רבים השפים והטבחים היוצרים בארץ אך למעטים מטבח השוכן בלבו של גן עדן אורגני כמו החווה האורגנית של מצפה הימים.
אל חלקת האלוהים הקטנה שבין ראש פינה לצפת הגיעו סמי ואניטה חזן בשנות השמונים. מאז הפכו החווה החקלאית, המלון הפסטורלי השוכן על אדמתה ומסעדת השף הצמודה לשם דבר. עם חלוף השנים גדל המלון ונוספו אגפים וחדרים, חזן המשיכה ליישר את השטיחים הארוגים הפרוסים על מרצפות האבן, לטפל בצמחייה הענפה ולרענן את מראהו הייחודי של המקום. סמי פקד את החווה מדי יום, עובד את אדמתו וקוצר את יבוליו.
צילום: עופר פריימן
לאחרונה החליטו השניים למכור את בית המלון לקבוצת ישרוטל. סמי נותר בעלי החווה האורגנית הממשיכה לספק תנובתה למלון ולמסעדת מוסקט. אל מטבח המלון והמסעדה נכנס השף גיא לסניצקי והוא זוכה להלך בין ערוגות החווה, ללקט את גידוליה וליצור מהם תפריטים עונתיים ויצירתיים.
מסעדת מוסקט השוכנת בצמוד למלון מצפה הימים היא מסעדת שף בשרית, המתמחה בתפריטים מתחלפים בהתאם לעונות השנה, תוך שימוש בחומרי הגלם המרהיבים הגדלים ברובם במשק החי, במחלבה וכמובן בחווה האורגנית הגדולה ומהמגוונות בעולם, שמספקת חלק גדול מחומרי הגלם למטבח המלון והמסעדה, על פי ערכי Farm to table.
בימים אלה הושק במסעדה תפריט עונתי חדש, בו מנות כגון: רביולי סלק טרי במילוי גבינת עיזים מהחווה וצנוברים קלויים, עגבניות סחוטות, יוגורט אורגני, פיסטוק חלבי ושמן עשבים ב-45 שקלים, סלט עלים "ברולה סנט מור" חסות פריכות מהחווה, עולש, שקדים קלויים, קונפי אגסים וגבינה מותכת בניחוח ינסון ב-42 שקלים, מחבת שקדי עגל וניוקי בעבודת יד בשילוב ארטישוק, אספרגוס תרד ערבי וטימין ב-62 שקלים.
אניילוטי זוקא פסטה בעבודת יד במילוי דלעת צלויה בחמאת מרווה, קרם גבינת משי מהמחלבה, עוגיות אמרטי ואפונת גינה ב-55 שקלים. ברווז צרוב בזרעי תבלין ולבנדר עם קרם גזרים אורגנים, קרמבל סלק ואגוזים, רוטב פורט וציר ברווז ב-95 שקלים, "מלפוף" קדירת ממולאים גלילית מנגולד, גזר, עלי גפן ובצל במילוי קטניות, אגוזים ועשבים ב-89 שקלים.
קדירת ממולאים גלילית // צילום: עודד מרום
המסעדה פתוחה בימים א'-ש' בין השעות 13:30 ועד 24:00
כתובת: מלון מצפה הימים, ראש פינה
להזמנות: 04-6994523
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו