אמנם אין סיבה להיכנס לפאניקה ולהימנע מאכילת אבוקדו לנצח, אך הישמרו לנפשותיכם מטרנד הטיקטוק החדש ישן (אותו הטרנד היכה גלים גם בפייסבוק לפני כמה חודשים) להארכת חיי המדף של הפרי האהוב, שכן הוא מסוכן ועלול אף לגרום למוות.
הטרנד, שזכה כאמור לכיסוי תקשורתי נרחב ברשת (בין היתר בסוף השבוע האחרון באתר ניוזוויק לאחר שסרטון טיקטוק אחד שהציג את הטרנד צבר יותר משישה מיליון צפיות), ממליץ להשקיע את האבוקדו בבקבוק מלא במים ואז להכניסו לקירור, פעולה שלפי משתמשי טיקטוק רבים, מאריכה את חיי המדף של האבוקדו ושומרת על צבעו הירוק ומרקמו הטרי אפילו עד לטווח של שבועיים.
נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? נכון. ה- FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי. ע"ח) מסכים ומזהיר כי הקסם הירוק מגיע עם מחיר.
"אנחנו לא ממליצים לאמץ את הטרנד הזה", אמר מקור במנהל לאתר ניוזוויק."החשש העיקרי שלנו נובע מכך ששיירי פתוגנים אנושיים דוגמת סלמונלה וליסטריה יכולים לקבוע את מושבם על גבי האבוקדו ועשויים להכפיל את עצמם בזמן האחסון כשהם שקועים בתוך המים", הסביר.
@shamamamahealing#avocado#kitchentips#vegan#vegetarian#howto♬ Fadeaway - Official Sound Studio
"גם אם תחטאו את האבוקדו לפני שתחתכו אותו לא תצליחו להסיר את החיידקים", הוסיף וחיזק אצל מיליוני מעריצי אבוקדו בעולם את הרצון להפוך אותו לגואקמולי על גניזת חלום האבוקדו המושלם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו