עונת הקיץ בעיצומה, וכמו תמיד, הצרכנים יוצאים לחפש את האבטיח המושלם. יוצרת תוכן ממדריד, סברינה פרייטו, חלקה טריק יקר ערך לבחירת האבטיח המושלם באחד מהסרטונים שלה, על פי האתר הספרדי diariodesevilla.
פרייטו מציעה לחפש כתם צהבהב על קליפת האבטיח במקום כתם לבנבן. כתם זה מעיד על דרגת הבשלות של הפרי: "זה אומר שהוא היה על הקרקע זמן רב יותר וקיבל שמש", היא מסבירה. "חלק מהאבטיחים שלעולם לא הייתם לוקחים כי הם מכוערים, הם הטובים ביותר", מוסיפה פרייטו.
הצליל, הקליפה, הריח
בחירת אבטיח אינה פשוטה, שכן יש להחליט אם להעדיף פרי עם או בלי כתמים, עם קליפה חלקה או מעט מחוספסת. צרכנים מתמקדים לעיתים קרובות במראה החיצוני, אך מומחים ממליצים להסתכל מעבר לאסתטיקה. על פי Diario de Sevilla, אנשים נוטים לפסול אבטיחים עם כתמים או סדקים בקליפה, אך פגמים אלה יכולים להיות סימנים לפרי מתוק יותר.
פסים חומים או צלקות קטנות על האבטיח מראים שדבורים רבות ביקרו בפרח. כפי שדווח על ידי אתר פוד ריפבליק, צלקות אלה מעידות על כך שהפרח שממנו צמח המלון הואבק על ידי דבורים רבות, וסביר שיהיה מתוק.
טעות נפוצה בקניית אבטיחים היא בחירת אלה שקלים במשקלם. אבטיחים כבדים יותר מכילים יותר מים.
מבחן הצליל הוא שיטה אמינה נוספת. אם הצליל בהיר או מתכתי בעת הקשה, האבטיח כנראה לא בשל. מצד שני, צליל עמוק, עשיר וחלול מעיד על כך שהוא בשל ועסיסי.
בחינת הקליפה גם היא קריטית. משטח מט על קליפת האבטיח הוא טוב, בעוד שקליפה מבריקה היא סימן שכדאי להשאיר אותו בחנות. על פי פוד ריפבליק, אבטיחים מתכהים כשהם מבשילים, כך שצבע בהיר עשוי להעיד שהאבטיח זקוק לעוד זמן כדי להשיג את הטעם המושלם. אמנם קיים שוני בין זני אבטיחים שונים, מבחינת צבעם והדפוס שעל הקליפה, אך אין לבחור את הבהיר ביותר.
גם הגבעול מספק תובנה לגבי זמן הקטיף. אם הגבעול של האבטיח נראה חום ומעט מיובש, הוא נקטף בשל. כשמדובר במלונים, אלה עם גבעולים עדיין ירוקים וחלקי גבעול קשים נקטפו לפני זמנם. מלונים עם גבעולים שיורדים בקלות ומעט שקועים הם גם בשלים.
באשר לפסים, הצבע צריך להיות די עמום. Food Republic מציע שאם שתי אצבעות מתאימות בתוך פס יחיד על האבטיח, אז סביר שהוא יהיה מתוק. טריק האצבעות אינו מתייחס לגודל האבטיח, כך שניתן ליישם אותו על פרי בכל גודל.
גם ריח יכול לחשוף בשלות. אם אתם מריחים ניחוח נעים ופירותי כשאתם מריחים את חלק הגבעול של המלון, זה סימן שהמלון בשל. לעומת זאת, אם אין ריח או אם יש ריח לא נעים מהמלון, הוא לא בשל או מרקיב.
אכלו אותו בסמוך לקנייה
אבטיח הוא אחד מפירות הקיץ המובהקים, מה שהופך אותו למועדף בזכות טעמו המתוק והמרענן. יש לו שיעור גבוה של מים, אינדקס קלורי נמוך ותכונות נוגדות חמצון, מה שהופך אותו לאלטרנטיבה מרעננת, מרווה ובריאה לקינוחים מתוקים אחרים.
לאחרונה, מכירת אבטיחים ברבעים או בחצאים הפכה פופולרית. שיטה זו מאפשרת לצרכנים לבדוק את הציפה. אם הציפה לבנה במקום אדומה או שיש בה פסים, זה אומר שהאבטיח לא בשל. ככל שהציפה אדומה יותר, כך יש לאבטיח יותר סוכרים. עם זאת, אבטיחים חתוכים בדרך כלל חשופים בטמפרטורת החדר וללא קירור, מה שמגביר את הסיכון לזיהום.
יש לאחסן חתיכות אבטיח עטופות בניילון נצמד או במכל אטום כדי למנוע זיהום. אם אתם מעדיפים לקנות אבטיח בחתיכות, מומלץ לאחסן אותו במקרר מייד כשמגיעים הביתה. בכל מקרה, אין להשהות את צריכת האבטיח זמן רב מדי.
יש לשמור על אבטיחים במקום מאוורר ומוגן מאור השמש, ולאחסן אותם בטמפרטורת סביבה מתחת ל-25 מעלות צלזיוס. אבטיחים חתוכים אינם יכולים להישאר יותר משלוש שעות בנקודת המכירה ללא סיכון להידרדרות וזיהום, והסיכון גדל ככל שהאבטיח בשל יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
