטה" הפכו למציאות, ולפני כחודשיים נפתח "מפגש רמב"ם" המיוחל.

עד כה הגרגרנים הוותיקים השכילו ליהנות ממנת שווארמה אייקונית של הבסטה במסעדה עצמה. פיסות עסיסיות של בשר מתובל כהלכה, תלולית בצל סגול מוחמץ, פינוקים ותפנוקים ארוזים בשני חצאי פיתה שמנמנים. "במפגש רמב"ם" השווארמה עממית, אבל עממית "בסטה סטייל".

השיפוד הגדול עשוי שכבות נדיבות של בשר עגל, כבש ותועפות מבורכות של שומן כבש. לא משנה עד כמה הוא גדול, הביקוש גדול ממנו. ככה זה כשאת השווארמה הנחשקת ביותר בעיר. השווארמה מוגשת בפיתה או בצלחת. יש גם צ'יפס ושתייה קלה וחריפה. אך בעיקר יש פה מפגש תל אביבי שמח סביב שווארמה משובחת. בערבי חמישי של קיץ פתוח המפגש גם בשעות הערב. ברקע מתנגנת מוזיקה טובה, ויחד עם השווארמה מוגשות גם מנות גריל נוספות ומיני טוגנים שכיף לזלול בליווי בירה צוננת.

מפגש רמב"ם: רמב"ם ,13 שוק הכרמל, תל אביב שעות פתיחה: ראשון-רביעי: ,17:00-11:00 חמישי: ,תוצח-11:00 שישי: ,15:30-11:00 שבת - סגור

מפגש רמב"ם - השווארמה של הבסטה, צילום: מאיה דרין

הבוריקה בשוק הכרמל
"בוריקה, בוריקה!" קורא קובי בקול גדול. איתמר שלי מוביל אותי עם אושר בעיניים אל הממלכה הקולינרית שלו. בכל פעם שהוא נוסע בקו 25 עם חבריו לשוטט בשוק, הוא חוזר עם סיפור "בוריקה" חדש ואף יודע לזמר ולסלסל "השמש יצאה - בוריקה עם ביצה". ההמלצה של איתמר היא פיתה עם תפוחי אדמה, נתחי טלה, בוריקה עם ביצה ופרוסות עגבנייה טרייה. את השילוב הבומבסטי הזה הוא זולל בשקיקה ובתאווה.

בצק הסיגר הזהוב של הבוריקה מתפצפץ בפה, ומעניק משחק מרקמים מפתיע לביס העשיר הזה. יש גם פיתה דומה אך עם נקניקיות מרגז, ויש גם שילוב של השניים שנקרא "קומפלט". אפשר גם צמחוני כמובן ואף מתוק, בדמות שלישיית ספינג'ים שזופים ומצופים יהלומי סוכר.

הבוריקה שוק הכרמל: הכרמל ,42 שוק הכר רמל, תל אביב
שעות פתיחה: ראשון-חמישי: ,19:00-10:00 שישי: ,16:00-10:00 שבת - סגור

בוריקה - שוק הכרמל, צילום: מאיה דרין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...