צילום: איתיאל ציון // קרואסון בשלל טעמים וצבעים

מי רוצה קרואסון פריך?

הוא בכלל מגיע ממזרח אירופה • ובכל זאת, מדי שנה מוענק פרס במאפיות בצרפת • גם אנחנו חוגגים את יום הקרואסון הבינלאומי

איני מבינה מדוע הוחלט על יום הקרואסון הבינלאומי באמצע החורף, ומדוע אנו צריכים את "יום הקרואסון" שהרי קרואסון משובח טעים בכל יום מימות השנה. אך בעולם האוכל אוהבים סיבה טובה למסיבה והגיעה שעתו של המאפה הצרפתי הלאומי.

משה בן שמחון

אגדות רבות נקשרו למקורו של המאפה הפריך והזהוב שמראהו דומה לחצי סהר. רבים הסיפורים והסברות אך דבר אחד ידוע לכל – מאפה הבוקר המזוהה ביותר עם תרבות האוכל הצרפתית אינו צרפתי כלל. 

מקורו במזרח אירופה, יש הטוענים כי מבודפשט ואחרים מוינה. אך התיעוד ההיסטורי המבוסס ביותר נרשם באמצע המאה ה-19 כאשר קצין צבא אוסטרי פתח מאפיה וינאית ברחוב רישלייה בפריז. היה זה ב1838 ואוגוסט זאנג האוסטרי היה לראשון שמכר את הקרואסון לצרפתים. לצד מאפי בוקר וינאיים נוספים, ביסס הקוראסון את מעמדו כמאפה הבוקר הצרפתי האולטימטיבי.

מדיי שנה מוענק פרס הקרואסון הטוב ביותר למאפיות ברחבי צרפת. הפרס ניתן על ידי איגוד האופים ובשנת 2017 זכה בתואר הקרואסון של פרדריק פישאר מהמאפייה באותו השם ברובע ה-15 בפריז. 

כריך קרואסון פתוח במילוי תותים בשמנת- קרם פרש, תותים טריים ואבקת סוכר // איתיאל ציון

גם אצלנו בארץ ניתן למצוא קרואסונים חמאתיים ונפלאים. מרקמם פריך מבחוץ, ומדופדף ואוורירי מבנים. כאשר מלאכת קיפול הבצק וכריכתו בחמאה נעשית על פי הכללים מתקבלים עלים דקיקים של בצק המשפיעים על איכותו של המאפה.

מאפי בוקר רבים נאפים על בסיס בצק הקרואסון, על כך יעידו מאפיו הנהדרים של ענר צלאל, שף הקונדיטור והאופה של קונדיטורה דלאל בנווה צדק. על מדפי הויטרינה מוצגים שלל מאפים מפתים וביניהם: קרואסון חמאה קלאסי 12 שקלים. קרואסון שוקולד ובו ארבעה מקלות שוקולד 16 שקלים, פרעצל קינמון על בסיס בצק קרואסון 16 שקלים, דייניש פיסטוק מנוקד שוקולד 16 שקלים.

גם שף גולן גורפינקל לא עומד בפיתוי ומגיש לארוחת הבוקר במסעדת דלאל מנות מושחתות מבוססות קרואסון: קרואסון קרוק מדאם ממולא פסטרמה דלאל, אמנטל, ביצה עלומה ומוגש עם קציפת כמהין 58 שקלים וגם בנדיקט רויאל קרואסון עם גראבלקס תוצרת בית, תבשיל תרד, הולנדיז הדרים וטוביקו 56 שקלים. 

דלאל המסעדה, רחוב שבזי 10 ת"א, דלאל הקונדיטורה, כל ישראל חברים 7, ת"א, קפה דלאל, ז'בוטינסקי 108, ת"א

קרואסון פריך בדלאל // יוסי לוי

קרואסון במילוי מרנג לימון

אורי שפט, הבעלים והאופה של מאפיית לחמים, מתגאה מאוד בקרואסוניו. לכבוד יום הקרואסון הבינלאומי אף החליט למלא את אלה בכל טוב יצירתי מעולם הפטיסרי ובכך הפך את הקרואסונים לכריכים מתוקים ומושחתים. בין המנות ניתן למצוא מאפים מתוקים ב-28 שקלים כמו: כריך קרואסון פתוח במילוי תותים בשמנת- קרם פרש, תותים טריים ואבקת סוכר. קרואסון מלבי – מילוי פטיסייר ורדים, ציפוי נפאז' אדום, קוקוס, פיסטוק ופטל טרי  וקרואסון מרנג לימון- מילוי קרם לימון ומרנג איטלקי לציפוי. בין מאפי הקרואסון המלוחים ניתן למצוא כריך קרואסון פתוח אבוקדו- פרוסות אבוקדו, גבינת פטה מגורדת, ירוקים וצ'ילי ב-32 שקלים וכריך קרואסון חם עם גבינה ועלי תרד.

קרואסון מלוח בלחמים // איתיאל ציון

תפריט הקרואסונים יוצע עד ה9/2 בסניף הדגל ברחוב החשמונאים בתל אביב, וביום שישי בשוק האיכרים בנמל תל אביב. הפעילות תתקיים בין השעות 10.00-14.00

 להשיג ב"מאפיית לחמים" ובאתר www.lehamim.com, החשמונאים 103 ת"א

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...