אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?
לכתבות הקודמות:
"פה גדול" עם עדיקוש
"פה גדול" עם לירי "טרבלירי"
"פה גדול" עם ריטה גולדשטיין
"פה גדול" עם גל זהבי
"פה גדול" עם תומר אומנסקי
"פה גדול" עם עז תלם
"פה גדול" עם אליטה אופק
בדיוק למשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים (או מציק, תלוי את מי שואלים) את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגלים הקולינריים שלהם: מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים, ואפילו איזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.
האורח שלי להפעם, אחרי פגרה לא קצרה, הוא ראובן מייסלוס. אם השם הזה לא אומר לכם כלום - יש כמה אפשרויות: 1. אתם צמחוניםטבעונים סתם לא אוהבים בשר 2. אתם עוקבים אחריו אבל לא מכירים את השם הפרטי שלו, וזה בסדר 3. אין לכם אינסטגרם. קחו ת'זמן, לא נורא.
אז מדובר, כמובן ב-meatcurator, איש הבשרים מאור יהודה שכבר מזמן הפך למותג ולחשבון חובה עבור כל קרניבור וחובב בשר בארץ (ולא מעט גם בעולם). כמיטב המסורת אני מזהיר - לא לקרוא רעבים. מתחילים.
View this post on Instagram
נתחיל מהבייסיק, מה אתה הכי אוהב לאכול?
באופן עקרוני בשר ופירות ים, באופן ספיציפי סטייקים ושרימפס.
מה לא תאכל בחיים?
בארגנטינה יש אמרה: “Todo bicho que camina va a parar al asador” כל יצור שהולך, הולך לבקר באסאדו. אכלתי הרבה דברים מוזרים בחיים שלי, לא הכל היה טעים, אבל אם מישהו לידי אוכל אז אני חייב לנסות.
מה היית מוכן לאכול כל יום עד סוף ימיך
המבורגר או פיצה איכותיים זה כנראה המאכלים שהייתי מוכן לאכול כל יום עד סוף חיי. יש אינסוף אפשרויות בשניהם.
משהו שאתה מת לנסות ולא ניסית
לאחרונה ראיתי שמכינים בשר גמלים במדינות הסובבות אותנו. חייב לנסות כשנבקר שם.
מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?
תמיד אני מצטער על זה שאני מתנפל על הסלטים לפני שמגיע האוכל האמיתי. חוץ מזה שוקולד פרווה, תמיד מצטער על זה שטעמתי את החיקוי שוקולד הזה, שגם ככה אני לא אוכל כמעט מתוק.
מאכל שאתה לא סובל וכולם אוהבים?
באופן כללי כל המתוקים. אני אוכל מתוק רק אם ממש אבל ממש בא לי, אחרת אני לא יכול להסתכל על זה בכלל.
View this post on Instagram
מהי ארוחת החלומות שלך?
ארוחת החלומות שלי כוללת קרנבל דרום אמריקאי של אסאדו נתחים ענקיים, חיות שלמות צלובות, דגים ופירות ים, מוסיקה לטינית, והרבה אלכוהול!
מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
ארוחות שישי שלנו בשריות, מאוד מגוונות, ואין מוטיב קבוע. אבל אצלי תמיד כולל בשרים במעשנה/גריל/תנור/סיר, ירקות, פחמימות, ויין טוב.
חמשת המסעדות האהובות עליך?
סלאס
פופ אנד פופ
סרפינה
מיכאל ביסטרו
האדסון בראסרי
המקום הכי טוב שאנחנו לא מכירים ואתה כן?
המעשנה בינוב, פיטמאסטר זיו רודר מעשן שם המון בשרים.
המטבח האהוב עליך?
המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב עלי, בארגנטינה יש השפעה קולינארית עצומה מהמהגרים האיטלקיים, עד כדי ניכוס מאכלים כלאומיים. בעקבות כך, איטליה היא אחת המדינות שהכי כיף לטייל ולאכול בהם.
שף שמעריץ ולמה?
פרנסיסקו מלמן שף ארגנטינאי פנומן, שמבשל אך ורק בשיטות אש מסורתיות, גר בשטחים של פטגוניה שבארגנטינה, וכל דבר שעושה נראה כמו קונצרט של אש ובשרים. נחשב לאסאדור הארגנטינאי מספר אחד בעולם.
מי אתה חולם שיבשל לך?
הבחור מהשאלה הקודמת, פרנסיסקו מלמן
חי או מת, עם מי אתה חולם לשבת לבירה יין?
מת לשבת על בירה עם לינוי אשרם, ארטום דולגופיאט, אבישג סמברג, ונבחרת הג׳ודו. הגאווה הלאומית שהביאו לנו כאלופים באולימפיידה בטוקיו מאוד ריגשה אותי. האמת שאני מת לארח אותם ולהכין להם אוכל!
ג'אנק פוד או מסעדות?
מסעדות
פיצה או המבורגר?
המבורגר
הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך
סושי, אני אוכל/מכין סושי לעיתים רחוקות. אני מתרגש מזה כל פעם מחדש כי זה שונה מהבשרים על האש, ומאוד טעים.
היעד הקולינרי הכי שווה שהיית בו?
איטליה היא המדינה הכי טעימה שיש בעולם. פסטה, גבינות, נקניקים, סטייקים, יין.... פשוט תענוג!
הדבר הכי מוזר שאכלת בחו"ל?
נחש, ג׳וקים, כריש, תנין, צפרדעים, שבלולים... הרשימה ארוכה. “Todo bicho que camina va a parar al asador”
יעד קולינרי שאתה חייב לטוס אליו ולא היית?
סין, טיילתי הרבה במזרח, אוהב את האוכל האסייתי, בסין עצמה טרם ביקרתי.
אלכוהול שאף פעם לא תסרב לו?
בירה (אבל רק קרה)
בית קפה אהוב?
בנדיקט בהרצליה מול הים
איך אתה שותה את הקפה שלך?
אספרסו קצר, כפול בלי סוכר
בר אהוב?
לא מבלה בברים. אני כבר לא בגיל
אלכוהול מועדף?
בירות חיטה, וויסקי סינגל מאלט
אוכל רחוב שאתה הכי אוהב?
פלאפל או סביח
משלוחים - כן או לא?
כמעט ולא
משאיר טיפ?
ברור שכן
מוכן לעמוד בתור בשביל אוכל?
לא מוכן לעמוד בתור יותר מכמה דקות
View this post on Instagram
כן או לא:
סודה – רק סודה, אם כבר משהו אחר אז בירה
אבוקדו – ברור שכן
מיונז – כן, אבל לא על כל דבר
מרציפן – לא סובל את זה
ג'חנון – ברור שכן, כי אין כמו יציקת פחמימות עם שמן
גפילטע פיש – ברור שכן, הכי טוב? של אמא שלי
בייקון – בייקון עושה את הכל טעים יותר
כמהין – כן, אבל במידה כי הוא דומיננטי מאוד
